Audiokniha Nemali by sme

Anglická slovíčka - úroveň 4 pro pokročilé
Anglická slovíčka - úroveň 4 pro pokročilé - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a jejich využití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 7 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 krá…

Magor a jeho doba
Píše se rok 1960 a v Humpolci na Vysočině žije šestnáctiletý obrýlený mladík, který se nápadně odlišuje od svého okolí. Oblečený v černých manšestrácích a roláku vyráží s psacím strojem v tašce do ústraní, kde neúnavně přepisuje díla světových literárních klasiků. Třeba…

Chvála pohybu
Před lety vydal Miroslav Horníček úspěšnou knihu Chvála pohybu. Později se stejnojmenným pořadem neméně úspěšně projezdil celou republiku a nyní držíte v ruce CD opět se stejným názvem –Chvála pohybu. Vlastním osobitým projevem se autor svěřuje se svými problémy, postře…

Dvanáct křesel
Hlavním hrdinou slavné humoristické předlohy je syn tureckého poddaného Ostap Bender, mladý pohledný muž, který se shodou okolností seznámí se šlechtickým předsedou Hypolitem Matvějevičem Vrabčinským. Ten se mu svěří s tajemstvím, které mu sdělila jeho tchýně těsně před…

Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století
Tentokrát míří Svatopluk Čech ve své fantazii do opačné strany časoprostoru, pan Brouček se nám opět trochu opil a skončil v prázdném sudu Würflova sklepa, pod hospodou Na Vikárce. Na tom by nebylo zase nic tak divného, ale pan Brouček se tímto způsobem zároveň posunul …

Horší než oni
Čtvrtý díl série Aforkalypsa. Severní hranice Aquilonie napadli Vikingové. Vraždí, loupí, plení a znásilňují. Zatímco Crabathor, jako správný vládce se tomu snaží učinit přítrž, nečestné síly se snaží usurpovat trůn. Král je daleko, nepřátelé za zády. Šlamastyka, kterou…

The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket
Audiokniha Frankenstein namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro posluchače začátečníky. His name is Arthur Gordon Pym. He comes from Nantucket. Nantucket is a town in America, near the sea. People from Nantucket are often sailors. His grandfather is a lawyer.…

Anička na horách
Jsou zimní prázdniny a Anička vyráží s kamarádkami Ditou a Juljou na chalupu do Jizerských hor. Veselá dobrodružství, která společně prožívají, jsou narušená příjezdem spolužačky Katky. Je nafoukaná, protivná a nic ji nebaví. A tak se Anička musí postarat, aby tyhle prá…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Pověsti z Jindřichova Hradce
Zdeněk Kryzánek - český herec a autor Pověstí z Jindřichova Hradce. Možná si vzpomenete na starého sedláka Žalmana v televizním seriálu F.L.Věk, Hejtmana Pivo v Markétě Lazarové nebo Pána z Vlkova v Údolí včel Františka Vláčila. Po válce nastoupil do plzeňského divadla,…

Hrdinové domácího odboje
Kniha Hrdinové domácího odboje, vydaná krátce po válce v roce 1946, je autentickým svědectvím o odvaze, oběti i zradě během nacistické okupace. Její autor, Jaroslav Vozka, nebyl jen pozorovatelem – sám se aktivně zapojil do odbojového hnutí, byl zatčen gestapem a poznal…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Verne: Tajemný hrad v Karpatech
Všem milovníkům verneovek známý příběh hraběte Teleka, geniálního vynálezce Orfanika a zlověstného barona Gortze Kolem tajemného, polozříceného hradu v sedmihradských Karpatech, kam se uchýlil před lety zmizelý poslední majitel se svým společníkem, geniálním, avšak zatr…

Ideální manžel
Josef Karlík, Rudolf Krátký, Vlasta Fialová, Dagmar Pistorová, Jiřina Prokšová a Rudolf Walter v hlavních rolích brněnské rozhlasové adaptace slavné komedie Oscara Wilda Ideální manžel z r. 1962.Sarkasmus, ironie, četné paradoxy vtělené do vtipných bonmotů to především …

Eldest
Ve druhém díle trilogie Odkaz Dračích jezdců se Eragon se svojí dračicí Safirou vydává do elfského města Ellesméry, aby se naučil kouzlit a bojovat, což je pro Dračího jezdce životně důležité. Eragona čeká jedinečná cesta plná dobrodružství, ale jeho mysl neustále sužuj…

Sedmikráska
Kůže patří na buben, houslím strunky sluší, pohádka se povídá těm, kdo mají uši… Nechte na sebe promluvit podivuhodný svět starých pohádek – užijte si tucet známých i méně povědomých příběhů z různých dob a krajů Německa. Víte, že Sedmikráska je nejen kvítek, ale i krás…

Nejen o sobě
Výběr z literárních vzpomínek Jaroslava Marvana na léta s divadlem i před filmovou a televizní kamerou.Účinkují: Soběslav Sejk, Josef Velda a Gabriela Vránová.

Králíčci v ohrožení
Při výletu k hájovně se malá neposedná Pavla šťourá klacíkem v mraveništi. Mravenci splašeně pospíchají do všech směrů – a vlezou jí i do nohavic... Naši čtyři kamarádi z Medového lesa naštěstí znají cestu k nejbližšímu potoku a Pavlínčinu energii dokážou využít k záchr…

Nové povídání o pejskovi a kočičce
Pan Vlastimil Peška, všestranný umělec a režisér, ředitel brněnského Divadla Radost napsal pokračování populárního Povídání o pejskovi a kočičce, které téměř před sto lety napsal pan Josef Čapek. V Divadle Radost po mnoho let tuto knížku inscenovali, a tak vznikl také n…

Galuška: Slovácko sa súdí
Titul nabízí dnes už klasické folklorní vyprávěnky slováckého "kronikáře" Zdeňka Galušky, které patří k dobrému moravskému vínu či slivovičce. Autor je původně vydal ve dvou knihách (Slováckosa súdí, Sovácko sa nesúdí) a pro jejich velký úspěch vybrané pasáže z nich nam…

Štičí silvestr
Povídka Štičí silvestr z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy, je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Krajinou příběhů - četba z Knihy o Jizerských horách
Nevrlého Kniha o Jizerských horách stále zůstává vzorem pro literární zpracování vlastivědných titulů a inspirací ve vztahu člověka ke krajině a její historii. Informace o historii i přírodě, o cestách, pomníčcích, o místních jménech a místopisu, příběhy rozhleden i dom…

May: Vinnetou
Hrdinové nestárnoucí klukovské četby ožívají ve velkolepé dramatizaci s předními interprety, bohatými zvukovými efekty a westernovou hudbou Ladislava Štaidla. Komplet 4 alb nabízí více než pět hodin poslechu plného romantiky a napětí!

Svěrák: Povídky
Zdeněk Svěrák se přiznává, že už na gymnáziu si usmyslel, že bude spisovatelem povídek a že je bude vydávat svázané v knížkách. Místo toho celý život psal filmové scénáře, texty pro divadlo a slova k písničkám. Sbírkou Povídky, která vyšla na podzim roku 2008 a okamžitě…

Pohádky po babičce
V této audioknize neuslyšíte pohádky o princeznách, dracích a kouzelných prstenech. Pohádky po babičce vyprávějí o věcech a lidech, které často míjíme bez povšimnutí – o podivných ohryzcích v zapomenuté chatrči, o sirotcích, kteří najdou novou tetu, nebo o penzistovi, j…