Obrázek podcastu Nekroskop

Audiokniha Nekroskop

Délka:

19 hod 18 min

Čte:

Roman Fictum

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Terezínské rekviem

Terezínské rekviem

Rozhlasová kompozice podle povídky Josefa Bora. Dramatizace Karel Valtera a Dagmar Hubená. Z doboé recenze: " Celou hodinu poslouchá posluchač jediný lidský hlas s výjimkou zpívaných partů a mohutný symfonický orchestr. To není právě malá konkurence. Jít do soutěže s mi…

Obrázek podcastu Hlas pro vraha

Hlas pro vraha

V roce 1952 vzbudila v Kroměříži rozruch náhlá smrt 22leté Marie, která se údajně otrávila svítiplynem. Zůstaly po ní tři děti. Prostřední dcera Anna však celý život nepřestala pátrat po tom, jak to tehdy doopravdy bylo. Složky z vyšetřování dostaly v roce 1956 razítko …

Obrázek podcastu V šedých tónech

V šedých tónech

{'cs': 'Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera ale k nim domů vrazí sovětská tajná policie a společně s její matkou a malým bráškou ji odvlečou pryč. Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři. L…

Obrázek podcastu Just Kids: Jsou to jen děti

Just Kids: Jsou to jen děti

Ve svých slavných vzpomínkách Patti Smith dokumentuje bouřlivý milostný vztah, i vlastní profesní začátky v divokém prostředí amerického undergroundu. LÁSKA, SEX A AMERICKÝ UNDERGROUND - PATTI SMITH O PATTI SMITH. Patti Smith v knize Just Kids: Jsou to jen děti upřímně …

Obrázek podcastu Jak se říká báseň

Jak se říká báseň

Zvu vás na cestu do okouzlení ze slov báječných, romanticky píšících mužů a taky Martinových slov a vyprávění. Vítejte v klubu básní, v klubu poezie. Užijte si naplno své pocity, nálady. emoce. Tady můžete, v téhle knížce se to smí! A Martin Patřičný je dobrý průvodce! …

Obrázek podcastu Hurvínkovy příhody 2

Hurvínkovy příhody 2

Další méně známé Hurvínkovy příběhy z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové

Obrázek podcastu Před-svědčování

Před-svědčování

Cialdiniho nová audiokniha postavená na konceptu před-svědčování opřeném o poslední vědecké poznatky a metodách úspěšných mistrů vlivu změní způsob, jakým uvažujete o marketingu, obchodním vyjednávání, propagandě, zkrátka ovlivňování druhých. To nové, co Robert Cialdini…

Obrázek podcastu Povídání o pejskovi a kočičce

Povídání o pejskovi a kočičce

Pejsek a kočička spolu žijí v domečku a vedou svoji malou domácnost a chtějí všechno dělat jako velcí lidé, umývají špinavou podlahu, pečou dort, chodí v neděli na procházku, píšou dopis dětem nebo hrají divadlo. Ale protože pejsek a kočička lidmi nejsou, nedopadne všec…

Obrázek podcastu Říkali jí Kri-kri

Říkali jí Kri-kri

Na sluncem zalitém řeckém ostrově vyrůstá Kri-kri, dívka divoká jako horská koza. Její svět plný svobody a vůně moře náhle zničí druhá světová válka. Z dětství zůstane jen popel, rozmetaný dívčiným nečekaným mateřstvím. Ženy jejího rodu měly vždy jen jednu dceru, ale Kr…

Obrázek podcastu Jiří Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem

Jiří Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem

Veselé příběhy ze života významného českého divadelního i filmového herce a komika Jiřího Sováka, který se ve svých vzpomínkách vrací nejen ke svému tatínkovi hostinskému, jenž tlumil jeho herecké touhy, ale i k mamince, která naopak k ochotnickému divadlu tíhla.Slavný …

Obrázek podcastu Vilma a zapomenutý příběh

Vilma a zapomenutý příběh

Vilma Mechová, nejmladší a nejméně mocná sestra z rodiny čarodějek, nedávno zachránila svět. Bohužel si to ale nikdo nepamatuje, což je v jejím případě opravdu politováníhodné. A aby toho nebylo málo, její magické schopnosti asi přestaly fungovat. Místo aby nacházela zt…

