Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Návrat z pekla

Audiokniha Návrat z pekla

Délka:

14 hod 3 min

Čte:

Jaromír Meduna

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Co mě naučil tučňák

Co mě naučil tučňák

Překvapivé jihoamerické dobrodružství s neobvyklým parťákem vyprávěné s britským humorem. Když Angličan Tom přijme místo učitele na argentinské internátní škole, ještě netuší, že si tam z výletu do Uruguaye propašuje tučňáka, jehož zachrání z ropné skvrny. Rychle se vša

Obrázek podcastu Tyrkysová hora

Tyrkysová hora

První žena světa na Čo Oj. Sen o vysoké hoře. „Není to vítězství nad horou, ale nad námi samými.“. „Víte snad, co obnáší ušití jednoho spacáku? Když nic jiného, tak kolem osmdesáti metrů švů a kuchyň plnou šusťákových ústřižků a silonových nití. A to nejlepší, plnění uš

Obrázek podcastu MAVERICK – Pěšec na odpis

MAVERICK – Pěšec na odpis

Jeden z nejlepších tvůrců české fantastiky Miroslav Žamboch přichází s dalším úderným příběhem z jeho oblíbeného žánru fantasy. Rozsáhlá novela „MAVERICK – Pěšec na odpis“ se řadí do úspěšné řady Žambochových knižních „kolibříků“, z níž vám přinášíme již čtvrtý příběh.

Obrázek podcastu Kluci, holky a Stodůlky

Kluci, holky a Stodůlky

Vyprávění o životě dětí v malé vesnici, jejich zábavách, drobných uličnictvích a konfliktech s rodiči a se školou...Četba z knihy Evy Bernardinové v nezaměnitelném přednesu Františka Filipovského doplňuje jeho interpretaci Poláčkovy knihy Bylo nás pět a slavných Mikuláš

Obrázek podcastu Nejlepší den pro umírání

Nejlepší den pro umírání

Thompson nemůže žít ani s lidmi, ani s elfy. Pro jedny je nenáviděným půlelfem, pro druhé zase opovrhovaným poločlověkem. Jeho domovem se teď stalo gobliní město Likario. Nechává se najímat jako žoldák, prozkoumává staré chrámy a hledá poklady, bojuje s orky i s prastar

Obrázek podcastu Adventní kletba

Adventní kletba

Královský prokurátor Oldřich z Chlumu se spolu se svým pomocníkem panošem Otou ocitne jedné bouřlivé noci na hradě Krašově. O pomoc ho požádá hradní paní, neboť se tu během adventu zjevují předci jejího manžela, kteří tu dříve zemřeli za podivných okolností.

Obrázek podcastu Ďábel v zrcadle

Ďábel v zrcadle

Pokračování úspěšné série Juraje Červenáka. Špioni biskupa Khlesla jsou na stopě protestantského spiknutí, jehož cílem je likvidace nejvyšších katolických hodnostářů. Obětí prvního útoku se stane sám arcivévoda Matyáš Habsburský. Ďábel v zrcadle je dalším dílem oblíbené

Obrázek podcastu Ó, ó, ó, vajíčko!

Ó, ó, ó, vajíčko!

Veršovaný příběh z hmyzí říše Ó, ó, ó, vajíčko! je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často ve

Obrázek podcastu Myšlenky vraha

Myšlenky vraha

Celých čtrnáct let jsou unášeny dívky ve věku šesti až deseti let. K jejich mrtvolám ukazují cestu červené stuhy přivázané na stromech. Policie se pachateli dlouhou dobu nemůže dostat na stopu. Nakonec jednoho večera zatkne Waltra Lesniaka, mezinárodně proslulého profes

Obrázek podcastu Taragel: Pohádky pro neposlušné děti - Komplet

Taragel: Pohádky pro neposlušné děti - Komplet

Groteska a nadsázka patří v dětské literatuře ke klasice úspěšných výrazových prostředků. Humor nesmyslu je živnou půdou pro fantazii dětského čtenáře, může být zkarikován až do obrovských, téměř obludných rozměrů a stále je vtipný a zábavný. Pohádky pro děti od slovens

Obrázek podcastu Dekameron: Den desátý

Dekameron: Den desátý

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s

Obrázek podcastu Hunger Games - Aréna smrti

Hunger Games - Aréna smrti

Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají… V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udr

