Obrázek podcastu Nebojte se klasiky! Hudební škola - komplet světoví skladatelé

Audiokniha Nebojte se klasiky! Hudební škola - komplet světoví skladatelé

Autor:

Bach

Délka:

4 hod 25 min

Čte:

Saša Rašilov

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Rozvaliny Gorlanu

Rozvaliny Gorlanu

První díl fantasy ságy Hraničářův učeň, na jejíž knižní předloze vyrostlo mnoho čtenářů, nás zavádí do tajemstvím opředené země Araluen. Mladík Will si už dlouho přeje absolvovat rytířský výcvik na hradě a stát se zdatným bojovníkem, jakým byl podle legend jeho otec. Na…

Obrázek podcastu Na divokém venkově

Na divokém venkově

Z Oxfordu na moravský venkov. Malvína, doktorandka na univerzitě v Oxfordu se na čas vrací k rodině na severní Moravu. Střet s rázovitým okolím je zdrojem komických situací. Sedmadvacetiletá Malvína Velehorská má dva magisterské tituly, rozpracovanou disertační práci ze…

Obrázek podcastu Kvítek štěstí

Kvítek štěstí

Když vykvete kvítek štěstí, královna květin rozfouká jeho semínka po světě. Kdo bude o rostlinku dobře pečovat, tomu kvítek pokvete. Toník je trochu morous a nechce se mu dřít na poli pro pár brambor na loupačku. Rozhodl se proto vyhledat královnu květin a poprosit ji o…

Obrázek podcastu Kabaret U dobré pohody (5)

Kabaret U dobré pohody (5)

V roce 1978 vyšlo LP album s prvním dílem Kabaretu U dobré pohody, miniserie, která navazovala na úspěšný televizní pořad. V následujících letech pak postupně vycházely další 4 díly. Ne všechny díly se nám ale zatím podařilo opatřit smlouvami, což je důvodem, proč nepos…

Obrázek podcastu Život víry 2023/09

Život víry 2023/09

Život víry 2023/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Mariam Ibrahímová: I ve vězení jsem měla radost Súdán…

Obrázek podcastu Balada o ptácích a hadech

Balada o ptácích a hadech

Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctéh…

Obrázek podcastu S orlem na zádech

S orlem na zádech

Víte, který králík umí lítat? No přece ten, co má na zádech orla. A víte, kdo vás vytáhne ze zoufalství, bídy a drogové závislosti, poskytne vám střechu nad hlavou a všechno, co v životě potřebujete? No přece novodobý otrokář. Román S orlem na zádech přináší zasvěcený a…

Obrázek podcastu Oheň

Oheň

Něco v ní kdysi zemřelo. Teď všechno spálí na prach... Na první pohled žije Freya pohádkový život, v němž platí pouze její vlastní pravidla. Má všechno, co patří k privilegovanému postavení: dostatek peněz, pověst uznávané chiruržky popáleninového centra, okázalý byt po…

Obrázek podcastu Já, Finis

Já, Finis

Nepřítel, který unáší kluky ze Země, není z téhle planety… Svět má potíže. Mizí z něj všichni aspoň trošku zdraví chlapci, jen co oslaví osmé narozeniny. Dvanáctiletého Petra sice prokletí minulo, protože jako světloplachý jedinec nesundává černé brýle, a přece není sle…

Obrázek podcastu Ostrov pokladů

Ostrov pokladů

Legendární příběh putování Jima Hawkinse za pokladem pirátů. Jenže Jim není jediný, kdo chce poklad získat. A ten někdo se neštítí absolutně ničeho! Klasický pirátský příběh pro děti a mládež s pokladem, zakopaným na neznámém ostrově byl mnohokrát zfilmován, upraven pro…

Obrázek podcastu Kosmonaut z Čech

Kosmonaut z Čech

Cesta do hlubin vesmíru a astronautovy duše. Když se ve sluneční soustavě objevil podivný oblak, rozhodla se malá země uprostřed Evropy vyslat na nebezpečnou misi jednočlennou posádku. Vyvolený astronaut Jakub Procházka by se mohl stát nejslavnějším mužem na Zemi. Pokud…

