Audiokniha (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 10.

Ocelové žezlo
Ocelové žezlo, první díl série Bohatýr, představí knížete Svjatoslava. Ten chce silou sjednotit kmeny v mocnářství, kterému bude vládnout. Co na to Ilja z kmene Muromců? Ocelové žezlo je prvním dílem série Bohatýr, ve které Juraj Červenák, inspirován slovanskými mýty, s…

05. Francoužtina - cestovní konverzace
5. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Srdce Evropy
Když vaše srdce bije v rytmu valčíku Na krásném modrém Dunaji... Pozoruhodný dialog dvou vyprávěcích hlasů, které dělí více než sto let. Z naší přítomnosti se ozývá učitelka Anežka, která se snaží vyznat ve vlastních zmatcích i v nepřehledné době. Zároveň přemýšlí nad r…

Selfíčka
Dříve si lidé psali deníky, aby pomohli paměti a zachytili pomíjivé okamžiky. Rembrandt si občas kreslil rychlé skicy, pérovky, zachycení momentu pár čarami. Dnes si mladí fotí selfíčka, aby, snad, zachytili důležité momenty života. Marek Orko Vácha se naučil selfíčka n…

Doktorova žena
Můj manžel je lékař. Je chytrý a okouzlující a všichni mu věří. Kromě mě. Navenek to vypadá, že mám všechno – dokonalé manželství, dokonalého manžela, dokonalý život. Ale to zdaleka není pravda. Doktor Drew Devlin není tak úctyhodná postava, za jakou se vydává. Důvodem,…

Soudcův seznam
Nejpřekvapivější a nejmrazivější thriller Johna Grishama! Vyšetřovatelka Lacy Stoltzová se setkává s tajemnou ženou, která je tak vyděšená, že používá několik pseudonymů. Její otec byl před dvaceti lety zavražděn a ona má podezřelého, jímž je od té doby posedlá. Dotyčný…

Remek: Pod námi planeta Země
Komentář k původnímu LP albu vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...A stovky setkání s dělníky, zemědělci, vojáky, pohraničníky, vědci, pracovníky podniků, úřadů, s mládeží. Všichni budou chtít vědět a znát. Budou se ptát vcelku na to…

Grimmové
Ponuré pohádky pro silné duše. Sílu, děsivost a nezkrotnost dodali pohádkám bratří Grimmů dánští spisovatelé, kteří se vracejí k původním verzím. Děsivé, kruté, hororové. To jsou pohádky bratří Grimmů, které však známe z uhlazenější autorské verze. Původní sílu, děsivo…

Srdcaři
Zkuste si představit, že jste na sále a stojíte nad nemocným člověkem, jehož srdce budete za chvíli operovat. Co by vám v tu chvíli běželo hlavou? Mysleli byste víc na pacienta, na sebe, anebo snad na někoho, koho milujete? Báli byste se? Možná za dveřmi sedí někdo, kdo…

Tajemný protivník
První případ detektivní dvojice Tommyho a Pentličky. Čte Jana Stryková. Věnováno všem těm, kdo žijí monotónní životy v naději, že zakusí alespoň z druhé ruky rozkoše i nebezpečí dobrodružství. Agatha Christie Z galerie detektivů, kterými Agatha Christie obohatila žánr …

Mindhunter
Jak proniknout do mysli sériového vraha. Audiokniha dle knižní předlohy úspěšného stejnojmenného seriálu. John Douglas, agent FBI, se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlal ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečn…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Pohádky 9
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již devátý titul miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody právě vychází...

Delfín
Příběh se odehrává v době federalistické námořní blokády přístavu v Charlestonu v Jižní Karolíně. Na motivy Verneovy povídky Prorazili blokádu napsal Miroslav Slach, režie Gustav Heverle. Osoby a obsazení: Zdeněk Kryzánek (rejdař Vincent Playfair), Bořivoj Navrátil (p…

Entomologův odkaz
Další neuzavřený případ zavede Enza na ostrov u pobřeží Bretaně, kde se nachází více než dvacet let nedotčená pracovna zavražděného sběratele hmyzu. Smrtelně nemocný entomolog totiž tušil, že kdo má motivaci utnout jeho krátící se dny a zanechal po sobě na místě činu ši…

Svátek hada
Mrazivé ulice Moskvy, bezútěšný gulag, bojiště druhé světové války i poválečná Praha. Tam všude zavanou dějiny trojici přátel vyrůstajících v nedotčené přírodě Podkarpatské Rusi. Bezstarostné dětství se pro Helenu, Michala a Romana proměnilo v hýčkanou vzpomínku. Během …

Vločky rozprávočky
Snehové vločky sú veľmi dôležité. Robia zimu zimou. Poletujú po krajine a kým padnú na zem, vypočujú si veľa príbehov. Tak raz pristala jedna vločka na nos pánovi kronikárovi, ktorý si do svojej veľkej knihy zapisoval rozprávočky zo studených krajín, aby sa na ne nezabu…

Válka s Mloky
„Vy blázni, přestaňte konečně krmit Mloky!“ / Geniální nadčasová temná budoucnost světa. Ostrá satira ukazuje na příkladu Mloků, že nelze kohokoli bezskrupulózně využívat, aniž by přišel zasloužený trest ohrožující existenci celého lidstva. Zpočátku jsou Mloci roztomil…

O dráčikovi Spáčikovi
Pamätáte si ešte na dráčika Háčika? Jeho príbeh sa šťastne skončil svadbou s drakulienkou Okulienkou. Nuž a po svadbe sa im, ako správnym manželom, narodil syn. Ale beda! Nebol to syn po akom by Dráčik Háčik túžil - o háčkovaní nechcel ani počuť! Stále iba spal. Ani mam…

Muži ve zbrani
Nad Ankh-Morporkem poletuje ďábel, ve městě řádí vrah a v ulicích je vůbec něco podivného. Pořádek v metropoli má za úkol udržet jediná instance – Městská hlídka! Ale ta má zatím k dispozici jen desátníka Karotku Rudykopalssona (teoreticky trpaslíka), svobodníka Potroub…

Co už nikdy nepřebolí
Atraktivní vousáč Knox nejraději žije tak, jak popíjí kávu: sám. Nesnáší drama, a to ani tehdy, když má podobu zoufalé nevěsty na útěku. Naomi však neprchá jen před svou svatbou, do Knockemoutu se vydala taky proto, aby pomohla svému odcizenému dvojčeti – Tině. V tomhle…

Povídky Šimka a Grossmanna 3
Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed…

Hladina krve
Městečkem v Jizerských horách otřese hrůzný nález. Ve studni je objeveno tělo třináctiletého Adama. Když se navíc po jeho dvojčeti Ondrovi slehne zem, jejich matce se zhroutí celý svět. Tím ale tragédie nekončí. Nedaleko se pohřešuje další chlapec a podobný příběh se op…

Temnější než noc
Pod svícnem bývá největší tma. A Boschova reputace přímo oslňuje… Bývalý agent FBI Terrence McCaleb dostal v životě druhou šanci a po transplantaci srdce raději pověsil stresující povolání na hřebík. Z rodinné idyly na ostrůvku v zátoce Santa Monica však úspěšného sesta…