Obrázek podcastu O Ježíškovi

O Ježíškovi

Ten kluk je sympaťák! Něžný a hřejivý příběh malého Ježíška, který se po vyhnání z Jeruzaléma ocitne s rodinou na české vesnici. Autor dokázal vystihnout podstatu křesťanské lásky bez jakéhokoli mentorství. Ježíšek na české vesnici, u břehu české řeky, do níž skáče s

Obrázek podcastu Na druhý pokus

Na druhý pokus

Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitel

Obrázek podcastu Bordeří povídačky 2

Bordeří povídačky 2

Kočky, dřeváky a jitrnice, spaste své špejle a duše! Statek borderáka Kubíka se ocitl v obležení rozdováděných štěňat! Časem z nich jistě vyrostou zodpovědná a spolehlivá psiska, ovšem zatím to jsou raraši, před jejichž zoubky není žádné ucho ani čumák v bezpečí. Perou

Obrázek podcastu Kráva a kretén

Kráva a kretén

Když se setká kráva s kreténem, nastává válečný stav! Klára (kráva) v plné palbě poznává, jak výbušné může mít následky první tvrdé setkání s neznámým chlapíkem. Adam (kretén) je srážkou s krávou vykolejený. Kdekoli se ti dva setkají, nastává chřestění slovními zbraněmi

Obrázek podcastu Nesmírný

Nesmírný

Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádně tragickému případu dopravní nehody, při níž byla mladá dívka vymrštěna vysoko do větví stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí zvláštní záhadě a jeho protivník, zkušený manipulátor se želez

Obrázek podcastu Muž z ostrova Lewis

Muž z ostrova Lewis

Minulost temnější a city hlubší než rašeliniště ukrývající mrtvolu Bývalý policejní detektiv Fin Macleod opustil svůj život v Edinburghu a vrací se na rodný ostrov, kde se snaží obnovit přerušené vztahy a opravit zchátralý dům po rodičích. Místní policie mezitím v rašel

Obrázek podcastu Žabákova dobrodružství

Žabákova dobrodružství

Slavná anglická kniha pro děti i dospělé o Panu Krtkovi, Vodní Kryse, Panu Jezevcovi a domýšlivém Žabákovi, kterému přátelé pomohou z velkých nesnází. S příchodem jara se Krtek chce věnovat jarnímu úklidu, ale už po chvíli ho smýčení nebaví a vyrazí do světa za dobrodru

Obrázek podcastu Není římského lidu

Není římského lidu

Všichni plakali, jen Petronius se usmíval a v očích mu plál oheň. Oblíbený román líčí poměry v Římě za vlády císaře Nerona. Hlavní postavou je básník a osobní přítel císaře Gaius Petronius, svědek císařovy cesty ke slávě i prokletí. Generacemi čtenářů oblíbený, uhranči

Obrázek podcastu Rozára

Rozára

Jedna z povídek dnes už pozapomenutého autora Josefa Heyduka, který do povědomí čtenářů vstoupil jako bystrý fejetonista a kurzívkář a jako vynikající překladatel náročnější francouzské literatury. Povídka Rozára vyšla v souboru krátších textů: Pokušitel, který je průře

Obrázek podcastu Zapomeňte na neděli

Zapomeňte na neděli

Melancholický román o všech minulých, současných, utajených a nádherně prožitých láskách. Novinka od autorky, která si podmanila srdce českých čtenářů i posluchačů audioknih. Jedenadvacetiletá Justine žije se svým bratrancem Julesem u babičky s dědou, protože jejich rod

Obrázek podcastu Dialog pro hlas muže a ženy

Dialog pro hlas muže a ženy

Dramatická báseň Petra Skarlanta z r. 1982 o přátelství a lásce mladého manžeského páru. Hudebně dramatická kompozice a literární příběh. Účinkují: Viktor Preiss a Jana Preissová.

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře

Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře

„Toto vše jsem napsal já, Sinuhet, Egypťan, pro sebe sama. Nikoli pro bohy, ani pro lidi, ani pro zachování svého jména navěky, nýbrž pro sebe sama, ubohého a ztrápeného, a pro své srdce, jež dostalo svou míru plnou.“ Rákosová loďka se houpe na hladině Nilu. Jaký dar bo