Obrázek podcastu Nekroskop

Audiokniha Nekroskop

Délka:

19 hod 18 min

Čte:

Roman Fictum

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu The Diamond Axe

The Diamond Axe

Audiokniha přináší výběr nejkrásnějších pohádek z knihy Jaroslava Tichého, které jsou převyprávěny zjednodušenou angličtinou: Diamantová sekera; Jak bednář přelstil vlka, medvěda a zajíce; Tajná slova; Bída; Tříska a Kůra; Boháč a čert; Statečný voják; O zlé selce a Chl…

Obrázek podcastu Pět kluků, kocour a velryba

Pět kluků, kocour a velryba

Když je něco jenom jako, tak to ve skutečnosti není, i když by to být mohlo, a když se to něco ocitne v pohádce, klidně to je, třebaže by to být ani nemělo. Pokud se zdá tahle úvaha trochu bláznivá, pak ji berte jako pozvánku k pohádce, v níž všechno trochu je a trochu …

Obrázek podcastu Co by měl můj syn vědět o světě

Co by měl můj syn vědět o světě

Humorný pokus otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět. Od autora bestselleru Muž jménem Ove. Generace největších egoistů v dějinách lidstva si pořídila děti a uvědomila si, že je vlastně bezvýznamná. Jak jinak vyléčit všemožné úzkosti a nedostatky rodičů jedn…

Obrázek podcastu O čertu Pepiášovi

O čertu Pepiášovi

Čert Pepiáš byl v pekelné škole samá poznámka, ba i dvojka a trojka z chování, protože neuměl zlobit. Když ho poslali do služby mezi lidi, deset let do pekla nikoho nepřinesl, a proto se tam jednoho dne pro svou dobrotu nesměl vrátit. Stal se školníkem v Jičíně a pomáha…

Obrázek podcastu Tatínek píše paměti

Tatínek píše paměti

Buďte teď pěkně potichu, protože tatínek vám dnes začne vyprávět své paměti. Věříme, že mnozí z vás při poslechu zamyšleně vykřiknou: To byl ale mumin! Nebo: Toto je opravdový život! Než potkal maminku, než měl rodinu, žil tatínek život plný dobrodružství. Svůj příběh v…

Obrázek podcastu Dodatky

Dodatky

Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

Obrázek podcastu Chalupa

Chalupa

Dvě ženy, dva odlišné světy, jeden muž. Těhotná Helena uteče od panovačné matky k babičce na valašskou samotu, jedině tam je jí opravdu dobře. Tereza se potýká s krizí středního věku, nesnesitelným šéfem a dcerou, které nerozumí. Osudy obou žen náhle propojí tragická ud…

Obrázek podcastu Divokým Kurdistánem

Divokým Kurdistánem

Kara ben Nemsí zachraňuje šejkova syna. Ve stínu Pádišáha se odehrává v horách Kurdistánu, kde leží pevnost Amádija, odkud má Kara ben Nemsí osvobodit syna šejka Amína. Hrdinové mají hodně co dělat v okolí měst Mosul a Amádija. Kara ben Nemsí se s přáteli, šejkem Muhamm…

Obrázek podcastu Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Holky jako já nemají na čele napsáno prostitutka a rozhodně tak ani nevypadáme. Luxusní společnici na první pohled nepoznáte, dost možná to nezjistíte ani když to bude vaše kamarádka, možná i ta nejlepší. A co teprve vaše dcera nebo třeba jenom spolužačka, sestřenice. …

Obrázek podcastu Stříbrná maska

Stříbrná maska

Oldřich z Chlumu a jeho pátrací tým řeší další případ. Historické detektivky Vlastimila Vondrušky si již získaly popularitu. Detektivní umění rytíře Oldřicha z Chlumu nás tentokrát zavede do Jihlavy, města, kde právě propukla stříbrná horečka… Šlechtic Oldřich z Chlumu,…

Obrázek podcastu Sivá princka

Sivá princka

Poslouchejte pohádku plnou kouzel a čarování. S jejich pomocí se pokusí jeden obyčejný venkovský mládenec zbavit zlostnou a nafoukanou zámeckou dcerku jejího prokletí.Původní rozhlasovou pohádku napsal Karel Šiktanc. Režie Jaroslav Kodeš.

