Audiokniha Nekonečný příběh

Prahou staletí (2). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 3051 vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: První dvoudeskové album reportážních procházek předhistorickou Prahou, které vydal Supraphon v roce 1981, se setkalo s velkým ohlasem. Naplnilo totiž boha…

Stříbrné dobrodružství
Bertík si nic nepřeje víc než kamaráda, kluka, jako je on. K Bertíkovu překvapení se objeví Robin, který přichází ze stříbrného oblaku. A začnou se dít věci!br>Ze stejnojmenné knížky Eduarda Petišky pro rozhlas připravila a režii má Tereza Verecká.Vypráví: Daniel Šváb.

Nejasné hranice
Nebezpečí přichází z hlubin vesmíru. Ne však z míst, odkud by ho lidé čekali… Rutinní mise se během jediného okamžiku mění v tragédii. Průzkumná loď G216, jež měla studovat hlubiny kosmu, byla těžce poškozena a její posádka až na jedinou členku zahynula. Navigátorka Eri…

Pohádky přednosty Drahoráda
Zamilovali jste si kouzelné vlakové vyprávění Josefa Somra o mašinkách, výpravčích, kolejích a nádražích? Přednosta stanice Záhořice zná pohádek opravdu hodně, a tak se můžete těšit na další poslouchání. Pohádky přednosty Drahoráda jsou pokračováním Pohádek pana přednos…

Jirka postrach rodiny
Takového rošťáka by si přála každá rodina! Takového ztřeštěného kluka s originálními nápady by si přála každá rodina! Jen ta jeho s ním má někdy problém… „Kdyby náhodou přepadl Jirka přes palubu, žádná škoda,“ prohlašuje Jirkův bratr Robert. Ani sestra Ethel nezůstává p…

Přízračná nevěsta
{'cs': 'Mystický příběh mládence, který se oženil se Smrtí v úžasné interpretaci Jiřího Lábuse, držitele Ceny Thálie - činohra a Českého lva za nejlepší herecký výkon.\nRežie: František Jílek'}

Skleník
Rozhlasová úprava povídky z konce 19. století vypráví s lehkou nadsázkou o problému mladé novomanželky na malém českém městě.Povídka klasika české literatury (známá ze souboru dvou próz Půlpáni), v níž autor na příběhu mladých manželů tepe vady a směšnosti šosáckého mal…

Šepot včel
Každé dítě je zázrak přírody, o tomhle to však platí dvojnásob… Podivného nalezence Simonopia, odsouzeného kvůli znetvořenému obličeji k věčnému mlčení a doprovázeného odjakživa rojem včel, považují někteří obyvatelé mexického městečka Linares za dítě políbené ďáblem. P…

Růže a prsten
Růže a prsten, čili příhody prince Vavřína a prince Bulky. Dramatizovaná četba na pokračování ze slavného fantaskního příběhu z tzv. vánočních knížek klasika anglické literatury.

Oliverova dobrodružství
Zemi splněných přání vládne moudrý, černo-bílý kocour Oliver, jehož posláním je pomáhat dětem vypořádávat se s jejich trápením. Oliver nesnáší, když někdo někomu ubližuje nebo se mu posmívá, je mu líto, když se děti něčeho bojí, jsou smutné nebo opuštěné. Jak se mu poda…

Provazochodkyně
Pokračování audioknihy Dívka, která spadla z nebe. Marian Sutrová, jedna z mála přeživších agentů Velitelství zvláštních operací, čelila zatčení, brutálním výslechům i hrůzám pobytu v koncentračním táboře Ravensbrück. Na jaře roku 1945 se vrací do Anglie, kterou sotva p…

Žena na schodech
Na přelomu 60. a 70. let se ve Frankfurtu nad Mohanem střetávají tři muži – podnikatel, malíř a právník. Všichni tři chtějí jednu ženu a ve hře je i obraz s jejím portrétem, který nečekaně zmizí i s ní. Po více než čtyřiceti letech obraz vystaví galerie v Sydney a to je…

