Audiokniha Němčina na dovolenou A1 - B1

Sýkora: Ještě není konec
Literární předloha televizní krimi série Vodník v interpretaci renomovaného herce Norberta Lichého Jeden z nejúspěšnějších současných českých autorů detektivek Michal Sýkora je veřejnosti znám díky zdařilým televizním adaptacím jeho knih z cyklu Detektivové od Nejsvětě…

Babičkou proti své vůli
Humoristicky laděný román zachycuje příběh ženy, která se stala babičkou na svůj vkus příliš brzy. Mladší syn sotva odrostl a Daniela se chystala roztáhnout křídla, jež jí ovšem přistřihla dcera Tereza oznámením, že čeká dítě. Daniela se srovnává s novou a nečekanou soc…

Nepil: Dobré a ještě lepší pondělí
Výbor z autorových fejetonů.

Nalezení
V kanceláři soukromé vyšetřovatelky Evy Černé se objeví zoufalý otec pohřešované Elišky. Dívka způsobila tragédii, utekla a zřejmě si chce ublížit. Rozjíždí se intenzivní pátrání a na místo dorazí i Tomáš Volf, který vyrůstal v nedalekém maloměstě. Vyšetřování však otev…

Collodi, Kafka: Pinocchio
Dramatizace Jiří Kafka Překlad Jana a Marie Holická Hrají Karel Höger, Jiřina Bohdalová, Vlastimil Brodský, Zdeněk Řehoř, Jaroslav Kepka, František Filipovský, Viola Zinková, Zorka Jiráková, Gabriela Vránová a další Hudba Ilja Hurník Zpívá Dětský pěvecký sbor ČR Režie …

Ticho
Mlčení přináší smrt… V Reykjavíku je z kočárku uneseno spící nemluvně a na jeho místě leží cizí mrtvé dítě. I to ale záhy zmizí… O jedenáct let později objeví detektiv Huldar se svou nadřízenou Erlou v kufru odstaveného auta rozřezané ženské tělo bez hlavy. Vyšetřovací …

Havraní dvůr 2 - V krutosti stínů
2. díl série Havraní dvůr Dark romance - Nebezpečná láska začíná peřím a končí stíny. Světový bestseller a totální hit Instagramu i TikToku přichází! Román míchá temnou romantiku a bezohledné intriky tak neodolatelně, že nastavuje nový standard žánru dark fantasy roman…

Brok, Flek a strašidla
Dva stateční psi, pan hajný a les plný roztomilých strašidel. Brok je jezevčík. Žije v lese s panem hajným. A ten mu jednoho dne přivede kamaráda – štěně voříška jménem Flek. Spolu pak zažívají různá dobrodružství. Zdejší les je totiž rájem nejen pro srnky, zajíce nebo …

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Petiška: Řecké báje a pověsti Trojská válka, Odysseovy cesty
Legendární Illiadou (Trojská válka) a Odysseou (Odysseovy cesty), bájemi známými jako starořecké eposy připisované slepému pěvci Homérovi, v převyprávění spisovatele Eduarda Petišky uzavírá Supraphon (po třech předcházejících albech) zvukovou podobu jeho knížky pro mlád…

Pamrplice
Nikdy nekopej do muchomůrek, nebo probudíš Pamprlice. To tvrdí moudrý bylinkář děda Matěj. A ví, co říká. Dostat se do křížku se zlomyslnými lesními strašidly není jen tak, jak prozradí rozverná pohádka s Michalem Dlouhým, Alenou Vránovou a Vlastimilem Brodským. Jenže p…

Worldrunner: Štvanci
"Worldrunner #2 Může tým poskládaný z úhlavních nepřátel a rivalů fungovat a dokonce zvítězit? To se Tim a jeho přátelé (i nepřátelé) brzy dozvědí. Postoupili totiž do finálového kola největšího runnerského závodu kolem celého světa, který se vysílá živě a jehož hlavní …

Cirkus Hurvajz
Oblíbená a úspěšná řada archivních nahrávek Divadla Spejbla a Hurvínka s Milošem Kirschnerem, dlouholetým interpretem obou dřevěných protagonistů a ředitelem tohoto divadla, pokračuje už čtrnáctým titulem. Hurvínek s Máničkou se tentokrát dostanou do opravdového cirkusu…

František Nepil v Dobrém jitru
Jeden z dílů cyklu Naše století přibližuje ve vzpomínkách a za doprovodu dochovaných zvukových ukázek ranní vysílání Františka Nepila v rozhlasovém Dobrém jitru. Unikátní záznam Nepilova hlasu a jeho ranních fejetonů doplněný o vzpomínky spolupracovníků.

Proč má Janička velrybu
Co se stane, když se v úplně normální rodině ocitne velryba? Janička chodí do druhé třídy a ví si rady skoro se vším. Jednoho dne se stane fůra divných věcí, a tou nejpodivnější je to, že dostane velrybu. Jmenuje se Helenka a je větší než maminka s tatínkem dohromady. C…

Bubáci a hastrmani
Veselé vyprávění Josefa Lady o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka. Autor oživil humorné příběhy zasazením do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. V rozhlasov…

Hodina v rodném městě
Po roce 1945 se do popředí zájmu mnoha národních literatur dostalo prožité trauma války a následky, které přinesla. Mnozí autoři také čerpali z vlastních zkušeností ze zákopů, zajetí, věznění v koncentračních táborech nebo (v případě německých literátů) také z vynucenéh…

Vladana a Prasopes 3
Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Daleká cesta za domovem
Jak dopadne dlouhá pouť králíků do zaslíbené země? Slavná kniha ze zlatého fondu světové literatury. Poprvé vyšla v roce 1972, stala se bestsellerem i předlohou animovaného filmu, seriálu a několika počítačových her. „Sem tam některý panáčkoval na vrcholku mraveniště, …

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Život za krejcar, smrt za dva
Poutavý příběh lidové léčitelky, čarodějky a vědmy, mladé sebevědomé ženy, která svou chytrostí, magií i krásou postupně ovládá i ty nejtenčí nitky osudů mocných mužů rudolfinské Prahy v čele s císařem Rudolfem II. Její obrovská touha stát se uznávanou léčitelkou a maji…

Za hranici nemožného
koruny Himálaje. Za hranici nemožného je autobiografický příběh dnes už legendárního nepálského horolezce Nirmala Purji (známého jako Nimsdai) a nabízí podrobný popis jeho životní cesty od dětství do okamžiku před jeho posledním velkolepým úspěchem, historicky prvním zi…

Pohádky víly srdíčkové – Jak chtěl rarášek odnést Bětku do pekla
Rarášek letí poprvé do světa provádět čertoviny. Najde Bětku a navádí ji, aby byla líná, lhala,... Plány mu však překazí veselý a pracovitý Honza. A láska, která je silnější než pekelné plány.

Nové povídání o pejskovi a kočičce
Pan Vlastimil Peška, všestranný umělec a režisér, ředitel brněnského Divadla Radost napsal pokračování populárního Povídání o pejskovi a kočičce, které téměř před sto lety napsal pan Josef Čapek. V Divadle Radost po mnoho let tuto knížku inscenovali, a tak vznikl také n…