Úvod
Audioknihy
Odborná Literatura
Nebojte se klasiky! 20 Bicí nástroje a klavír aneb Uhodit hřebíček na hlavičku

Audiokniha Nebojte se klasiky! 20 Bicí nástroje a klavír aneb Uhodit hřebíček na hlavičku

Střevíce z lýčí
"My to máme jednoduché. My víme odkud jsme vzešli, i kdyby Přemysl ty střevíce z lýčí schovati nedal, mezi námi není ani jediného, jehož předek, nebo prapředek by nepocházel z venkova. Jenž by nebyl buď chalupníkem, rolníkem či domkářem, anebo alespoň podruhem, děvečkou…

Těsnohlídek: Příhody lišky Bystroušky
Původní titul SU 5234-4 - vyprávění Rudolfa Těsnohlídka o lišce Bystroušce propojené s orchestrální suitou z opery Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky - vyšel v roce 1999 pouze na audio kazetě - nyní jej vydáváme poprvé digitálně.

Ryba Chyba
Kdo tvrdí, že ryby jsou němé, ať zmlkne. Protože nezná rybu s velkým R! Někdo by ji považoval za chybu. Ne-li Chybu. Tahle příslušnice rybí říše je s plaváním na štíru a chodí po dně, jelikož má dvě nohy. Navíc nosí brýle, poněvadž ráda čte, a v kuchyni se otáčí jako m…

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové
Viděl jsem tě umírat posedmé. Slibuju, že už tě víckrát nezavraždí… Už brzo ráno onoho nešťastného dne, v němž manželé Hardcastlovi pořádají na zanedbaném sídle Blackheath maškarní večírek, si hrdina připadá jaksi nesvůj. Když pomine strašlivý důvod, proč se slavnost ko…

100 statečných - Host č. 86 - Robert Tamchyna 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Tamchyna (redaktor, dramaturg, moderátor ČRo)

Střepiny v trávě
Vydavatelství Tebenas ve spolupráci s Igorem Barešem pokračuje v kompletaci díla legendárního českého scénaristy a spisovatele Vladimíra Körnera. Po Zániku samoty Berhof, Životu za podpis a Psí kůži přichází se čtvrtým počinem - autorovou prvotinou Střepiny v trávě. Vyš…

100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - Ing. J. Kolář (ředitel České kosmické kanceláře)

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Bílá nemoc
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •maršál – Milan Enčev •baron Krüg – Antonín Hardt •novinářka – Romana Goščíková •dcera maršála – Anna Kulovaná •Sigelius – Jan Szymik •voják / gen…

Den, kdy se potkali
Co všechno se dá prožít během jediného dne? Dva hrdinové této knihy, mladý muž a mladá žena, se dozvědí leccos o sobě i o svých blízkých a uprostřed rušných pražských ulic zahlcených všudypřítomnou reklamou absolvují nejeden rozhovor, který bude mít zásadní vliv na jeji…

Vánoce v Šípkové ulici
Aby to nebyly vypečené Vánoce, bude zapotřebí jisté kouzlo… Štědrý den je přede dveřmi. Třiadvacátého prosince mrzne, až praští, a Ježíšek ukrutně nastydl. Maminka Marie ho sice nabádala, aby nosil kulicha, ale teď leží v nebeské ložnici s rýmou jako trám. A kdo roznese…

Tah dnes večer
Rozhlasová komedie, v níž skvělá česká herečka Růžena Merunková ztvárnila mladou ženou, kterou střetnutí s novou spolupracovnicí přivede k nečekanému zamyšlení nad vlastním dosavadním postojem k životu a práci. Osoby a obsazení: Eva Outratová, vedoucí propagace (Růžena …

Odysseus
Z třídílného příběhu inspirovaného Homérovým hrdinským eposem se dozvíte nejen, jak Odysseus splní slib, který dal bohyni Pallas Athéně. Ale i jak zachránil tisícům Řeků a Trójanů životy.Osoby a obsazení: První vypravěč (Radovan Lukavský), druhý vypravěč (Pavel Soukup),…

