Audiokniha (Ne)Gramotný rodič

Sucho
Rozpraskaná půda odhalí i dávno pohřbená tajemství… Australský policista Aaron Falk z melbournského oddělení hospodářské kriminality se po dvaceti letech vrací do městečka Kiewarra sužovaného děsivým suchem. Do rodného venkovského kraje ho však nepřivedla pohroma, kvůli…

Pohádky (a písničky z pohádek) Karla Jaromíra Erbena
KAREL JAROMÍR ERBEN (*7. listopadu 1811 – †21. listopadu 1870) byl český obrozenecký spisovatel, básník, překladatel a sběratel lidových písní a pohádek. Naše digitální kompilace obsahuje pohádky Živá voda, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Drak dvanáctihlavý, Jabloňová pan…

Dračí republika
Ukončila válku a nyní jde po krku své císařovně! A krom toho válčí i sama se sebou… Právě Rininou zásluhou sice říše Nikan neprohrála ani třetí makovou válku, nicméně za vítězství tvrdě zaplatili jak její obyvatelé, tak sama mladá šamanka mučená nočními můrami i neodbyt…

Čtveročasí básnictví českého (1)
Z obsáhlého komentáře k 2 LP kompletu 1218 0511 vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:....Obsah a uspořádání tohoto souboru mohou vyvolat dvě pochybnosti o jeho názvu. Za prvé: proč "básnictví", když je zde věnováno tolik místa próze, a…

Warren XIII. a prokleté třináctiny
Vítejte v Hotelu Warren, který se proměnil v obří loď a vyplul na širé moře! Poslední, strhující a dobrodružná plavba je tady. Ale klidně můžete zůstat v pohodlí svého pokoje. Velkolepý hotel Warren se totiž stejně čile dokáže pohybovat po lese i plout po vodě. A tak s…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Dívka se džbánem
Dramaticky bohatý děj hry spojuje dějové linky Donny Marie, která pomstí vraždou urážku svého otce a musí prchnout do Madridu a krásné madridské vdovy Donny Anny, o kterou se uchází dva šlechtici.Hru přebásnil František Hrubín a s herci Gabrielou Vránovou, Vladimírem Rá…

Flush
Očima kokršpaněla Flushe - a tedy nejen z nezvyklého úhlu pohledu, ale také s jemnou ironií - popisuje Virginia Woolfová zrod a vývoj velké, naplněné lásky dvou mimořádných osobností: básnířky Elisabeth Barrett-Browningové, autorky slavných Portugalských sonetů, a jejíh…

Kolo času VII.: Koruna z mečů
Kéž si Drakovo srdce vzpomene na slzy a jeho ohnivá duše na lásku… Všichni začínají chápat, že Draka Znovuzrozeného není možné spoutat. Po krvavé bitvě u Dumajských studní se o tom přesvědčily též Aes Sedai, poražené Randem a jeho ašaʼmany. Nyní domnělého spasitele lid…

Hra na vraždu
„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Arazanini vlci
Zlovlci, obrovští netvoři, o nichž se vyprávělo, že jsou jen v legendách, se náhle objevili v kopcích a údolích Celtiky. Jsou mnohem větší než obyčejní vlci. A tak se Maddie a Will vydávají do sousední země s cílem odhalit, kdo nebo co za těmito nebezpečnými šelmami sto…

O víle Rozince
Příběh o princi, kterému se podle věštby má stát osudnou královská vinice. A to právě ta, kde bydlí půvabná víla. Pohádku O víle Rozince napsala Drahomíra Měsková. V režii Marie Křepelkové účinkují: Ivana Andrlová, Libuše Švormová, Josef Kemr a další.

