Audiokniha Němčina pre mierne pokročilých B1 - časť 1

Fíla, Žofie a Smaragdová deska
Pohádková audiokniha podle stejnojmenné knižní předlohy Petra Stančíka byla nahrána pod vedením režiséra Dimitrije Dudíka, s herci Martinem Myšičkou a Zdeňkem Maryškou. Autorem hudby je Kryštof Marek a Gabriela Svoboda Plíšková. Sourozenci Fíla a Žofie mají problém: je…

Business Risk Buster Intervenes 7
Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successful, but even a seemingly small mistake can sometimes cause big trouble. In the seventh part, the business risk buster strikes at a deli. The new owner took it over from…

Scény z divadelních her klasiků českého dramatu
Původní album DV 15093 "Scény z divadelních her klasiků českého dramatu" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s ukázkami z divadelních her Lucerna (Alois Jirásek), Maryša (Alois a Vilém Mrštíkovi), Bílá nemoc (Karel Čapek), Krvavý soud aneb Kutnohorští havíři (Josef…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Lamková: Káťa a Škubánek
Oblíbený televizní večerníček s půvabně něžným přednesem Jitky Molavcové se stal předlohou této nové zvukové nahrávky. Jde o novinku s použitím hudby Angelo Michajlova a jeho ústřední písničky, která doprovází každý příběh z dobrodružství holčičky Káti a jejího psa Škub…

Sherlock Holmes 3: Pes rodu Baskervillovcov
Legenda o pekelnom psovi, ktorý z pomsty prenasleduje potomkov rodiny Baskervillovcov, sa v Londýne zdá Watsonovi strašidelná a Holmesovi veľmi zaujímavá, najmä v súvislosti s osudom nebohého sira Charlesa Baskervilla. Na zámku Baskerville, v pochmúrnom kraji plnom zrad…

100 statečných - Host č. 98 - Jindřich Böhm 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Böhm (vrakový potápěč)

Host do domu, Bůh do domu
Na této hře, která vznikla jako koláž z motivů povídek slavného humoristy Jaroslava Haška, je pozoruhodný fakt, že autorem textu je sám herec Lubomír Lipský. Není proto divu, že hlavní postava, kterou psal herec s vědomím, že sám bude jejím interpretem, nás provází vše…

Svátek hada
Mrazivé ulice Moskvy, bezútěšný gulag, bojiště druhé světové války i poválečná Praha. Tam všude zavanou dějiny trojici přátel vyrůstajících v nedotčené přírodě Podkarpatské Rusi. Bezstarostné dětství se pro Helenu, Michala a Romana proměnilo v hýčkanou vzpomínku. Během …

Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku
Další dobrodružství Boba a Bobka vznikla nejprve jako scénáře k novému seriálu TV večerníčků kreslených Vladimírem Jiránkem. Jejich autor, básník Pavel Šrut, jim dal knižní podobu (knížka vyjde v příštím roce v nakladatelství Albatros). Tento text svěřil Supraphon Josef…

Já, Finis
Nepřítel, který unáší kluky ze Země, není z téhle planety… Svět má potíže. Mizí z něj všichni aspoň trošku zdraví chlapci, jen co oslaví osmé narozeniny. Dvanáctiletého Petra sice prokletí minulo, protože jako světloplachý jedinec nesundává černé brýle, a přece není sle…

Orlík
Orlické vraždy, jedny z nejbrutálnějších zločinů 90. let. Tým vyšetřovatelů, který v přehradě objevil sudy s lidskými těly a rozkryl peklo, jež nálezům předcházelo. Jaké stopy je přivedly až na dno vodní nádrže Orlík? Co všechno museli riskovat? Kriminalista Jan Štoček …

Jedu dál
Proslulá oděvní výtvarnice je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu. Její již druhá knihu přináší kromě vzpomínek na napínavou a dramatickou třicetiletou cestu z Českomoravské vrchoviny až…

Rychlá křídla
"Bez rizika to je nuda." Závodní stáj Red Bull Racing, silná a naparující se jako býk, kterého má ve znaku, existuje už dvacet let. Kniha popisuje dosud nevyprávěný příběh ze zákulisí týmu, který ovládl Formuli 1 a vypracoval se až na samotný vrchol automobilového sport…

Meditační promluvy 9 - Guru gíta
Guru gíta je staré hinduistické svaté písmo, které je připisováno mudrci Vjasovi. Je součástí Skanda purany. Pojednává o důležitosti Mistra pro duchovní praxi, bez jehož pomoci není možné dosáhnout poznání svého pravého božského Já. V souladu s tím učí hledající správné…

Kořeny zla
Otakar Brousek, Vlastimil Brodský, Jiřina Jirásková a další v příběhu o úspěšném dramatikovi, který hledá námět k nové hře a přitom znovu nachází sám sebe. Hlavním hrdinou monologického dramatu je úspěšný a konformní dramatik, který se marně rozpomíná, o čem měla být je…

Země bez zákona
Země bez zákona - audiokniha obsahuje fantasy western, jehož autorem je Jindřich Rohlík. Čte Petr Třebický. Jindřich Rohlík, autor legendární počítačové hry Brány Skeldalu přináší ve svém prvním fantasy románu příběh psaný stylem westernu drsné školy. Na pozadí zápasu d…

Spotify
Příběh nejslavnějšího švédského startupu. To, jakým způsobem dnes posloucháme hudbu se zdá samozřejmostí, vývoj současných možností avšak trval téměř dvě desetiletí. A není u konce. Hledání investorů, boj o práva, vyjednávání s Markem Zuckerbergem, vstup na akciové trhy…

Selekce
Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své t…

Nezbedné pověsti
Soubor pověstí z Prahy a z českých měst je dekameronsky laděná kniha, představující v humorné nadsázce řadu lidských figurek z dob vrchnosti, purkmistrů, rychtářů a poddaných, postaviček, do jejichž osudů zasahují nadpřirozené síly a pohádkové bytosti, aby pokoušely zdr…

Černá hvězda
Esej Jana Balabána Černá hvězda je věnována městu, ve kterém Balabán prožil téměř celý život a k němuž byl tedy nucen zaujmout postoj. Titul Černá hvězda, básnivé synonymum pro severomoravskou metropoli, si Jan Balabán vypůjčil od Jarka Nohavici a toto autorství mu taky…

Panský dům a jeho dědictví
Augsburg 1920. Panský dům hledí optimisticky vstříc budoucnosti. Paul Melzer se po návratu z ruského zajetí ujal vedení továrny a dopomohl rodinné firmě získat zpět starou slávu. Jeho sestra Elisabeth se se svou novou láskou nastěhuje zpátky do rodného domu. Paulova žen…

Červenka
Neústupný detektiv se potýká s tragickým dědictvím norské minulosti, zradou ve vlastních řadách, abstinencí i láskou. Třetí případ Harryho Holea vychází jako audiokniha poprvé současně s vydáním českého překladu románu Červenka. Píše se rok 1944. V zákopech u Leningradu…

Eugenie
Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote…

Útěk z lodi Hurikán
Dramatizace románu R.L.Stevensona Únos.Když David Balfour přijde do domu svého strýce, očekává vřelé přijetí, teplé jídlo a přátelské popovídání. Namísto toho je uvězněn, unesen, ztracen na moři, falešně obviněn z vraždy a ocitá se na útěku s pašerákem, který si říká Al…