Z povídek Oty Pavla 1.
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čtou: Zdeněk Buchvaldek, Miloš Hlavica a Miroslav Táborský.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro …

Krakatit
Rozhlasová dramatizace z roku 2025 Hrají: Petr Lněnička (ing. Prokop), Marek Holý, Ivan Trojan, Ondřej Brousek, Viktor Preiss, Eliška Zbranková, František Němec, Jaroslav Satoranský, Anežka Šťastná, Jaromír Meduna a mnoho dalších Hudbu nahrál Symfonický orchestr České…

Italské prázdniny
Známý literární cestopis Jana Wericha poprvé na 2CD v rozšířené - rozhlasové - podobě autorského čtení. Zatímco pro předchozí vydání v nahrávce na LP nebo CD připravil Jan Werich jen malou část ze svých letních italských vzpomínek, rozhlasový záznam zahrnuje téměř dvojn…

Byl jsem Petrem Vokem
Myšlenky posledního pána z Růže, které letopisy neuvádějí, napsal Miloš Kopecký a Jiří Melíšek, tlumočí Miloš Kopecký. Poprvé na LP albu 11 0510-1 vydal Supraphon v roce 1989 - nyní titul vychází poprvé digitálně

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Černý pavouk
O temnotě v jedné prosluněné horské vsi, o zlu, které nosíme v sobě. Otakar Brousek čte z románu předního švýcarského prozaika první půle 19. století. Jeremias Gotthelf (1797-1854), vlastním jménem Albert Bitzius, platí za nejvýznamnějšího švýcarského prozaika před Gott…

Stín Otce
V tomto románovém příběhu o Josefovi z Nazaretu se autor ujímá náročného úkolu převyprávět život významné biblické postavy, která je spojena s narozením a dětstvím Ježíše Krista. Zachycuje nesnáze jeho každodenního života stejně jako napjatou atmosféru tehdejší doby, v …

Černé srdce
Krveprolití ještě zdaleka neskončilo. Juraj Červenák si jde vlastní cestou a ničí iluze z dětství. Autor převyprávěl staré ruské bohatýrské byliny jako klasické hrdinské fantasy. Juraj Červenák svým nápadem přepsat ruské bohatýrské byliny do hrdinské fantasy ničí iluze …

Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte
Jak si zachovat klid a bdělou pozornost v uspěchaném světě. Jiný úhel pohledu přináší nové životní cesty. Průvodce na cestě k vnitřnímu klidu a rovnováze pro moderního člověka. Tato audioknížka plná duchovní moudrosti zen-buddhismu přináší příležitost k zamyšlení nad r…

Malá mořská víla
Malá mořská víla v pohádce na motivy příběhu H. CH. Andersena je nejmladší a zároveň nejkrásnější a nejzvědavější dcerou mořského krále. Každý den jej přemlouvá, aby se mohla podívat do cizího světa lidí.Vynořit se nad hladinu však bude moci až v první den své dospělos…

Zpráva z Hádu
Napínavá technologická sci-fi jaderné inženýrky a vynikající spisovatelky Edity Dufkové v sobě spojuje to nejlepší z klasiky žánru i moderních literárních trendů. Fascinující příběh nepostrádá důmyslnou zápletku, poutavé lidské osudy, perfektní technické detaily a pozna…

Teskné variace
Dramatický triptych z autorových drobných próz, jejichž společným tématem je láska ve svých teskných i směšných podobách. A především prázdnota, která přichází do láskou opuštěných či nenavštívených mezilidských vztahů. Postavy Čechovových skvostných miniatur vytvořili …

Zbabělec
Jde o příběh člověka, který maturuje v roce 1938 za 2. republiky a na vysokou školu jde na počátku protektorátu. Po zavření vysokých škol pracuje jako protektorátní úředník a je ovlivněn všemi nástrahami tohoto období. Po válce jde pracovat na ministerstvo, vystuduje vy…