Audiokniha Nauka o osobním úspěchu

Růžička a duhový princ
Pohádkový příběh o princezně Růžičce a jejích nápadnících. Původní rozhlasovou pohádku na starofrancouzské motivy napsala Markéta Zinnerová.Osoby a obsazení: vypravěč (Miroslav Moravec), král (Svatopluk Beneš), Růžička (Hana Maciuchová), Růžový princ (Luděk Munzar), Pav…

Tehanu
Umět se dívat srdcem. Filozoficky laděná fantasy ze série knih o Zeměmoří. Schovanka zemřelého mága Ogiona Tenar se vrací na ostrov Gont se zmrzačeným děvčátkem Therou a znovu se tu sbližuje se svým přítelem z mládí arcimágem Gedem. Filozoficky laděná fantasy ze série k…

Neodvratný skon maratónského běžce
Děj hry Jiřího Vilímka Neodvratný skon maratónského běžce se začíná odvíjet na samém sklonku války, v ilegální redakci jakýchsi novin. Skupinka mužů různého charakteru a různé válečné zkušenosti tu přepisuje a postupně vydává deník hrdiny, jemuž všichni říkají Atéňan. T…

Na Větrné hůrce
{'cs': 'Dramatizace klasického díla světové literatury. Silný příběh nešťastné lásky, pomsty a bolesti.\nDo věčnosti zkamenělá návrší, zrádné slatiny a rozsáhlá vřesoviště, stejně jako dva sobě nepodobné domy se v polovině 19. století staly kulisami slavného románu Emil…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Pollyanna
Příběh devítileté dívenky, která po ztrátě obou rodičů přijíždí na honosné sídlo své tety, vyvolal svého času doslova senzaci a stal se nejprodávanější knihou pro děti. Vypráví příběh malé Pollyanny, která se setkává s přísnou a popudlivou tetou. Ta chce pouze dostát sv…

Mezi dvěma ohni
Když ředitel jedné státní agentury ukončí před očima užaslé asistentky svůj život skokem z okna kanceláře, je to pro všechny z jeho okolí nepopsatelný šok. Jenže tam, kde ostatní vidí prostou sebevraždu, ví detektiv Miko Syrový o okolnostech, které staví celou tragédii …

Dvanáct křesel
Hlavním hrdinou slavné humoristické předlohy je syn tureckého poddaného Ostap Bender, mladý pohledný muž, který se shodou okolností seznámí se šlechtickým předsedou Hypolitem Matvějevičem Vrabčinským. Ten se mu svěří s tajemstvím, které mu sdělila jeho tchýně těsně před…

Našim nejmenším
Říkanky, hádanky, písničky a pohádky pro celý rok našim malým posluchačům recitují a vyprávějí Viktor Preiss, Jana Drbohlavová, Ivana Vondrovicová a zpívají děti z Dětského rozhlasového sboru.

Přítelkyně z domu smutku
Popisem každodenního života v Ruzyni, chování spoluvězenkyň a bachařů, vytváří Kantůrková dokonalou atmosféru nápravně výchovného zařízení počátku osmdesátých let v Československu. Všechno toto v rozhlasové podobě zůstává. Bezmoc, surovost, násilí, lež, ale i lidskost, …

Obsluhoval jsem anglického krále
Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d…

18. Norština - cestovní konverzace
18. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Město v oblacích
Svět je v troskách. Když se hroutil, postavili lidé svou spásu – město na obrovských pilířích, chráněné před vším zmarem tam dole. Ale to bylo dávno. Tak dávno, že už si to nikdo nepamatuje. A kdo o tom něco tuší, je v nebezpečí, mohla by po něm totiž jít císařská tajná…

Válkotvůrci
V Římě navštívíte místo, kde se během pandemie sejdou dva zvláštní milenci, potkáte vojáky budoucnosti, muže za oponou, kteří rozpoutávají války ve prospěch lidstva, setkáte se s chlupatými mimozemšťany a vypravíte se i na největší dobrodružství, které lze zažít jenom n…

Šlápoty
Milé, vtipné, někdy až něžně naivní vzpomínky nejen na dětství, rodiče, sestru Lidušku a bratra Karla, o mnoho let později slavného filmového historika a tvůrce legendárního Videostopu a Hledání ztraceného času. Je pár let po válce a pro kluka z Lipnice nad Sázavou začí…

Toulky českou minulostí 1101-1150
Oblíbený seriál pořadů Českého rozhlasu od roku 1995 v režii Jaromíra Ostrého tentokrát na počátku novodobých dějin s T.G. Masarykem.

Svěrák: Tatínku, ta se ti povedla
Příběh o tatínkovi Šímovi, který si vymýšlí pohádky svým dětem - Petříkovi a Petrušce, napsal Zdeněk Svěrák v roce 1979. Od té doby vyšly pohádky v literární podobě a zároveň je Zdeněk Svěrák namluvil do podoby zvukové. S hudbou Petra Skoumala tak vznikla půvabná nahráv…

Lazar a píseň
Původní nahrávka sbírky lyrických básní o životě a cestě člověka životem, o vztahu jednotlivce k dalším lidem, sbírka básní "všedního dne " LAZAR A PÍSEŇ" básníka JOSEFA KAINARA (*29.6.1917 - †16.11.1971) byla původně vydána jako součást 2LP kompletu 2 18 0426-7 "Modern…

Miroslav Horníček v Šemanovicích
Dvě setkání s Ondřejem Suchým a publikem v šemanovickém společenském minicetru Nostalgická myš při natáčení pořadů Nostalgické muzeum zábavy v roce 1998. Když v polovině devadesátých let vzniklo v Šemanovicích u Kokořína společenské mini centrum nostalgie, začal zde od …

Než pomine tvůj hněv
Někdy pravdu neskryjete ani pod tlustou vrstvou ledu... Rebecka Martinssonová, prokurátorka severošvédské Kiruny a bývalá špičková právnička ve Stockholmu, tentokrát organizuje rozsáhlé pátrání po pachateli, který mladému páru chladnokrevně uzavřel cestu ven z mrazivé v…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Nezvratné alibi
Dá se zlomená jazylka považovat za podpis sériového vraha? Nevyjasněná smrt dvacetileté Lucie Martinové, milované dcery z dobré rodiny, představuje šestý ze sedmi případů neobjasněných vražd, které se staly předmětem sázky Enza Macleoda s novinářem Rogerem Raffinem. Ko…

Života běh
Ukázky z humorně laděných vzpomínek básníka, prozaika a překladatele Josefa Macha (1883 - 1951) Života běh. Laskavé ohlédnutí za životní poutí "vystřízlivělého" příslušníka české předválečné bohémy. Čte Petr NárožnýPřelomovým obdobím autorova života bylo deset let, kte…

Žena z kajuty č. 10
"Novinářka Lo Blacklocková píše hlavně do cestovatelských časopisů, a právě dostala životní šanci: má se vydat na luxusní plavbu po norských fjordech, a to s nejvybranější společností. Okružní plavba na soukromé jachtě Polární záře se z elegantní pohádky plné večeří ve …

Jeřábi táhnou na jih
O otcích a synech. A o tom, jak napravit vztah, než bude příliš pozdě. Devětaosmdesátiletý Bo postrádá svou milovanou ženu Fredriku, kterou ovládla demence, a ptá se sám sebe, proč jeho život dopadl takhle. Pravidelné návštěvy pečovatelské služby v jeho domě mu připomín…