Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Nauman: Pohádky o mašinkách

Audiokniha Nauman: Pohádky o mašinkách

Délka:

1 hod 28 min

Čte:

Pavel Zedníček

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Komtur

Komtur

Sympatičtí podfukáři počesku. Dvě podvodnické party, mladí talentovaní podfukáři a staří pardálové, podvodnická extratřída, spojí své síly v neobvyklé zakázce – zmocnit se korunovačních klenotů. Dvě podvodnické party, mladí talentovaní podfukáři a podvodnická extratřída

Obrázek podcastu Tři muži na toulkách

Tři muži na toulkách

Humoristický román Jeromea Klapky Jeromea Tři muži na toulkách je volným pokračováním velmi slavného a oblíbeného románu Tři muži ve člunu. Nerozluční přátelé Harris, Jerome a Georg se tentokrát vydávají na poznávací výlet po Německu, aby se vymanili ze stereotypu rodi

Obrázek podcastu Hodiny

Hodiny

V době, kdy svět stále ještě počítá náklady druhé světové války a železná opona se spustila, život jedenáctiletého Rolanda Bainese se obrátí vzhůru nohama. Dva tisíce kilometrů od matčiny ochranitelské náruče, uvězněný v internátní škole, přitahuje svou zranitelností uč

Obrázek podcastu Den nula

Den nula

Byl to den jako každý jiný. Až na to, že byl náš poslední… V tomto apokalyptickém dobrodružství se známý spisovatel a scénárista Marvelovského Doctora Strange C. Robert Cargill zabývá bojem o smysl a postavení mezi lidmi a roboty v rozpadajícím se světě. Dráp, stylová

Obrázek podcastu Farma zvířat

Farma zvířat

Alegorická novela začíná vzpourou zvířat, která vyženou majitele farmy a začnou si vládnout sama. Zprvu ušlechtilé, idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a blahobytu záhy berou za své a jejich místo postupně zaujme propaganda, nesvoboda a totalitní diktatura. Vláda

Obrázek podcastu Krv prvorodených

Krv prvorodených

Druhý prípad kapitána Steina a notára Barbariča zo série historických detektívok. Napätie, skutočné historické udalosti, reálny historický priestor a pútavý príbeh napísaný moderným štýlom, to je to, na čom Červenák stavia neuveriteľne uveriteľné. Vďaka jeho rozprávačsk

Obrázek podcastu Herecký portrét Ladislava Peška

Herecký portrét Ladislava Peška

Z bohatě vybavené tiskoviny vydané v Supraphonu v roce 1965 u příležitosti jmenování LADISLAVA PEŠKA (*4.10.1906 - †13.7.1986) národním umělcem vybíráme charakteristiky jednotlivých rolí uvedených na albu DV 15263, jež bylo přílohou této publikace a jež nyní vydáváme po

Obrázek podcastu Svět levného dopaminu

Svět levného dopaminu

Mimochodem… Víte, jak instantní štěstí ovlivňuje váš život? Proč chceš to, co chceš? Co ovlivňuje tvé motivace, touhy a potěšení? Jedním z hlavních vyjednavačů v mozku, který se podílí na rozhodování o tom, co považujeme za důležité, je neuropřenašeč dopamin. Má vliv na

Obrázek podcastu Maktub

Maktub

Maktub není kniha rad, ale výměna zkušeností "Člověk, který hledá pouze světlo a vyhýbá se přitom odpovědnosti, nikdy nenajde osvícení. A ten, kdo má oči upřené na slunce... skončí slepý." Nesmírně inspirativní souputník k dnes již klasickému Alchymistovi přináší nadčas

Obrázek podcastu Loutka

Loutka

Široce koncipovaný román o varšavské společnosti osmdesátých let předminulého století. Při svém prvním knižním vydání v r. 1890 nedošel ohlasu a polskou kritikou byl plně uznán vlastně až po druhé světové válce. Teprve nová doba rozpoznala, že není jen běžným příběhem

Obrázek podcastu Překvapení skřítka Modrovouska

Překvapení skřítka Modrovouska

Už jste někdy potkali skřítka? Ne? Já ano, v krásném městě na soutoku Labe a Orlice. Má modré vousy a proto i poetické jméno Modrovousek. Miluje děti a překvapení, proto pro ně různá vymýšlí. Často však mile překvapí i dospělé. Pak se může stát, že místo vody teče v řec

Obrázek podcastu Ty to zvládneš, Lukáši!

