Audiokniha Někdo blízký

Jako chlapce by mě zastřelili
V rozhlasovém cyklu Osudy se setkáme s paní Jaroslavou Skleničkovou, rozenou Suchánkovou, která byla v červnu 1942 jako čerstvě šestnáctiletá dívka z Lidic úředně uznána dospělou ženou a po likvidaci obce nacisty coby odplaty za smrt protektora Heydricha poslána se svou…

Kočka a město
Tokio je největší vězení na světě – třicet milionů obyvatel. A přece mají šanci. V mraveništi hustě obrostlém mrakodrapy se člověk šťastnějších obzorů nedohledá, a tak v něm mnohdy živoří jako samotář, zoufalec či troska. Když však jistá kaliková kočka se zelenýma očima…

Měl jsem psa a kočku
Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá…

Kirké
Když se narodila, neměli pro to, co byla, žádné pojmenování. Dali ji jméno Kirké a nazvali nymfou, protože měla být jako ty ostatní. Ale malá Kirké je jiná, protože nemá božskou moc. Trápí ji pošklebky sourozenců: k čemu je v říši bohů nymfa mluvící lidským hlasem? Tepr…

Kniha radosti
Rozhovory a myšlenky dvou velkých mužů, držitelů Nobelovy ceny za mír, o tom, jak být šťastný v dnešním proměnlivém světě. „Pokud sám sebe vnímáte jako obyčejného člověka, jednoho ze sedmi miliard, není důvod mít pocit, že byste se měl chovat, jako byste byl někdo výjim…

Kniha pro partnery
Jak vybudovat spokojený vztah, ve kterém se budou partneři vzájemně doplňovat a v němž budou společně růst? Olga Studničková Šípková a Milan Studnička vám na základě vlastních zkušeností ukážou, jak se při budování láskyplného vztahu vyhnout slepým uličkám. Partnerské r…

O katechezi od Adama
Nové a neotřelé pohledy na věrouku a moderní katechezi katolické církve: přesně to nabízí cyklus pořadů, ve kterém se doktor teologie David Bouma zabývá také otázkou, čemu u nás lidé věří a proč. Z čeho vychází učení církve? Co to vlastně církev je a jak tento pojem mám…

Malachitový květ
Dramatizace klasické pohádky z pera Františka Pavlíčka vypráví o lásce Kateřiny a Danila. Danila je brusič a je zaujat myšlenkou vytvořit malachitovou vázu, která by byla jako živá. Nemůže toho však dosáhnout. Proto touží po kamenném kvítku, který by jeho dílo oživil. N…

Sherlock Holmes 2: Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa
Zápisník doktora Watsona je plný prípadov, ktoré vzbudili väčší či menší záujem verejnosti. Časť z nich zverejnila londýnska tlač, niektoré sa ukázali priveľmi zamotané aj pre Sherlockove analytické schopnosti, iné dokončil len spolovice a ich riešenie sa zakladá skôr n…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Poláček: Bylo nás pět
Historická nahrávka z roku 1955 a 1966 vychází teprve nyní kompletní na čtyřech albech a nahradí dosud publikovanou zkrácenou zvukovou verzi. Nejznámější, vlídný a úsměvný román Karla Poláčka je vzpomínkou na dětství, psaný v okamžicích autorovy velké životní krize pře…

Stopárov sprievodca galaxiou
Slovenské vydanie slávneho sci-fi o cestovní naprieč galaxiou, o štyroch cestovateľoch a paranoidnom androidovi a najmä o neprekonateľnom humore pána Adamsa so všetkým čo má dobré sci-fi mať. Arthurovi Dentovi, celkom obyčajnému človiečikovi kdesi z Anglicka, raz vo štv…

Všímavost a Já
Když chcete porozumět sami sobě. Hlavním cílem knihy o všímavosti je pomoci lidem osvojit si techniky, s nimiž mohou sami sobě pomoci. Tím, že porozumí sobě samým. Všímavost, anglicky mindfulness, je v dnešní době velmi skloňovaným pojmem. Zkušený psychoterapeut Jan Ben…

