Příběhy památných stromů
„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Tartarin z Tarasconu
Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet (1840-1897) je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Postava bodrého Tartarina zlidověla: tento chlapík svými smyšlenými hrdinskými činy vytváří celé legendy. Tart…

Rytíř Perceval a svatý grál
Stará keltská legenda stála při zrodu francouzského hrdinského eposu i řady pozdějších románů a ovlivnila celou evropskou literaturu. Hra s vynikajícím hereckým obsazením patří mezi ty příběhy, jimž nechybí fascinace nadpřirozenými pohádkovými kouzly a kde čest, spraved…

Okamžitá pomoc proti úzkosti
Jak nalézt klid právě teď a jak se postavit obavám a úzkostem Čtyřicet nejjednodušších a nejefektivnějších cvičení, technik a postupů na snížení úzkosti od předních odborníků na duševní zdraví, kteří tyto dovednosti vyzkoušeli v praxi se svými klienty. Všechny užité tec…

Uta z Naumburgu
Ve své pozoruhodné rozhlasové hře z roku 1970 Uta z Naumburgu vypráví Zdeněk Urbánek příběh středověké šlechtičny, která se rozhodne neochvějnou vlídností čelit nepodloženým pomluvám svého okolí. S Jaroslavou Tvrzníkovou a Janem Třískou v hlavních rolích.Rozhlasová hra …

Obecní museum
Tomáš Zmeškal si pro svůj debut na poli rozhlasové dramatiky vybral žánr komedie. Spolu s jeho hrdiny se ocitneme na malém městě, nebo - jak autor uvádí - městysi či dokonce jen nafouklé vesnici. Poklidný život obce rozvíří archeologický nález na jejím katastru. Jedná s…

Ve škole se dějou věci
Hedvice je sedm let a za pár dní půjde poprvé do školy. Škola je v takové úplně malinkaté vesničce a široko daleko není nic jiného. Hedvika se strašně těší, čeká už celou věčnost, aby mohla nasednout na školní autobus a rozjet se tam. Na kole by to rozhodně nešlo, na to…

Vlčák Kazan
Nespoutaná divočina nebo věrnost lidem. Co zvítězí? Strhující příběh severského vlčáka, který získal jméno pro svou velikost a neohroženost, zaujme každého milovníka přírody a dobrodružných příběhů. Nádherný dobrodružný román z přírody kanadského severu vypráví o osu…

Jen vzpomínky zůstanou... Václav Vydra, Josef Suk....
Nový kompilační titul určený pouze pro digitální trh "Jen vzpomínky zůstanou..." představuje archivní nahrávky vzpomínek mnoha známých osobností na jiné vzácné a důležité osobnosti našeho kulturního života. Tentokrát na skvělého českého herce VÁCLAVA VYDRU (*29. 4. 187…

Lada: Mikeš u cirkusu Díl 2.
Původní audio kazetu 71 0309-4 "Josef Lada Kocour Mikeš u cirkusu Díl 2.." vydal Bonton Music v roce 1995. Pokračování vyprávění "o kocourkovi, který mluvil" v podání Nadi Gajerové, vydává nyní Supraphon poprvé digitálně.

Nadpřirozená komunikace
Záznam z úspěšné dubnové dvoudenní konference KMS, na níž Rachel Hicksonová (dcera Alana Vincenta) a její manžel Gordon vyučovali o tom, jak komunikovat s Bohem, tedy o proroctví a o modlitbě. Povzbudivé, aktuální slovo pro současnou církev.

Hora v moři
Co když první cizí inteligence, s níž se lidstvo střetne, nepřijde z hvězd, ale z mořských hlubin? Chobotnice jsou samotáři. Jejich dospělý život začíná osamělým oceánským bloumáním, dokud se neusadí v místech, kam je zanesl proud. Přestože se vyznačují vysokou intelige…

Trujkunt I. - Kruhy
Je to jen náhoda? Tajemé kruhy v obilí, piktogram v jehož středu je nalezena mrtvola a vedle ní knoflík od brucliku, vesty gorolského kroje. Je to jen náhoda? Druhý díl detektivní trilogie odehrávající se v nejvýchodnějším cípu naší země. Trujkunt je autorův název pr…

Lada: O Budulínkovi a Mandelince
Málokteré novodobé pohádky setrvají v paměti tolika generací, jako popletené Nezbedné pohádky Josefa Lady. Pobavit se nad nimi ovšem může jen ten, který zná původní báchorky, ze kterých autor rošťácky vyšel a celé je po svém zamotal. V této dramatizaci z roku 1977 převy…

Zvědavost
Rozhlasová hra, jejíž hlavní hrdinkou hry je mladá žena, která ze zvědavosti rozpoutá zvláštní hry s muži ze svého okolí. Hra Zvědavost probíhá v několika plánech: prvním je samotné Alexandřino vyprávění, druhým dramatické zpřítomňování jejích vzpomínek a třetím vnější …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Zákony lidské přirozenosti
Staňte se mistrem v dešifrování lidského chování. Člověk je společenský tvor – schopnost rozumět chování lidí kolem vás je proto vaším nejúčinnějším nástrojem. Lidská přirozenost je totiž silnější než kterýkoli jedinec, kterákoli instituce nebo technický vynález. Dennod…

Každý průšvih nemusí být krize
Výběr povídek z úspešné stejnojmenné knihy namluvených Jiřím Krampolem. Inspirací autorovi bylo jak prostředí softwarové firmy, tak i běžné denní situace, které samy o sobě, pokud se to v nich sami nesnažíte nalézt, snad ani nejsou k smíchu. Povídky je ale zachycují s h…

Il Decamerone
Příběhy ze sbírky Dekameron mistra italské renesance Boccaccia pojí jedna historická událost, a sice mor, který zasáhl Florencii v roce 1348. V tomto bodě začíná vyprávění, kdy deset mladých Florenťanů utíká z města a usadí se v jednom sídle na venkově. Tam zůstanou dva…

Honzlová
Zpívá svůj sedmikráskový protestsong. Diktatuře proletariátu pod okny. Červenec roku 195* zalil i pražský oblouk Vltavy poblíž Stalinovy sochy vedrem, ale jednadvacetiletá Jana Honzlová si léto neužívá. Zbytek Státního souboru písní a tanců Sedmikrása, kde doteď zpívala…

Das Nibelungenlied
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Ein Heldenepos aus dem Mittelalter. Der starke und mutige Siegfried bezahlt mit dem Tod für seine Liebe zu Kriemhild, der Schwester der mäch…

Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka
Profesor UK, prezident České křesťanské akademie a farář Akademické farnosti Praha, člen Evropské akademie věd a umění, Tomáš Halík patří mezi významné české intelektuály a morální autority, uznávané doma i ve světě. Je autorem řady knih, přeložených do různých světovýc…

Syndrom E
Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. Poručici Henebelleové z Lille zavolá uprostřed noci jeden z jejích přátel a prosí ji o pomoc. Po zhlédnutí anonymního krátkého filmu z padesátých let oslepl. V jiné části Francie …

Karlík a velký skleněný výtah
Skleněný výtah se vznáší tisíc metrů nad zemí. A Karlík míří vzhůru, do té nejúžasnější továrny na čokoládu! Velký skleněný výtah se poklidně vznáší asi tisíc metrů nad zemí. Obloha je blankytně modrá. A všichni v kabině se tetelí vzrušením při představě, že budou žít …