Audiokniha (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 10.

Jak zbohatnout aneb co chudí nevědí
Udělejte vše pro to, aby vaše peníze pracovaly za vás a vy jste mohli strávit život jinak, než prací pro peníze. Třeba cestováním, hraním se svými dětmi nebo hledáním dárků pro své milované, udělejte to hned. Audiokniha Jak zbohatnout aneb co chudí nevědí Vám s tím pomů…

Atlasova šestka
TAJEMSTVÍ. ZRADA. INTRIKY. VÍTEJTE V ALEXANDRIJSKÉ SPOLEČNOSTI! Přední tajný spolek na světě a pokladnice ztraceného vědění padlých civilizací. Ti, kdož si v něm vyslouží místo, získají život plný bohatství, moci a věhlasu, dalece přesahující naše nejdivočejší představy…

Konec vše napraví
"Vposled se každý jinoch a každá mladá paní či slečna dá na cestu objevů a budou blouditi vesmírem lásky, jehož nesmírný čas a nesmírné dráhy jsou uvnitř pramalého srdce..." Nemáme v české literatuře mnoho autorů, jejichž jazyk a styl je tak osobitý, že je poznáme v kaž…

Kaziměsti
Čtveřice přátel naskočí jednoho dne do přijíždějící tramvaje číslo 0 a ta je zaveze do Nikam. Zjišťují, že město, ve kterém žijí a studují, má druhou tvář. Sněží v něm papír, tramvajové koleje tvoří horské dráhy, krysy se mění ve stíny a jsou v něm domy, ulice a celé čt…

Zakliata hora
Aj vy ste si všimli, že zakliate či začarované hory majú rozprávkari akosi v obľube? Veď koľko rozprávok sa už narozprávalo o zakázaných lesoch, kde na hrdinov číha strašné nebezpečenstvo, kde nikto nesmie vstúpiť a kde sa za tajomných okolností dejú tajomné veci? Stráá…

Kapřík Metlík nový domov
Dlouho očekávaná audiokniha prvního dílu Kapříka Metlíka namluvená Jakubem Vágnerem. Ponořte se pod hladinu a nechte se unést pohádkovým příběhem malého kapříka, kouzelnými melodiemi a samozřejmě nezapomenutelným hlasem Jakuba Vágnera.

Fantasma
Vítejte ve Fantasmě. Platí tu jen dvě pravidla: Přežít a nepropadnout lásce. Když Ofélii a Genevieve náhle zemře matka, nemají ani čas truchlit. Ofélie totiž zdědila nejen mocnou nekromantskou magii, ale také obrovský dluh na jejich domě. Situace se však brzy ještě zho…

Kirschner, Strakovi,I. a V.: První pomoc 2
Původní LP album 1118 4276 "První pomoc 2" z pera autorů Miloše Kirschnera a Ireny a Vladimíra Strakových v interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl, Hurvínek) a Heleny Štáchové (Mánička) vydal Supraphon v roce 1986 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Poslední výprava rytíře Rolanda
Z osmdesáti veršovaných francouzských legend, zachycených mezi lety 1175-1250, vybral Václav Cibula pro knižní vydání pět nejcharakterističtějších, jež nejvíce přibližovaly atmosféru rytířské společnosti. Jednu z nich vám nabízíme v neopakovatelném přednesu Zdeňka Štěp…

Jak se říká báseň
Zvu vás na cestu do okouzlení ze slov báječných, romanticky píšících mužů a taky Martinových slov a vyprávění. Vítejte v klubu básní, v klubu poezie. Užijte si naplno své pocity, nálady. emoce. Tady můžete, v téhle knížce se to smí! A Martin Patřičný je dobrý průvodce! …

Warren XIII. a prokleté třináctiny
Vítejte v Hotelu Warren, který se proměnil v obří loď a vyplul na širé moře! Poslední, strhující a dobrodružná plavba je tady. Ale klidně můžete zůstat v pohodlí svého pokoje. Velkolepý hotel Warren se totiž stejně čile dokáže pohybovat po lese i plout po vodě. A tak s…

