Audiokniha Naso: Umění milovati

Tajný život stromů
Les je pro mnohé z nás vytouženým místem odpočinku. Je synonymem ticha a nedotčené přírody. Renomovaný lesník Peter Wohlleben nám dává nahlédnout do skrytého života stromů a odhaluje nečekané skutečnosti: stromy mají paměť, předávají si informace, pociťují bolesti, doko…

Předčítač
Patnáctiletému Michaelovi pomůže v nesnázích o generaci starší Hanna a její nezištné gesto vyústí v několikaměsíční vášnivý poměr. Když pak mladík už jako student práv přihlíží procesu, jenž má potrestat dozorkyně z nacistického koncentračního tábora, s údivem na lavici…

Vlčák Kazan (četba)
Klasika světové dobrodružné literatury tentokrát v nezaměnitelném podání Viléma Bessera. Jeden ze znovuobjevených, méně známých rozhlasových záznamů.

Věřte mi
Detektiv Scotland Yardu Tom Curry má před sebou rutinní úkol – doprovodit dva trestance na letu z Velké Británie do Kanady. Na palubě letounu je s ním i bestiální vrah David Baggs, se kterým toho má vyšetřovatel společného více, než zatím tuší. Než se Tom Curry naděje, …

Eliáš a babička z vajíčka
Mami, tati, tady jsem! Vtipný, citlivý a laskavý příběh o malém chlapci, na kterého nemají jeho rodiče čas. Cítí se sám, dokud v zahradě neobjeví vejce, z něhož se vyklube malinká babička s křídly. „S rodiči je to jako s počasím. Člověk si je nevybírá. Ať se nám líbí, n…

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Přepište svůj příběh
Benjamin Hardy boří zažité mýty o osobnosti a nabízí odvážné strategie pro osobní transformaci. V knize Přepište svůj příběh čerpá z psychologických poznatků a vyvrací zažitou, avšak mylnou představu, že osobnost je vrozená a neměnná. Podle autora nemáme své „skutečné j…

Jak se stát pirátem – Škyťák Šelmovská Štika III.
Pokud někde najdete velký nápis NEOTVÍRAT, co uděláte? Povinný pirátský výcvik tentokrát obnáší i ztroskotání a nález prapodivné truhly opatřené důrazným varováním. Mohlo by se v ní skrývat nebezpečí nebo třeba vodítko k pokladu slavného piráta Truchlovouse Trudného… Pá…

Májky a totemy
O zápase a touze stát se součástí kmene. Michal je normální puberťák, který si chce vydobýt své místo v klučičí partě, být ve škole „cool“ a doufat, že si toho snad všimne i holka, která se mu líbí. Okolnosti, za kterých Michal vyrůstá, ale zrovna normální nejsou, Micha…

Sny v čarodějnickém domě
Vyvolaly ty sny horečku, nebo horečka způsobila sny? To už Walter Gilman nevěděl. Nadějný student matematiky a geometrie s nástupem na Miskatonickou univerzitu v Arkahmu doslova propadl tamnímu přízračnému kouzlu a našel zálibu v okultních vědách. Záměrně se ubytoval v …

Marley a já
Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Právo první noci
Během cesty po Moravě se panoš Ota setká se svou vzdálenou sestřenicí Miladou ze Zástřizlí. Je zoufalá a prosí ho o pomoc. Žije na Krakovci nedaleko Prostějova, kde se v poslední době stalo několik podivných událostí, které vyvrcholily vraždou jejího manžela. Co je však…

Na návštěvě u Karla Čapka
Seriál Českého rozhlasu z roku 2017 natáčený ve vile Karla Čapka na Vinohradech popisující život a dílo slavného autora na základě konkrétních předmětů nalezených ve spisovatelově vile. Průvodce: Ondřej Kepka Hosté: Tomáš Halík, Hana Maciuchová, Václav Větvička, Jiří G…

Co se děje se světem?
Co se děje se světem? Náš svět prochází velkou proměnou a Václav Cílek se na ni dokáže podívat z rozmanitých úhlů pohledu a s vtipem. Úryvek z Koronavirového dodatku pozn. Možno ještě zkrátit Resilience je dynamická odolnost. Zatížíte kus oceli, prohne se, ale pak se …

12. Řečtina - cestovní konverzace
12. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Poslední Mohykán
Dvě dívky, dcery anglického generála jsou v nebezpečí. Indián Unkas, poslední z kmene Mohykánů, se je snaží ochránit. Před kým je však musí bránit a jak to provede, to je několik tajemství, která ukrývá rozhlasová hra, natočená podle stejnojmenné knihy J. F.Coopera. …

Káťa a Škubánek
Rozpustilá vyprávění o holčičce Kátě a jejím chlupatém kamarádovi, pejskovi Škubánkovi. O tom, jak se poznali, jak se pejsek přestal bát, jak spolu byli na horách, ale i o tom, jak Škubánek zabránil krádeži démantového obojku a jak potom společně oslavili Škubánkovy nar…

Karel IV. ‒ Císař a synové
Třetí část Tajného deníku císaře Karla IV., přináší události z poslední dekády jeho života, tedy události let 1368-1378. Po slavné korunovaci císařovny Elišky se císař naplno věnuje získání římského trůnu a dalších držav pro nejstaršího syna Václava. Jako otec měl však …

O úspěchu
Co je úspěch? Odpovědi jsou dvě. V první se dá úspěch měřit penězi a majetkem. Druhá je o tom, vytvořit si život podle svých představ, protože majetek samotný nám štěstí nepřinese. Na téma úspěch koluje mezi lidmi spousta líbivých nesmyslů. Lidé jim věří, přestože jim …

Ulička hanby
Vážený písař královské komory, Jiří Adam z Dobronína, se v mládí znal s ženou, která se později vypracovala na majitelku jednoho z nejproslulejších nevěstinců na Starém Městě pražském. Kdysi mu pomohla a nyní potřebuje pomoc sama. Přímo v jejím domě kdosi zavraždil zámo…

Tři Mušketýři, I. Díl
Jeden za všechny, všichni za jednoho. Jednoduše pro potěchu nás všech! D’Artagnan není žádný vesnický jeliman, nýbrž hrdý syn Gaskoňska, což hodlá stvrdit službou v Paříži. Už na cestě do centra dění ho však kordem popichuje jakýsi nádiva s titulem, kterému to ještě vyt…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Muž sedmi sester
Životní žert – počít během 7 dní dítě se 7 ženami. Za života autora nepublikovaná humoristická novela o muži, jehož smyslem života jsou originální vtípky a žerty. Hlavním hrdinou humoristické novely Jaroslava Havlíčka je pan Emil Škvor, muž, jehož potěšením, ale i smys…