Ty to zvládneš, Lukáši!

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát ale budou potřebovat pomoc i zvířátka… Chrochtík, Makovička a Daňka si užívají teplé pod

Obrázek podcastu Eliška Andílek

Eliška Andílek

Andílek? To asi ne. Ale správná holka dozajista ano! Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nov

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Povídky Šimka a Grossmanna 7

Povídky Šimka a Grossmanna 7

Sedmý díl povídek, ač jsme to připravovali a měli už domluvený termín, jsme žel nestihli s Miloslavem Šimkem natočit. Tohoto úkolu se ujal Jiří Krampol, který byl několik let Šimkovým partnerema také častým interpretem povídek slavné dvojice. Přesvědčíte se, že to byla

Obrázek podcastu Skutečná

Skutečná

Petra Nesvačilová je herečka, režisérka a žena, která miluje život. V souboru krátkých fejetonů, povídek a úvah píše o svých vzpomínkách na dětství, ale i o nabitých dnech, které nepostrádají humor a nevšednost umělecké branže. Petřiny texty se opírají o základní hodnot

Obrázek podcastu Eskymo Welzl na Moravě

Eskymo Welzl na Moravě

Martin Růžek čte vybrané kapitolky z knížky J. Golombka a E. Valenty "Trampoty eskymáckého náčelníka v Evropě". Narodil se před kulatou řádkou let v Zábřehu na Moravě a ke slávě mu pomohly Lidovky. Jan Eskymo Welzl, nejslavnější český dobrodruh, Eskymáky zvolený jako n

Obrázek podcastu Fašismus – Varování

Fašismus – Varování

Téměř celé 20. století probíhalo ve znamení střetu demokracie s fašismem. Po hrůzách druhé světové války se zdálo, že svět už nepřipustí, aby se duchovní dědicové Hitlera a Mussoliniho pokusili o návrat. Audiokniha přední osobnosti světové diplomacie s českými kořeny, M

Obrázek podcastu Pán země

Pán země

Tajemství pěti světadílů stále nerozluštěno. Dědic Ocelového města Virgil Adrian chystá ďábelské spiknutí, kterému musí pátrači Maukler a Fix zabránit. S nasazením vlastních životů sledují Adriana do Afriky, kde se jejich životy octnou v ohrožení. Druhý díl Neffovy tril

Obrázek podcastu Vytváření hojnosti

Vytváření hojnosti

Vytvořte si tolik bohatství, kolik si Vaše srdce přeje. Čte Aleš Zbořil Hojnost je zážitek, ve kterém jsou naše potřeby naplněny a naše touhy spontánně vyplněny. Vnímáme radost, zdraví, štěstí a vitalitu v každém momentu své existence. Jak jich dosáhnout? Zásady vyjádř

Obrázek podcastu Ostrov tučňáků

Ostrov tučňáků

Anatole France ve své satiře Ostrov Tučňáků reflektoval zejména francouzské společensko-historické reálie se středopólem v antisemické vlně, která svého vrcholu dosáhla v tzv. Dreyfusově aféře. Avšak pro Franceho obrovský intelektuální rozmach, kdy francouzské dějiny al

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – Medvědi Míša a Máša táboří

Pohádky víly srdíčkové – Medvědi Míša a Máša táboří

Medvědi si s kamarády užívají sluníčka. Plavou v potoce, chytají ryby, postaví stan, a zpívají u táboráku. Škodí tam však straka zlodějka, která jim nakonec bude jen k smíchu.

Obrázek podcastu Setkání s Františkem Nepilem

Setkání s Františkem Nepilem

František Nepil, jak ho neznáme... Nikoliv jako vypravěč a spisovatel, ale jako chytrý glosátor při setkání s malířem Otou Janečkem, ten, který odpovídá na zvídavé otázky v dialogu se Spejblem a Hurvínkem i jako rozhlasový reportér popisující Prahu z okna ateliéru malíř