Obrázek podcastu Bílé punčochy

Bílé punčochy

Druhý díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Obrázek podcastu Čechov: Výročí, Gogol: Úředníkovo ráno. Výběr scén

Čechov: Výročí, Gogol: Úředníkovo ráno. Výběr scén

V roce 1989 původně plánované nevydané LP 11 0488-1 801 "A.P.Čechov Výročí / N.V.Gogol Úředníkovo ráno" má nyní premiéru na digitálním titulu VT 7970-2.

Obrázek podcastu Pád Cařihradu

Pád Cařihradu

Příběh lásky a zrady na pozadí dobytí nejslavnějšího města přelomu středověku a novověku. Historický román pojatý jako fiktivní deník uvádí do života, myšlení, zvyků a mravů lidí v někdejší metropoli východní civilizace v době končícího byzantského středověku a zachycuj…

Obrázek podcastu Imaginární jeviště Miloše Nedbala

Imaginární jeviště Miloše Nedbala

Původní LP titul 1018 2640 "Imaginární jeviště Miloše Nedbala" vydal Supraphon v roce 1980 - nyní titul s ukázkami z tvorby MILOŠE NEDBALA (*28.5. 1906 – † 31. 10.1982 ), tohoto výrazného, osobitého herce vážných, důstojných a přísných rolí, vydáváme poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Nebezpečná láska

Nebezpečná láska

Luxus skrývá zločin. V domě plném bohatství se skrývá svět, ze kterého není úniku. Mladá ošetřovatelka Paige z New Yorku získává na doporučení svého předchozího zaměstnavatele práci u zámožné rodiny Bavettových, italských podnikatelů. Jejím úkolem je pečovat o jejich sy…

Obrázek podcastu Námořní bouře

Námořní bouře

Tísňové volání přivede vyšetřovatelku SLOAN MCPHERSONOVOU a jednotku Programu podvodního pátrání na výletní loď u pobřeží Fort Lauderdale, která se potápí v důsledku záhadné exploze. Jelikož se zdá, že má výbuch na svědomí ekoterorista a že jsou v ohrožení další lodě, z…

Obrázek podcastu Časodějové - Klíč k času

Časodějové - Klíč k času

Vasilisa neměla až donedávna ponětí o tom, že její otec je mocný mág země Eflary. Místa, kde žijí čarodějové, kteří ovládají silnou magii, díky níž mohou ovlivňovat čas. Když se pak sama v této zemi ocitne, netuší, jaké nebezpečí tam na ni čeká. Nikdo neví, proč se tam …

Obrázek podcastu Dekameron: Den druhý

Dekameron: Den druhý

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Obrázek podcastu Exotem na této zemi

Exotem na této zemi

Audiokniha známého salesiánského kněze a pedagoga, „pastýře undergroundu“, je putováním po stopách Božího milosrdenství na této zemi. Krátké příběhy jsou vyprávěny samotným autorem a doprovázeny jeho vlastní hudbou. Setkávají se v nich dva světy: svět Heryánovy kněžské …

Obrázek podcastu Jak jsem vyhrál válku

Jak jsem vyhrál válku

Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo…

Obrázek podcastu Uspořádání světa

Uspořádání světa

Uspořádání světa - audiokniha obsahuje analytický pohled na stav politického a společenského uspořádání dnešního světa. Vlivný politolog, historik a bývalý ministr zahraničí Spojených států předkládá ve své nejnovější práci z roku 2014 mnohostranný, historickými a polit…

Obrázek podcastu Tři

Tři

„Jmenuju se Virginie. Z těch tří dnes se mnou mluví jen Adrien. Nina mnou opovrhuje. S Étiennem už nechci nic mít já. Přesto mě od dětství fascinují. Nikdy jsem k nikomu nebyla tak pevně připoutaná jako k těm třem.“ 1986. Adrien, Étienne a Nina se potkají na základce. O…

Obrázek podcastu Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského

Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského

K titulu „král“ a „císař“ připojil jméno mnohem dražší, které zdomácnělo a přetrvalo staletí: „Otec vlasti!“ Barvité ztvárnění úsilí Karla IV. povznést v evropském prostředí Prahu a české kraje na co nejvyšší úroveň, líčení procesu dobývání moci, budování země a snahy o…

Obrázek podcastu Miroslav Horníček v Šemanovicích

Miroslav Horníček v Šemanovicích

Dvě setkání s Ondřejem Suchým a publikem v šemanovickém společenském minicetru Nostalgická myš při natáčení pořadů Nostalgické muzeum zábavy v roce 1998. Když v polovině devadesátých let vzniklo v Šemanovicích u Kokořína společenské mini centrum nostalgie, začal zde od …