Sedíš ve správném vlaku
Audio kniha Sedíš ve správném vlaku přináší porozumění tomu, že se nacházíte přesně tam, kde máte být, a že jste tím, kým jste měli být, alespoň pro tuto chvíli. Přestanou vás trápit pochybnosti o sobě, svých vlastnostech a o tom, zda vše nemohlo proběhnout nebo být jin…

Vzpoura proti globalizaci
Globalizace vytrhla stamiliony lidí z chudoby, přispěla k rozšíření vzdělanosti a zdravotní péče, díky mezinárodním normám je počet konfliktů nejnižší v historii. To jsou skvělé zprávy. Proč se tedy proti ní lidé bouří? Protože také umožňuje vykořisťování, poškozuje kom…

Nezbedné příhody malého Mňouka
Na jednom dvorečku žije šťastně pejsek Azor, kočka Mína, kohoutek Ryky, slepičky Koko a Kdák. A také malý mourovatý kocourek Mňouk. Je to pěkné číslo. Co jen se natropí lotrovin! Přesto ho mají všichni rádi. V jádru je to totiž moc prima koťátko!

Píseň ledu a ohně
Píseň ledu a ohně - audiokniha obsahuje kompletní epickou ságu George R. R. Martina, která se stala předlohou pro známý seriál HBO Hra o trůny! Autor George Raymond Richard Martin. Čte František Dočkal. Souborné vydání obsahuje všechny dosud vydané díly: Hra o trůny, St…

Všichni žijem v blázinci
„Všichni žijem’ v blázinci,“ tvrdí renomovaný psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák, muž vzdělaný a také vtipný, který už padesát let naslouchá lidským strastem. V rozhovorech s novinářkou Renatou Červenkovou se zamýšlí nad způsobem života, který dnes vedeme, i nad s…

Ľudské telo
Celý život trávime v jednom tele, a predsa väčšina z nás v skutočnosti netuší, ako telo funguje a čo sa v ňom odohráva. História anatómie a medicíny je plná zabudnutých hrdinov, ohromujúcich príbehov a zaujímavých faktov. Mimochodom, od okamihu, ako ste začali čítať tút…

Kronika města Kocourkova
To se pár chytrých pantátů dalo dohromady… Kde ale udělali chybu? Slyšte, slyšte! Nenajde se na pohádkové mapě město s potrhlejším starostou a pány konšely. Kocourkovští zastupitelé ve složení Přetrhdílo, Semtele, Halabala, Játovím, Vymňouk & spol. zasedli na nové radni…

Elon Musk
Když v Silicon Valley hledali po Stevu Jobsovi nový idol, našli jej ve svérázném Elonu Muskovi. Ve své investigativní biografii přináší reportér Ashlee Vance vyvážený pohled na život podnikatelského titána. Jako jediný novinář strávil desítky hodin se samotným Muskem, s…

Terezínské ghetto
{'cs': 'Kára s mrtvolami a divoká honička liduprázdnými ulicemi! Takhle hororovou noc Bára ještě nezažila. Na opuštěné půdě, kde se schovala, ji objeví Petr, od nějž se dozvídá, že se ocitla v židovském ghettu v roce 1944. Když Petr dostane povolávací lístek do transpor…

Anička u moře
Anička odlétá se svými rodiči na krátké prázdniny do Egypta. Bere si s sebou opět svůj deník a je plná očekávání, co všechno v neznámé exotické zemi prožije. Na prázdninách si Anička najde novou kamarádku a pozná i zajímavosti Egypta. Nejúžasnější zážitek ji čeká při po…

Před bouří
Audiokniha Před bouří Zuzany Hartmanové je prvním dílem úspěšné české fantasy trilogie Krysy apokalypsy. Hlas románu propůjčil Ondřej Brett. Bohové byli svrženi před osmdesáti lety. A jejich pád zanechal Ler pustý, zjizvený a z větší části neobyvatelný. Magií kontaminov…