Firma
Memphiská právnická firma Bendini, Lambert a Locke se specializuje na daňovou problematiku – je malá, nenápadná, ale velice úspěšná. Svým zaměstnancům nabízí možnost rychle zbohatnout, ale také si je pečlivě vybírá. Na seznamu kandidátů se objeví i mladý, chytrý a ctižá…

Právo první noci
Během cesty po Moravě se panoš Ota setká se svou vzdálenou sestřenicí Miladou ze Zástřizlí. Je zoufalá a prosí ho o pomoc. Žije na Krakovci nedaleko Prostějova, kde se v poslední době stalo několik podivných událostí, které vyvrcholily vraždou jejího manžela. Co je však…

Případ pohřešovaného háčka
Další případy netradiční detektivní party, jíž tvoří tramp, vodák, amatérský detektiv s přezdívkou Hároš a kapitán kriminálky Jan Sladký, přezdívaný Kozina, kterou měli čtenáři poznat v předešlé autorově knize Případ zatoulanýho rybáře (Beletris, 2017). Přitažlivost a v…

Jan Werich Gramotingltangl 1966-1967
Gramotingltangl byl pořad Jiřího Suchého, vysílaný od pondělí 4. října 1965 v podvečer Československým rozhlasem na tehdy novém vlnovém rozsahu velmi krátkých vln. Stále více oblíbená půlhodinka se vysílala až do léta 1968 a jejich celkový počet přesáhl šest stovek. Ved…

Vražda v Opatství
Co se skrývá za smrtí mladé malířky, která byla otrávena kyanidem? Kdo ji zradil a proč? Smrt Elizabeth Barrettové, krásné a vášnivé malířky, se zpočátku zdá jako důsledek strašlivých legend, které obklopují místní opatství. Vyšetřovatelé však brzy zjistí, že vražda je…

Ukrajinčina - základná komunikácia A1-A2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Ukrajinčina- základná komunikácia A1-A2. Kurz je určený pre začiatočníkov a zameriava sa na slovnú zásobu a frázy, ktoré môžete použiť při každodennej komunikácii s ukrajinsky hovoriacimi ľuďmi Kurz je založený na kontextovom učení, to znam…

Pozvánka
Marla Lindbergová se těší na prodloužený víkend v Alpách. Dostala pozvání na třídní sraz. Krátce po příjezdu si však uvědomí, že jen jedna věc je smrtelně nebezpečnější než opustit odlehlý horský hotel a vydat se do ledové noci: zůstat uvnitř... Se svými bývalými spoluž…

Jana Eyrová
Malá Jana vyrůstá bez rodičů ve škole pro dívky, kde vládnou neutěšené podmínky. Po ukončení školy osmnáctiletá Jana nastupuje jako vychovatelka k rodině Rochesterů. Přes počáteční odtažitost se Jana zamiluje do svého pána a ten ji požáda o ruku. Při svatbě však do kost…

Ljuba Hermanová
Původní LP album 1218 0477 "Večer s Ljubou Hermanovou" složené ze starších snímků i aktuálního vyprávění a rozhovoru umělkyně s Bohumilem Bezouškou vydal Supraphon v roce 1983 - nyní tento kompilační titul vychází poprvé digitálně.

Husitská epopej VII
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, …

Fulmaya
Fulmaya je nepálsky kvet lásky. Je to aj meno, ktoré dostala Dorota Nvotová na treku okolo Annapurny, i názov jej cestopisnej knihy. Nie celkom tradičnej cestopisnej knihy. Je to príbeh mladej herečky a speváčky, ktorá sa vydáva na cesty, aby spoznala a zmenila seba a t…

Dělám si to sám
Sedmadvacetiletý Martin se snaží. Fakt. Na své blízké si vždy udělá čas, byť na úkor jiných blízkých; část výplaty posílá na spořicí účet, aby ji pak před výplatou zase vybral; má členství v posilovně a (evidentně) umí věci podat tak, že vypadají lépe, než jaké ve skute…

Ole Zavřiočka
Na celém světě není nikdo, kdo by znal tolik příběhů jako Ole Zavřiočka, tvrdil dánský spisovatel Hans Christian Andersen. Ole Zavřiočka je pohádkový skřítek, který se skamarádil s rozhlasovým Hajajou. Ti dva se domluvili a rozhodli se vám poslat 7 kouzelných příběhů, k…