Audiokniha Nejmilejší pohádky 2

Schindlerův seznam
Strhující audioknižní zpracování osudů Oskara Schindlera – kariéristy, válečného zbohatlíka, milovníka elegance, přepychu, alkoholu a krásných žen, jenž ve stínu osvětimských komínů našel svoji lidskost a riskoval nejen majetek, ale i vlastní život, aby nedopustil vyvra…

O pravdě a lásce a jiné eseje
Výběr z knihy Eseje od Francise Bacona, jednoho z předních představitelů kulturního dění na královském dvoře za panování královny Alžběty I. a jejího následovníka Jakuba I. Obsáhle navazuje a doplňuje antické i další filozofy, rozebírá lidskou existenci i život formou, …

Dětství s Vrchlickým (2008)
Kniha vzpomínek známé české herečky, dcery Jaroslava Vrchlického, na dětství, na básnickou osobnost svého otce, na jeho přátele i nepřátele i na problematický vzájemný vztah rodičů. Autorka dala nahlédnout i do svého intimního života, myšlenkového světa a uměleckého výv…

Ucho
Příběh o ochromujícím strachu a lámání charakterů. Rozhlasová verze divadelní hry Lenky Procházkové podle scénáře Jana Procházky ke slavnému trezorovému filmu Ucho.

Ostrov
Manželé Alice a Richard jsou na exotické dovolené. Po dvaceti letech manželství jim to trochu skřípe a k tomu všemu Richard Alici oznámí, že podal žádost o rozvod, protože si našel mladší ženu. Alice je v šoku a chce okamžitě odjet. Richardovi se podaří zajistit místa n…

Miroslav Moravec
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čte: Miroslav Moravec.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro osud Oty Pavla a jeho bratří Jiřího a…

Bratislavské krutosti
Vitajte v Bratislave, kde sa vôňa lacnej kávy mieša s pachom starých panelákov, kde sa v uličkách zažívajú tie najbláznivejšie dobrodružstvá a kde sa aj obyčajný výťah dokáže zmeniť na bránu do vesmíru. Boris Filan vám naservíruje audioknihu, ktorá je ako Bratislava sam…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Epištoly k nesmělým milencům aneb Staronový tajemník lásky
Zábavné Konrádovy epištoly se skvělým hereckým obsazením jsou nejen učebnicí pro jinochy a mladé muže, ale také poučným dokumentem o tom, jak prožívala své lásky generace poznamenaná stopami první světové války. Účinkují Miloš Nedbal, Ivan Richter, Jana Andresíková, Mir…

Rozvodový soudce
Drobná hříčka s barvitým dobovým a místním koloritem na věčně aktuální téma manželství a rozvodu. Od autora důmyslného rytíře Dona Quijota de la Mancha.,br>Účinkují: Miroslav Doležal (soudce), Jan Přeučil (přísedící), Václav Kotva (písař), Zdenka Hadrbolcová (Mariana), …

Oráč a smrt
Průřez dialogickou skladbou, která byla napsána roku 1400. Z němčiny přeložil Pavel Eisner.Někdy kolem roku 1400, tedy za vlády Václava IV., napsal žatecký městský písař, notář a správce místní latinské školy (mnohem později i protonotář Nového Města pražského) Johannes…

Hodinový hoteliér
Hodinový hoteliér je příběhem dvojice velice svérázných mužů, kteří za úplatu poskytují svůj byt jednomu páru ne zrovna nejšťastnějších milenců. Na vztazích této pozoruhodné čtveřice postav autor rozehrává komedii o pošetilostech lidského počínání, o snahách těžit ze vš…

Malé ženy
Každá je jiná, ale všechny po svém usilují o štěstí, lásku a životní naplnění. Během prvního roku bojů Severu proti Jihu prožívají čtyři sestry rozdílných povah pod dohledem starostlivé matky nejrůznější sourozenecká škádlení, nacházejí přátelství, snaží se pomáhat druh…

Temná hmota
„Temná hmota je jedna z nejlepších knih jakéhokoli roku… a jakékoli reality.“ Book Reporter. „Jsi v životě šťastný?“ To byla jedna z posledních slov, která Jason Dessen slyšel, než po útoku maskovaného muže upadl do bezvědomí. Než se probudil připoutaný na lůžku a obklo…

Odvrácená tvář lásky
Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu…

Ptáci - Hlas pro tento den
Komentované nahrávky nejběžnějších a nejzajímavějších ptáků žijících v blízkosti člověka. Naučte se rozeznávat druhy ptáků žijících na uzemí ČR podle zpěvu a nejen to: získejte vědomosti o jejich vzhledu, místě hnízdění, stravě a rozmnožování.

...Mluviti stříbro s Miroslavem Horníčkem tentokrát o smíchu
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Miroslav Horníček vypráví o svém padesát let trvajícím manželství, o ženách vůbec, a uvažuje i tom, jak asi tvořil Bůh ženu z Adamova žebra…

Znamení Jidáš
z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Na Pražském hradě došlo k neslýchanému zločinu. Přímo v úředním paláci byl jedné noci zavražděn zemský sudí Dobřej a v jeho těle byla nalezena dýka se satanskými znaky. Král Přemysl II. Otakar nemá k lidem na svém dvo…

Matka
Slavné protiválečné drama Karla Čapka v rozhlasovém zpracování z roku 1953 s Otýlií Beníškovouv hlavní roli.

Hamlet (1958)
Český rozhlas se dostal k Hamletovi až v roce 1958. Překlad E. A. Saudka nastudoval tehdy režisér Josef Bezdíček s Václavem Voskou v titulní roli. Další inscenace byla na řadě v osmdesátých letech. Bylo tu několik nových a divadelně interpretovaných překladů, byla i nov…

Krásně jsem si početl
Pásmo z korespondence a vzpomínek spisovatelů Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Blíženectví Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Byli si navzájem ochránci i kritiky, shovívavými kolegy i věrnými druhy. Oba spolu pracovali v 50. letech v redakci Československého rozhlasu, s rodinami …

Věž vlaštovky
4. část Ságy o Zaklínači Na každém kroku je smrt. A na jejich konci věž nad jezerem. Čtvrtá část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho sudbě – Ciri z Cintry. Poznáváme příběh o tom, jak se z Ciri stal nelítostný zabiják, dívka smrtící ve svém hněvu a …

AudioDiktáty pro 5. ročník
Balíček 20 audiodiktátů připraví žáky na náročnější učivo 5. ročníku i přechod na druhý stupeň. Procvičí si přídavná jména, zájmena, číslovky, slovesné tvary, shodu přísudku s podmětem i pravopis předpon a přípon. Diktáty vedou děti k samostatné práci, zlepšují pravopis…

Zapalte hranici
Blíží se poslední dubnová noc, v níž podle pověr zlo sílí a musí shořet na hranici. V Bučině v Železných horách se chystá pálení čarodějnic. Anetu sem přitahují vzpomínky – na lásku a na smrt. Tady udělala nejhorší ze všech špatných rozhodnutí. Teď se do Bučiny vydává n…

Její pastorkyňa (1987)
Studiová "rekonstrukce" inscenace někdejšího Realistického divadla v Praze z roku 1987.Účinkují: stařenka Buryjovka (Věra Kubánková), Laca Klemeň (Zdeněk Žák), Števa Buryja (Jiří Schwarz), kostelnička Buryjovka (Věra Vlčková), Jenůfa, její pastorkyňa (Miluše Šplechtová)…