Audiokniha Nauka o osobním úspěchu

Jankův květ
Kdo najde květ kapradiny, kterému se přezdívá Jankův květ, tomu splní každé přání a přinese mu lásku. Aspoň tak se o tom píše v tajemné knize knih. V Zázračném herbáři... Poslechněte si pohádku, která vás zavede do podhůří Moravskoslezských Beskyd. Žijí tu divoženky, co…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Erben, Janečková: Zlatovláska
Titul bude lahůdkou pro malé i velké posluchače. Patnáct písniček ze slavné televizní pohádky, natočené v Československé televizi v roce 1974, s hudbou Angelo Michajlova, je nyní dokonale zvukově vyčistěno a vydáváno v původní interpretaci Jitky Molavcové, Petra Štěpánk…

Velice tiché ave
Příběh osudu jedné rodiny. Rozhlasovou hru Velice tiché ave (1981), kterou autor Milan Uhde označil jako drama-rekviem, natočila v roce 1992 režisérka Lída Engelová, která do hlavních rolí obsadila: Michala Pavlatu, Danu Syslovou, Josefa Somra, Jaroslavu Adamovou, Ladis…

Geniální podnikatel Tomáš Baťa
Jedná se o životopis Tomáše Bati, zakladatele firmy Baťa (1876 – 1932). Antonín Cekota, redaktor baťovských novin, byl blízkým spolupracovníkem Tomáše Bati. Kniha odhaluje mnohá tajemství ze života Tomáše Bati i klíčových okamžiků firmy Baťa. Sám autor byl mnoha příhodá…

Bourneova totožnost
Jeho paměť je nepopsaný list. Pokud chce zjistit, co je zač, musí udělat nemožné. Vstal z mrtvých v létě 1975 u středomořského ostrůvku, kde ho postřeleného a se ztracenou pamětí vylovila rybářská bárka. Když ho místní zkrachovalý doktor dává dohromady, ukáže se, že má …

0 Tu – Svazek II.
„Život na Ooně, jak jsem jej znala dříve, nadobro skončil…“ Ctihodná Tal Kusa-Gammah, první z dlouhé linie coraabských Pánů Těžby, pokračuje v líčení svého pohnutého života. Poté co byla uvězněna sadistickými Honty, dostala se zpět na svůj magrav. Nyní se však musí vyr…

Dialog s doktorem Dongem
Na počátku byl "politický román s detektivním pozadím". Román Josefa Nesvadby Dialog s doktorem Dongem a stejně tak i stejnojmenná rozhlasová inscenace se ve své době velmi do hloubky a poctivě zabývaly otázkou, zda je mravné a přijatelné v zájmu dobra lhát či dokonce s…

Učedník kouzelníka Čáryfuka
Mnoha generacemi oblíbený pohádkový příběh Učedník kouzelníka Čáryfuka spisovatele Antonína Zhoře. Kouzelník Čáryfuk byl skutečným mistrem, a tak se jednou rozhodl, že přijme učedníka. Jak si šikovný Bonifác poradí se zákeřnou bandou lupičů nebo rytířem Frydlínem?Hrají:…

Carmen
Literární příběh Carmen je prodchnut nezadržitelnou vášní a neúprosnou osudovostí. Základ příběhu si Mérimée podle vlastního doznání odnesl z vyprávění své přítelkyně hraběnky de Montijo, obsahujícího mj. skandální rodinnou aféru o milostném vzplanutí šlechtice k dělnic…

Když uteče drak
Oblíbený pohádkový seriál Jaroslavy Pechové z archivu Českého rozhlasu. Účinkují: Karel Höger, Jiří Prager, Petr Haničinec, Jaroslava Pokorná, Karolína Slunéčková, Miroslav Masopust, František Filipovský a další.