Díky, Jeevesi
Nový koníček Bertieho Woostera – hra na banjo – trýzní obyvatele okolních bytů natolik, že s ním odmítají sdílet stejný dům. Rozhodnutí amatérského muzikanta odebrat se s nástrojem na venkovskou samotu ovšem nepotěší doposud věrného komorníka, který vystoupí z jeho služ…

Pod Taktovkou
Příběh o tom, jak tenká a křehká je hranice mezi láskou a nenávistí. Karin je dospívající dívka, plná nadějí a snů. Ale všechno se změní v okamžiku, kdy se ocitá v manželství, které ji připravuje o vše, co kdy chtěla, o rodinu i o samu sebe... Její život začne řídit muž…

Pilot Pírko
Jaké to je, když neumíte létat? Pro člověka asi nic neobvyklého, ale pro ptáka, navíc z rodiny slavného poštovního holuba, je to PROBLÉM. Kolumbův synek Pírko se totiž na rozdíl od svých sourozenců nedokáže odlepit od země. Tento hendikep, který ve světě ptáků znamená k…

O tom ševci Jakubovi
Na malé i velké posluchače čeká opravdu pohádkové vyprávění. Je z dob, kdy se ještě boty vyráběly ručně a švec musel trávit na verpánku, tedy místě, kde pracoval, celé hodiny. Jakub z naší pohádky ale není žádný "příštipkář". Je to opravdový mistr. S pomocí hastrmana do…

Barvy mého Londýna
Postřehy zpravodaje z britské metropole. Postřehy bývalého zpravodaje České televize ve Velké Británii, které se nevešly do reportáží. Dolanský líčí své dojmy, zachycuje atmosféru míst a okamžiků. Bývalý zpravodaj České televize zaznamenával ve svých reportážích událost…

Dva
Tragikomedie Dva (1979, původní název Paganini a Frištenský) se odehrává v prostředí psychiatrické léčebny během posledních dnů druhé světové války. Dva pacienti, z nichž jeden se považuje za slavného houslistu Paganiniho a druhý za zápasníka Frištenského, si krátí prav…

Plzeňské strašení potřetí
Plzeňské strašení potřetí - audiokniha obsahuje třetí pokračování plzeňských pověstí v podání Martina Stránského a dalších. Třetí volné pokračování úspěšného projektu Plzeňské strašení opět obsahuje dalších 5 mluvených pověstí v podání známého herce Martina Stránského, …

Křivé ostří
Rhan zuří. Kovář Hengar ho požádal, aby odešel. A na cestu mu dal zbraň, kterou mladý trpaslík sám vykoval. Zbraň, která brzy získá příhodné jméno. Křivé ostří... Mladičký panoš Jenik z Polomi se stane svědkem únosu princezny Violy. Chce-li se pomstít vrahům a získat zp…

Tatérka
Když během tetovacího veletrhu v anglickém Brightonu objeví tatérka Marni Mullinsová podivně znetvořenou mrtvolu, ochromí celé město strach. Podle všeho tu řádí sériový vrah, který zaživa vyřezává umělecká díla z těl svých obětí. Marni skrývá tajemství a má pádné důvody…

Zapomenutý čert
První rozhlasové zpracování slavné literární předlohy Jana Drdy. Pohádkový příběh pro celou rodinu. Režie Karel Weinlich, dramatizace František Pavlíček. Účinkují Stanislav Neumann, Jiřina Šejbalaová, František Hanus, Libuše Havelková, Theodor Pištěk, Josef Kemr a Frant…

Nives, co to povídáš?
„Obětovala jsem život chlapovi, kterýho mohlo zastoupit kuře.“ text pro distribuce: Krátká novela nabroušená jako břitva, která svými syrovými emocemi a ohromující a gradující upřímností odhaluje nitro člověka. Seznamte se s Nives: vdova, skrz naskrz Toskánka, hrdinka. …

100 statečných - Host č. 43 - Nora Fridrichová 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - N. Fridrichová (reportérka a moderátorka České televize)