Obrázek podcastu Hrdinové severu

Hrdinové severu

Historie dobývání Severního ledového oceánu. Na motivy knihy Příběhy objevitelů a dobyvatelů napsal Jiří Hromádko.Jak vzniklo jméno Antarktida a jak probíhala plavba k ní? Jak se objevovalo spojení mezi Evropou a bohatou Asií. Po kom nese jméno Beringovo moře? Kdy byla …

Obrázek podcastu Námi to končí

Námi to končí

Lily neměla jednoduché dětství, a tak se stěhuje do Bostonu, aby tam začala nový život. Její první přítel Atlas jí kdysi prozradil, že v tomhle městě „je všechno lepší“. A i když se pak po něm slehla zem, ona je odhodlaná mu věřit. Zpočátku se zdá, že měl Atlas pravdu –…

Obrázek podcastu Ochránce impéria – Otrok

Ochránce impéria – Otrok

Druhá kniha Ságy o impériu. Maře z Acoma se podařilo uhájit svůj dům a navzdory všem očekáváním zvítězila v prvním kole Velké hry Rady. Na odpočinek však není čas. Intriky tsuranské politiky nikdy nekončí a silní nepřátelé se připravují k dalšímu střetnutí. Mara však na…

Obrázek podcastu Modrý anděl

Modrý anděl

Monolog ženy - udavačky, která svůj osud chápe jako situaci anděla spravedlnosti, držícího v rukou osud světa.Alena Vránová v režii Lídy Engelové

Obrázek podcastu Velký Gatsby

Velký Gatsby

Slavný román Hemingwayova souputníka v mistrném překladu Lubomíra Dorůžky. Jazz, láska, peníze a neutuchající naděje. Do New Yorku přijíždí Nick Carraway, mladý muž s představou, že mu všeobecný politický a hospodářský boom dá vydělat prostřednictvím obchodování s cenný…

Obrázek podcastu Babička

Babička

Ta první velká próza Boženy Němcové vznikala pod zataženou oblohou. Sotva si lidé kultury v Čechách začali v roce 1848 zvykat na svobodné jednání, už jim úřady šlapaly na paty. Nad „bídností našich dnů a nad nestydatostí duchamorů“ lamentoval z Brna v dopise Boženě Němc…

Obrázek podcastu Ratajský les

Ratajský les

Četba na pokračování z románu Aleše Palána , v němž autor na základě skutečných událostí tvaruje, dotváří a fabuluje příběh z padesátých let. V režii Markéty Jahodové účinkují Jana Stryková, Igor Bareš a Jan Hartl. Aleš Palán čerpal podklady pro svůj román Ratajský les …

Obrázek podcastu White Fang

White Fang

Audiokniha v angličtině vypráví o vlkovi, v jehož žilách koluje psí krev. Od raného dětství je vystavován nepřízni osudu v podobě srážek s dalšími šelmami, rivality zvířat ve smečce anebo lakomých majitelů, kteří v něm vidí pouhou možnost k obohacení. Příběh je zjednodu…

Obrázek podcastu Zaparkuj a jeď - na západ a na jih

Zaparkuj a jeď - na západ a na jih

Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Obrázek podcastu Filosofská historie

Filosofská historie

Jiráskova proslavená historická povídka zasazená do prostředí Litomyšle a Prahy. Odehrává se v letech 1847-1848. Hlavními postavami jsou čtyři studenti filozofie při gymnáziu v Litomyšli. Evropou v těch letech procházely revoluce, které v roce 1848 dorazily také do Prah…

Obrázek podcastu Rupnik: Střední Evropa je jako pták s očima vzadu

Rupnik: Střední Evropa je jako pták s očima vzadu

O rozpadu Rakousko-Uherska, o roli T. G. Masaryka, o paralelách Masaryk-Havel a o osmičkových letech v našich dějinách Jacques Rupnik je v českém mediálním prostoru přítomný od roku 1989 - ale nepřímo zde byl přítomen už před sametovou revolucí. Nejen tím, že ve svém d…

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Obrázek podcastu Muž sedmi sester

Muž sedmi sester

Životní žert – počít během 7 dní dítě se 7 ženami. Za života autora nepublikovaná humoristická novela o muži, jehož smyslem života jsou originální vtípky a žerty. Hlavním hrdinou humoristické novely Jaroslava Havlíčka je pan Emil Škvor, muž, jehož potěšením, ale i smys…

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…