Audiokniha (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 2.

Předávání ohně
Ponořte se do myšlenek o vizi, disciplíně, vztazích, odvaze, mužnosti a najděte si svou vlastní cestu. - Co znamená „být mužem“? - Co to znamená být mužem v 21. století? - Co je naším úkolem, a máme vůbec na to, abychom jej splnili? PŘEDÁVÁNÍ OHNĚ JE SNAHOU DOSTAT K MUŽ…

Quo vadis - Mistři slova
Ukřižování, roztrhání lvy nebo upálení, tak vypadala odplata za křesťanskou víru v jejích začátcích. Slavný historický román o moci a čistotě duše nás zavádí do starověkého Říma, kde právě vládne císař Nero. Pompézní a mocná říše se zmítá v ostrém kontrastu mezi prostop…

Pomalu hořící oheň
Když je na říčním člunu v Londýně nalezen brutálně zavražděný mladík, v centru pozornosti se ocitají tři ženy, které ho znaly. Laura, temperamentní podivínka, o níž si leckdo myslí, že je nebezpečná, s Danielem strávila poslední noc před jeho smrtí. Jeho sousedka Miriam…

Génius zločinu
Záhadná elektrická bouře uvrhne Manhattan do temnoty, a když se na něj ještě snese prapodivná dusivá mlha, zhroutí se veškerá elektronická komunikace – jako by ostrov vmžiku zmizel v prázdnotě. Zvláštní agentka FBI Jessica Blackwoodová a brilantní vědec Theo Cray vědí, …

Tajemství jeskyně pokladů
Tajemství jeskyně pokladů je napínavý příběh, který děti učí, že nejcennější poklady nelze přepočítat na peníze. Dobrodružný příběh ve foglarovské tradici o přátelství, napětí, dobrých skutcích i poučení. Ilustrátor Petr Morkes získal za svou tvorbu mnohá ocenění. Dvaná…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Gomora
Využít všechno jako prostředek a sebe jako účel… Dnes již kultovní výpověď italského spisovatele a novináře, který jako sedmadvacetiletý reportér odvážně pronikl do nemilosrdného světa současné neapolské mafie. Zasvěcené a mnohdy šokující svědectví o působení camorry a …

Malý velký muž
„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln…

Skřítek Nils
Poslechněte si soubor dosud nevydaných nezapomenutelných dobrodružství od Astrid Lindgrenové – osm neobyčejných příběhů o dětech a jejich kamarádech z pohádkového světa. O skřítkovi, který umí kohokoliv zvětšit či zmenšit, o nudící se princezně, kterou teprve malá holči…

Služky pro všechno
Ještě nedávno se bez nich žádná lépe situovaná domácnost neobešla. Zatopit, nanosit vodu, uvařit, nakoupit, vyprat – to všechno a mnohem více měly každý den na starosti služky. Jejich těžká práce byla neviditelná. Podřízené postavení chudých žen nikoho nenapadlo zpochyb…

Stopařův průvodce Galaxií 5. - Převážně neškodná
Pozemšťan Arthur Dent konečně najde mírumilovnou planetu, kde by mohl strávit zbytek života. Pak na ní však ztroskotá kosmická loď… Pátá a závěrečná část slavné série, v níž Arthur Dent hledá tiché místo v odlehlém koutě vesmíru, kde by mohl v klidu strávit zbytek život…

Srdce Evropy
Když vaše srdce bije v rytmu valčíku Na krásném modrém Dunaji... Pozoruhodný dialog dvou vyprávěcích hlasů, které dělí více než sto let. Z naší přítomnosti se ozývá učitelka Anežka, která se snaží vyznat ve vlastních zmatcích i v nepřehledné době. Zároveň přemýšlí nad r…

Poslední střípek
NAPÍNAVÁ ROMANTIKA NEJEN PRO FANOUŠKY TRUE CRIME PODCASTŮ! Někdy najdete poslední střípek mozaiky tam, kde byste to nečekali. A někdy je tím chybějícím střípkem pohledný šerif, který se vám neustále staví do cesty. Ridley Sawyerová dobře ví, jaké je to přijít o kus se…

