Audiokniha Nalezený

Vztahy a mýty
Audiokniha v podání samotného autora ukazuje nejčastěji tradované mýty o vztazích s nadhledem a přitom odborně objasňuje, do jaké míry bychom jim měli naslouchat. Kdo ještě nedostal zaručeně osvědčenou radu do vztahu, ať se přihlásí. A podrží ruku nahoře, pokud se jí ne…

Emma
Od svého prvního vydání roku 1815 je Emma Jane Austenové hrdinkou mnoha dívek a žen, které nechtějí být křehké květinky zmítané okolnostmi. Chtějí si rozhodovat o svém osudu samy, byť za cenu omylů, chyb a zklamání. Příběh o dívce s dobrým srdcem je nadčasovým příběhem …

Kalibův zločin
Dramatizovaná četba na pokračování. Kalibův zločin byl poprvé vydán časopisecky roku 1892 a knižně vyšel v roce 1895. Patří mezi klasická díla K.V. Raise.

Dýmka strýce Bonifáce
Začalo to všechno tehdy, když se rozvodnila Vltava. Tehdy se malý Frantík rozhodl, že zachrání milovanou dýmku svého strýčka, která zůstala v chatě na vltavském břehu. Sotva však vlezl oknem dovnitř, chata se divoce otřásla, poskočila a pak už se řítila jako splašená po…

Bubáci a hastrmani
Veselé vyprávění Josefa Lady o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka. Autor oživil humorné příběhy zasazením do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. V rozhlasov…

Dědictví zkázy
Situace v Praze se vymkla z rukou. Řád vyjimečně nadaných českých vlastenců musel město opustit. Trhlinu do jiných dimenzí se nepodařilo uzavřít a nezvaní návštěvníci se dál hrnou do pražských ulic a ničí celé město. Mimo všech těch bohů, polobohů a mýtických kreatur oh…

Roky
Běh velkých dějin a plynutí roků jednoho života… Bilance Annie Ernauxové se opírá o netradiční mix osobních vzpomínek, deníkových záznamů a historických faktů z let 1940–2006. Poskytuje cennou výpověď o francouzských, potažmo západních dějinách každodennosti v rozmezí v…

Opovážlivá drzost být sám sebou
Být sám sebou je ta nejpřirozenější a zároveň nejtěžší věc na světě. Abychom mohli být plně sami sebou, musíme nejdříve odstranit mnoho vrstev nánosů, které na naše skutečné JÁ nakladly rodina, výchova, škola a nakonec i celá společnost. Ve svém vlastním životě i během …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Moja cesta k ultra
V októbri 2006, deň pred svojimi štyridsiatymi narodeninami si Rich Roll, priemerný právnik žijúci svoj priemerný život uvedomil, aká budúcnosť ho s najväčšou pravdepodobnosťou čaká. S viac ako 20 kg nadváhy nebol schopný vyjsť schody vo vlastnom dome bez zastavenia. Bo…

Beznadějný Marsyas
Stát se skvělým umělcem nemusí být snadné ani v pokročilé budoucnosti. Pozoruhodné české sci-fi drama s hudbou Miloslava Ducháče, zvláštní svým zaměřením na svět umění.. Tři mladíci maturují v blíže neurčené budoucnosti, kdy "vesmír je bez hranic a bez hranic jsou i jej…

Na východ od zdravého rozumu
Čo robiť, keď sa nedostanete na vysokú školu a ponuka z úradu práce vám doslova vyrazí dych? Odskočíte si s kamošom na konkurz do rádia, a po sérii pitoreskných udalostí začnete robiť v médiách bez toho, aby ste na to niekedy čo i len pomysleli. Žiaden splnený sen, iba …

Do riedkeho vzduchu
V marci 1996 ma časopis Outside vyslal do Nepálu, aby som sa zúčastnil a napísal o horskými vodcami vedenom výstupe na Mount Everest. Šiel som naň ako jeden z ôsmich klientov expedície, vedenej známym vodcom z Nového Zélandu Robom Hallom. 10. mája som vystúpil na vrchol…