Obrázek podcastu Malá nemorální historie

Malá nemorální historie

Pár ve středním věku prožívá léto, které se podobá mnoha předešlým. Děti jsou na prázdninách, manžel (Josef Somr) tráví dovolenou sepisováním další odborné práce a zároveň využívá všestranné péče manželky (Jaroslava Adamová). Zmatek do této rutiny vnese neteř, která je …

Obrázek podcastu Černé jako smola

Černé jako smola

Vašátko a Horác znovu na scéně. Soubor šesti detektivních povídek, který poprvé vyšel v roce 1969. Každá z povídek má svou vlastní zápletku, ale všechny spojuje neobvyklá detektivní dvojice, policejní nadporučík Vašátko a malíř Horác. Soubor šesti detektivních povídek,…

Obrázek podcastu Ze světa lesních samot

Ze světa lesních samot

Audiokniha Ze světa lesních samot je snad nejznámější román Karla Klostermanna v podání Alfreda Strejčka. Děj je situován do centrální Šumavy, oblasti kolem Modravy a Kvildy, při hranici s Bavorskem, v šedesátých letech 19. století. Hlavní protagonisté - revírník Kořán,…

Obrázek podcastu Mrtvá a živá

Mrtvá a živá

„Dovedla bych zápasit s živou ženou, ale mrtvá je nad mé síly.“ Když bezejmenná vypravěčka potká v Monte Carlu ovdovělého krajana Maxima de Wintera, slovo dá slovo a brzy je i ruka v rukávě. Zámožný anglický šlechtic je sice dvakrát starší než ona, ale co na tom, pokud …

Obrázek podcastu Život víry 2023/01

Život víry 2023/01

Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Valda: Pere se ve mně strach a víra V 16 letech začal br…

Obrázek podcastu Andělský smích

Andělský smích

Píše se rok 1953 a invalidní Julie právě slaví třiatřicáté narozeniny. Nemá však příliš mnoho důvodů k radosti. Uvažuje o osudu svého otce, který je ve vězení, o smyslu vlastního života. Andělský smích je hra neobyčejná jak svým poetickým a barvitým jazykem tak svou kom…

Obrázek podcastu Mäso

Mäso

Koniec zlatých deväťdesiatych rokov, divoký východ Slovenska. Je po voľbách, Mečiar skončil, Lexa je na úteku, siskári horúčkovito skartujú spisy aj svedkov. Robo Holub je dávno po smrti, Miki Černák sedí v base, Žaluďa práve zastrelili. Miki Miko, policajt s metódami g…

Obrázek podcastu Volání divočiny

Volání divočiny

O hlubokém přátelství mezi člověkem a psem. Dobrodružný román Volání divočiny je mistrovským dílem jak svým stylem, tak i proto, že povyšuje dobrodružné příběhy na úroveň klasické literatury. Buck je čtyřletý pastevecký pes hýčkaný svým pánem a jeho rodinou. Jeho živo…

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé... "Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že…

Obrázek podcastu Hejkalov

Hejkalov

Kdybyste se vypravili do Hejkalova, možná byste dopadli jako dosud málo uznávaný profesor Hejhula. On tu totiž učinil objev hodný Nobelovy ceny. Svérázným způsobem proniká do tajemství, které je pro jedinou lidskou obyvatelku Hejkalova, vdovu Šelestákovou, denním chlebe…

Obrázek podcastu Nekonečná hra

Nekonečná hra

>> Od autora knihy Začněte s PROČ „Nekonečnou hru jsem napsal pro všechny, kdo se nebojí změnit status quo a budovat realitu, která naplňuje naši hluboce zakořeněnou potřebu cítit se bezpečně a vytvářet hodnoty, jež nás přesahují.“ – Simon Sinek # O audioknize Autor …

Obrázek podcastu Ohnivý sloup

Ohnivý sloup

Po Pilířích země a Na věky věků, celosvětově oblíbených historických ságách od bestselleristy Kena Folletta, přichází Ohnivý sloup, třetí rozvětvený příběh zasazený do anglického městečka Kingsbridge, příběh mocných panovníků i jejich nepostradatelných pomocníků, příběh…