Pane, nauč nás modlit se
Pane, nauč nás modlit se - audiokniha s náboženskou tematikou, kterou předčítá Mons. Josef Hrdlička. Mons. Josef Hrdlička se ke svému kněžskému poslání nevypracovával lehce. Ukončil střední školu a kvůli svému náboženskému přesvědčení pracoval jako pomocný dělník v Adam…

Černý pavouk
O temnotě v jedné prosluněné horské vsi, o zlu, které nosíme v sobě. Otakar Brousek čte z románu předního švýcarského prozaika první půle 19. století. Jeremias Gotthelf (1797-1854), vlastním jménem Albert Bitzius, platí za nejvýznamnějšího švýcarského prozaika před Gott…

Píseň o Viktorce
Známá postava Babičky Boženy Němcové rozehrála autorovu fantazii tak, že básnicky ztvárnil její osobnost, osudy i city, jimiž hořelo i trpělo její srdce, a promítl do nich spisovatelčin trpký lidský a citový úděl. „Prvně jsem ji četl (a z úst spolužáků ji poslouchal) v …

Anděl míru
Radosti, smutky a ztráty v životě Jana Amose Komenského František Kožík ve svém románu o Janu Amosovi Komenském popisuje život učence, myslitele a pedagoga od narození v Nivnici u Uherského Hradiště až po poslední minuty života v Amsterodamu. František Kožík nenapsal po…

Přítelkyně z kamenné vily
Nikdy není pozdě začít si plnit své sny. Trojice žen odmítne strávit zbytek života v „domově důchodců“ a rozhodne se, že si chtějí ještě užít. Pronajmou si proto starý kamenný dům v Itálii. Strávit rok v Itálii, pít víno, cestovat a potkávat nové přátele. K tomu se rozh…

Návrh
Chystá se uzavřít dohodu se zlobivým hochem ... První díl série teenagerských románů „Off Campus“. Dokonalá oddechovka z hokejového prostředí nejen pro nenapravitelné romantičky. Hannah Wellsová si je jistá ve všech oblastech svého života, ale když jde o sex a svádění .…

Neřízená střela
Další strhující akční thriller ze série Šedý muž! Bývalý špičkový zabiják CIA Court Gentry věřil, že najde útočiště v amazonském pralese. Ale jeho krvavá minulost si ho najde, když ho ruský mafiánský boss donutí dát se znovu na útěk. Court se rozhodne odcestovat k jedin…

Mílový klub
Evan Zanders je postrachem chicagského hokeje i celé NHL. Bitky přitahuje jako magnet, většinu hrací doby tráví na trestné lavici a každý večer odchází domů s novou známostí na jednu noc. Rozhodit ho dokáže snad jen Stevie, nová letuška v soukromém letadle jeho týmu. Ta…

Plavby „sebevrahů“
Aby mořeplavec a dobrodruh Thor Heyerdahl dokázal svou teorii, že praobyvatelé Tichomoří můžou být potomci jihoamerických civilizací, postavil vor a vydal se na moře. Proti sobě měl celý svět a celý divoký Pacifik. Podle jeho vzoru podnikl v padesátých letech 20. stolet…

Někdo cizí v domě
V téhle útulné čtvrti spokojených domovů zůstávají nebezpečné lži uzavřeny za dveřmi… Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat. Karen a Tom Kru…

Váš kapesní terapeut
>> „Nezbytná audiokniha pro každého, kdo chce porozumět sám sobě a vztahům s ostatními.“ << >> Proč setrvávám v problematickém partnerství? Jak to, že mi zase ruply nervy? Co se to se mnou děje?

Polícia v rukách mafie
"Pri požiari starej poľovníckej chaty sa nájdu obhorené pozostatky bývalého kriminálnika. Bola to nešťastná náhoda alebo dokonalý zločin? Autor stál v roku 2012 pri zrode elitného policajného útvaru NAKA (Národná kriminálna agentúra), kde získal inšpiráciu pre svoje kni…