Obrázek podcastu Nekroskop

Audiokniha Nekroskop

Délka:

19 hod 18 min

Čte:

Roman Fictum

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hory a nekonečno

Hory a nekonečno

Kultovní hikerská kniha Hory a nekonečno se dočkala zvukové verze. V režii Karolíny Škápíkové čte autorka Viktorka Rys, originální hudbu složil Jan Neruda. Nechte se vtáhnout do děje barvitým zpracováním! Viktorka se během své sedmiměsíční cesty vydala pěšky přes Kavka…

Obrázek podcastu Medúzy stárnou pozpátku

Medúzy stárnou pozpátku

Poslouchejte pozorně a dožijte se ve zdraví vysokého věku. Elixír mládí a pramen nesmrtelnosti hledají lidé odjakživa a současný trend biohackingu to jen potvrzuje. Měříme své životní funkce, řešíme spánek a stravu… ale můžeme se při své honbě za kvalitním dlouhým život…

Obrázek podcastu Zakázaný chtíč

Zakázaný chtíč

Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…

Obrázek podcastu Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále

Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Obrázek podcastu Úsměvy Karla Konráda

Úsměvy Karla Konráda

Z komentáře k původnímu LP albu 1218 0436 vydaného Supraphonem v roce 1979: "...vidět svět znova nově, vidět každý den předměty znova a jinak, ucházet se o ně zrakem každý den a získat jich adobýt jich každý den znova, znamená stvořit každý den svět pro sebe a nežít z v…

Obrázek podcastu Hrrr na ně!

Hrrr na ně!

Mocní muži si rádi hrají na vojáky – a vhodná záminka se vždycky najde… Na Zeměploše se vynořila nová země a s ní staré spory mezi exotickou Klačí a velkoměstem Ankh-Morpork. V tomhle rasovém a národnostním kotli to začíná vřít a najednou stačí mít o trochu tmavší pleť,…

Obrázek podcastu Dívka v pavoučí síti

Dívka v pavoučí síti

„Zaměřte se na nejslabší místo. Bojujte.“ – Lisbeth Salanderová Časopis Milénium má nové majitele a jeho kritici tvrdí, že Mikael Blomkvist kvůli syndromu vyhoření uvažuje o změně zaměstnání. Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výz…

Obrázek podcastu Opravdu šíleně hluboce

Opravdu šíleně hluboce

Domýšlivý, nepřekonatelný a doslova k nakousnutí. Přesně takový je šéfkuchař s michelinskou hvězdou Ambrose Casablancas, který má v životě jedinou vášeň – jídlo. Ženy pro něj znamenají nebezpečné rozptýlení, které dokonale ztělesňuje Cal Litvinová. Nejlepší kamarádka je…

Obrázek podcastu Poe: Havran

Poe: Havran

EDGAR ALLAN POE ( *19.11.1809 – †7.10.1849) autor Havrana, nejznámější básně všech dob a nejvýznamnějšího díla romantismu, byl americký básník, prozaik, literární teoretik a esejista. Lyricko-epická baladická báseň Havran (v orig. Raven = Krkavec) vypráví příběh nemocn…

Obrázek podcastu Nic mě nezlomí

Nic mě nezlomí

Dětství Davida Gogginse bylo noční můrou – chudoba, předsudky a fyzické týrání ho velmi poznamenaly. Díky sebekázni, psychické odolnosti a tvrdé práci se však Goggins proměnil z depresivního mladíka s nadváhou v ikonu amerických ozbrojených sil a jednoho z nejlepších sv…

Obrázek podcastu Kde raky spievajú

Kde raky spievajú

Ako dlho si uchrániš srdce? Neuveriteľný príbeh o samote zúfalstve, odvahe prežiť, vytrvalosti, boji s predsudkami, ale aj o láske a nádeji. V pokojnom mestečku Barkley Cove na pobreží Severnej Karolíny dlhé roky kolujú strašidelné historky o Dievčati z močiara. Keď sa …

Obrázek podcastu Život si se mnou zahrává

Život si se mnou zahrává

Grossmanův nový román je rodinné drama – příběh tří generací silných žen. Temné události z minulosti otrávily jejich vztahy a neúprosně je přivedly zpět k sobě. Společně se vydávají na cestu na ostrov Goli otok u chorvatského pobřeží. Nyní devadesátiletá Vera zde strávi…

Obrázek podcastu Pět povídek

Pět povídek

Nostalgické i humorné, tragické i optimistické jako život sám. Poslechněte si působivé povídky česko-izraelského židovského spisovatele, básníka a překladatele Viktora Fischla.Viktor Fischl je známý především jako autor básnických sbírek a prozaických textů. Hlavní téma…