Janek a kouzelná fazole
Kouzelný děda vnutí nezkušenému dobrosrdečnému Jankovi za košík vajec jednu fazoli. Takový obchod, zdá se, není pro mladíčka zrovna výhodný, a tak Janek vzteky zadupe fazoli do země. Jenže z půdy najednou vykoukne zelený šlahoun s obrovským listem. Janek na něj vyskočí …

Nikola Šuhaj loupežník
Známý příběh Nikoly Šuhaje vychází ze skutečných událostí a byl několikrát filmově a divadelně zpracován. Román Ivana Olbrachta znovu ožívá v dramatizaci Jiřího Šotoly a v režijním zpracování Jiřího Horčičky..Osoby a obsazení: Nikola Šuhaj (Václav Postránecký), Eržika (…

Máj
Další rozhlasové zpracování slavné Máchovy básně v režii Josefa Melče. Přednes Radovan Lukavský, Vladimír Ráž, Josef Somr, Viktor Preiss a Ladislav Frej. Zpěv Květoslava Němečková. Natočeno v roce 1986.

Hřej, sluníčko, hřej. Pásmo k Mezinárodnímu roku dítěte
Původní LP album 1118 2578 "Hřej, sluníčko, hřej." vydal Supraphon v roce 1979 u příležitosti Mezinárodnímu roku dítěte - nyní vychází poprvé digitálně. Obsah: Výběr z tvorby českých básníků a spisovatelů pro pásmo Hřej, sluníčko, hřej 1. Kdyby tu nic nebylo 1:10 2. Pro…

Démon ze sídliště
Maloměsto, dospívání a temnota v nás. Šestnáctiletý Šimon žije na předměstí Tábora a snaží se uniknout zoufale nudnému a pokryteckému světu kolem. Spolu se svými kamarády Drakem, Armanem a Ludacrisem hraje v blackmetalové kapele, která se pro něj stává ventilem i únikem…

Národní umělec Karel Vacek vzpomíná
Původní LP album "Národní umělec KAREL VACEK vzpomíná" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Poznámka slovesné redakce Supraphonu na LP albu (1983): Záznam vzpomínek Karla Vacka vznikl v prostředí jeho domova s použitím neprofesionální techn…

Jak bezpečně investovat do nemovitostí
Zvažujete koupit nemovitost? Nezaleží na tom, zda jde o nemovitost k podnikatelskému záměru či vaši rezidenční, vždy se setkáte s mnohými skrytými i otevřenými vadami. Poznejte možné nástrahy spojené s koupí nemovitosti a získejte vyzkoušené rady, jak investovat do nemo…

Hvězdy na cestě
V minulosti stárnoucího slavného herce Igora a jeho dcery, úspěšné spisovatelky Vandy, se skrývá tragédie, která navždy změnila jejich životy. Po letech odcizení se setkávají na Krétě, aby tu splnili jedno poslední přání. Podaří se jim během společných dnů ustát řadu vy…

Trable
Příběh o 5 kamarádech, kteří se scházeli v hospodě při partičkách mariáše od konce šedesátých let, kdy dokončovali vysoké školy až do současnosti. Tam diskutovali o životě a toto téma se postupně měnilo od studia a dívek, po rodiny, pracovní problémy až k nemocím a úmrt…

Dívka s vášní pro indigo
Silné ženy dokážou velké věci. Skutečný příběh houževnaté a odhodlané mladé ženy, která se musí vypořádat s intrikami, mužskou nadřazeností a zakázaným vztahem v Jižní Karolíně ve druhé polovině 18. století. Píše se rok 1739 a teprve šestnáctiletá Eliza Lucasová dostane…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Annie a berlepsové
Třináctiletá Annie jede na prázdniny za svou maminkou, která je pracovně v Singapuru. Annie se na mámu, s níž po rozchodu rodičů zůstala sama, moc těší. Společně putují do malajského vnitrozemí, kde se k nim přidá jakýsi Karel, český lékař, který tam údajně také přijel …

Pohádky Boženy Němcové
Titul Pohádky Boženy Němcové s dramatizovanými i vyprávěnými pohádkami Král času, O neposlušných kozlatech, O bílém hadu, O perníkové chaloupce, Pohádka o Popelce a Čert a Káča je vydán pouze pro digitální obchody. Známé i méně známé pohádky vypráví a hrají Karel Höger,…