Andělin popel
"Když povídám lidem, o čem je ta kniha, říkám obvykle, že je o jedné irské rodině a o jednom otci, který pije, a že spousta lidí v ní umírá na různé nemoci a že je to opravdická legrace". Čte David Novotný a Josef Somr Četba z románu vyznamenaného Pulitzerovou cenou, v…

Vdovou proti své vůli
OSUDOVÁ CHYBA POSTAVÍ MLADOU ŠLECHTIČNU PŘED NEČEKANÉ VÝZVY Nic netušící Elinor Rochdaleové, nemajetné šlechtičně, se změní život přesně v té chvíli, kdy nedopatřením nastoupí do špatného kočáru. Nestane proto před prahem svého budoucího zaměstnavatele, ale ocitne se na…

Obrazy ze Šumavy
„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž…

Poe: Havran
EDGAR ALLAN POE ( *19.11.1809 – †7.10.1849) autor Havrana, nejznámější básně všech dob a nejvýznamnějšího díla romantismu, byl americký básník, prozaik, literární teoretik a esejista. Lyricko-epická baladická báseň Havran (v orig. Raven = Krkavec) vypráví příběh nemocn…

Z deníků Robokata 2 – Proces změny
Obří přepravní robot pomáhá bezpečnostní jednotce, aby předstírala, že je člověk? To fakt musí vyjít… Doktorka Mensahová darovala Robokatovi svobodu a v jeho procitnuvší mysli se zrodil plán. Vypraví se na stanici, kde předtím, než mu částečně vymazali paměť, údajně zma…

Půlnoční pacient
Hrdinou šestidílného seriálu Půlnoční pacient napsaného na motivy stejnojmenné prózy českého spisovatele Egona Hostovského, je český lékař žijící v emigraci v Americe. Širší kulisy jeho příběhu tvoří doba tzv. studené války mezi Západem a Východem. Hlavní postava se prá…

Dobrodružství pavouka Čendy
Pavouk Čenda a jeho kamarádka dřevěná kukačka spolu žijí ve starém opuštěném domě. Zaběhnutý řád však jednoho dne naruší zloděj a pak i lopaty buldozérů, které začnou dům bourat. Všechno zlé ale bývá pro něco dobré. A Čendův útěk z bezpečí starých hodin doprostřed nezná…

Jak mluvit s dětmi o penězích
Proč si děti nemohou koupit všechno hned? Jak jim vysvětlit rozdíl mezi potřebou a přáním? A mohou peníze „růst“, když jim dáme čas? Finanční gramotnost začíná doma – v běžných rozhovorech, společných rozhodnutích a každodenních situacích. Tato kniha je určena rodičům d…

O myších a lidech
Poetická novela o síle přátelství, dnes již klasické dílo světové literatury, vychází v mistrném podání Vladislava Beneše. George a Lennie spolu putují za prací od jednoho kalifornského ranče k druhému. Ačkoli se píší 30. léta 20. století a chudý zemědělský dělník by si…

Tajemství
Neskutečný příběh Anežky České. Magnesia Litera 2022 za debut roku. Co vedlo vzdělanou dívku plnou života, dceru českého krále Přemysla Otakara I., o jejíž ruku žádal sám císař, k rozhodnutí vzdát se světské moci, tělesné lásky a stát se jeptiškou? Příběh, který román T…

Štěpánka a její televizní kamarádi
Dětmi milovaná Štěpánka Haničincová měla pro své malé posluchače vždy ukidňující, hřejivý úsměv a náruč plnou pohádek. A také měla kamarády, kteří jí s vyprávěním pohádek a příběhů pro děti pomáhali - třeba čertíka Bertíka, panenku Kačenku či skřítka Péťu Světošlápka. I…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…