Navždy Provence
Druhá část volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nevybranějších lahůdkách a nejlepším víně. Nechte se okouzlit vtipným vyprávěním o zdánlivě všedních událostech francouzského venkova, z nichž se rodí umění žít. Z každé maličkosti, kterou můžeme spolu s au…

Deník astrálního cestování
Čtěte, pokud jste připraveni vzlétnout. Průvodce hmotnou, lucidní i astrální rovinou, od kterého se neodtrhnete. Odpovědi na otázky, které si kladete. Naučte se pojmenovávat své pocity, sledujte intuici. Průvodkyně a autorka vám otevře brány do astrální sféry a provede …

Kanálníčci: Strašidla z podzemí
Sliz Blemcavý. Smrďouch. Můra Vysávalka. Tito tři hlavní hrdinové jsou strašidla z kanálu neboli kanálníčci, kteří spolu s dalšími tvory a bytůstkami žijí v podzemí. Co se stane, když se jednoho dne Smrďouch ztratí? Podaří se zachránit Sliza Blemcavého, kterého strhne p…

Spalovač mrtvol
Psychologická novela s prvky hororu a černé satiry, podle níž vznikl v roce 1968 kultovní film v režii Juraje Herze, s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Kniha Spalovač mrtvol je mistrovským vhledem do duševních pochodů manipulovaného i sebemanipulovaného člověka, vlast…

Zrzavý Orm: Plavci na západ
Viking Orm a jeho veselá tlupa. Klasická kniha o námořních výpravách vikingů v 10. století. Autor s humorem, avšak v přesných historických souvislostech líčí příhody vikingského náčelníka a jeho druhů na dobyvatelských trasách. Příběh z dob, kdy vikingové otřásali zákla…

Angličtina pro tebe 2 - Mírně pokročilí
Angličtina pro tebe 2 - mírně pokročilí - audiokniha obsahuje anglické rozhovory a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 44 rozhovorů a 35 mi…

Ze světa lesních samot
Drsná příroda, silné charaktery. Byť dnes mohou Klostermannovy knihy na leckoho působit archaicky, nenapodobitelné vylíčení šumavské přírody a jejich obyvatel i uchvacující jazyk jsou i po více než sto třiceti letech stále působivé. Autor nás jako ve všech svých knihách…

Dubliners
Audiokniha Dubliners namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. An ambitious mother, a boy in love, a lonely older man, a cynical intellectual and a girl who dreams of a life in another country are just a few of Joyce’s Dubliners. In these …

Nebezpečné známosti
Oblíbený román v dopisech známý také z několika slavných filových přepisůMarkýza de Merteuil se mstí svému zrádnému milenci, hraběti de Gercourt, a vikomt de Valmont zase paní de Volanges, která před ním varovala prezidentovou de Tourvel, o niž usiluje. Přímou obětí int…

Outěchovice
Kniha divadelního režiséra Jiřího Frejky Outěchovice je vyprávěním o rodu dědičných svobodných myslivců Frejků z Útěchovic pod Stražištěm. Jiří Frejka v ní navazuje na vzpomínky svého otce Josefa, čímž se mu podařilo obsáhnout téměř dvěstěletou historii outěchovické mys…

Malý stín velkého trpaslíka
Kniha o lásce, talentu, oběti, sexu a šikmé ploše - to je román Malý stín velkého trpaslíka, který Michal Gulyáš vydal v roce 1997, jako první beletristické dílo. Dílo, které nadchlo ženy-čtenářky obsahem ryzího citu, a muže-čtenáře peprným popisem sexuálních scén. V je…

Nikdy se nevzdávej
9 lekcí pro naplněný život. Inspirativní životní příběh stoletého Bena Ferencze, vyšetřovatele nacistických válečných zločinů, známého jako „žalobce zla“. Narodil se krátce po skončení první světové války v Transylvánii, v jednom z nejchudších koutů tehdejší Evropy na h…