Obrázek podcastu Bezouška: Noví hrdinové okamžiku

Bezouška: Noví hrdinové okamžiku

Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Obrázek podcastu Plachetnicí kolem světa pro pírko tučňáka

Plachetnicí kolem světa pro pírko tučňáka

Zatímco československá federace spěje k zániku, uskutečňuje její slavný mořeplavec další životní sen. V Kapském Městě nabral na podzim 1990 síly, proviant i zásobu vzpomínek na laskavé suchozemce a s parťáky Vojtou a Julkem zvaným Sorel vyráží obeplout Antarktidu. Ve vo…

Obrázek podcastu TOHLE SI POSLECHNI

TOHLE SI POSLECHNI

Výběr z fejetonů Pavla Tomeše Publicista, reklamní textař a stand-up komik Pavel Tomeš, kterého můžete znát z televizního pořadu Na stojáka nebo Comedy club, vybral a načetl ty nejlepší fejetony ze svých knih Facky z Marsu, Zápisky malého tyranosaura a Tohle lidi hodně…

Obrázek podcastu Strach nad Bobří řekou

Strach nad Bobří řekou

Nastaly těžké časy – zemi Hochů od Bobří řeky obsadil Nepřítel, který šíří strach a zakazuje různé spolky. Rikitan ale navzdory všemu pokračuje v činnosti a svému oddílu představí nových třináct bobříků pro ušlechtilý život. I přes ústrky ze strany kolaborantské organiz…

Obrázek podcastu Bad Boy (Zlý kluk)

Bad Boy (Zlý kluk)

Tento fiktivní příběh z Ameriky je o moderních manželích, kteří musí chodit do práce, zatímco mají “tak trochu” problémy s hlídáním svého 5-letého syna. Poslechněte si příběh o tom, co jejich syn vyvede lidem, kteří ho přes den hlídají a bavte se tím, co všechno je sch…

Obrázek podcastu Tovaryšstvo Ježíšovo

Tovaryšstvo Ježíšovo

Tovaryšstvo Ježíšovo je prozaická prvotina Jiřího Šotoly, psal ji ovšem již jako známý autor na konci 60. let. Kniha, která se nedlouho po svém vydání stala legendou, je jednou z nejzajímavějších výpovědí o působení jezuitského řádu na českém venkově, v prostředí nastup…

Obrázek podcastu Vánoce v Šípkové ulici

Vánoce v Šípkové ulici

Aby to nebyly vypečené Vánoce, bude zapotřebí jisté kouzlo… Štědrý den je přede dveřmi. Třiadvacátého prosince mrzne, až praští, a Ježíšek ukrutně nastydl. Maminka Marie ho sice nabádala, aby nosil kulicha, ale teď leží v nebeské ložnici s rýmou jako trám. A kdo roznese…

Obrázek podcastu Z pekla i nebe

Z pekla i nebe

Ať je život jak chce těžký, jednu naději přece jenom máme: že jednou skončí. Smrt si přijde pro každého z nás.To už by člověk musel být pořádný smolař, aby nemohl ani umřít, když má všeho dost! Jenže Emil měl smůlu snad odjakživa. Na Ostravsku řádí nesmrtelnost a nikdo …

Obrázek podcastu Můj dlouhý běh

Můj dlouhý běh

Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km…

Obrázek podcastu Zlaté údolí

Zlaté údolí

Volné pokračování románu Lovci vlků zavádí opět čtenáře do kanadské přírody, mezi odvážné lovce a hledače zlata. V tomto románu uskuteční mladí hrdinové plánovanou cestu za zlatem, naleznou bohaté rýžoviště zlata i tragického majitele tohoto bohatství, starého šíleného …

Obrázek podcastu Zadní pokoj

Zadní pokoj

Na chatě bývalého ministra zdravotnictví a zahraničí Bernharda Clausena se našla pozůstalost neslučitelná s obrazem bezúhonného politika. V sázce mohou být i národní zájmy. Během utajeného pátrání se vynoří stopy vedoucí k případu zmizelého rybáře u jezera Gjersjo, kter…

Obrázek podcastu Nevykládej mi pohádky

Nevykládej mi pohádky

Líbila se Vám kniha Fimfárum? Určitě se nechci poměřovat s Janem Werichem, ale i tak sázím polovinu království na to, že se Vám budou líbit i tyhle pohádky, zvlášť když je tak skvěle načetl Igor Bareš. V jeho podání se budete upřímně strachovat o prince bojujícího s hro…