Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 7 - Čert a Kača & O Smolíčkovi & O kohútkovi a sliepočke

Audiokniha NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 7 - Čert a Kača & O Smolíčkovi & O kohútkovi a sliepočke

Délka:

30 min

Čte:

Martin Matejka

Jazyk:

Slovensky

Obrázek podcastu Dlouhá kakaová řasa

Dlouhá kakaová řasa

Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové

Obrázek podcastu Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare

Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. William Shakespeare (pokřtěn 26. dubna 1564 – zemřel 23. dubna 1616)

Obrázek podcastu Lean podnikání

Lean podnikání

Podnikáte a pořád nemáte produkt, který funguje? Změňte svůj přístup a strategii Někdo se do podnikání vrhne spontánně po hlavě, jiný potřebuje důkladný a předem promyšlený plán. Nelze přesně říct, která cesta vás dovede k úspěšnému cíli, podstatné je neztrácet čas v sl

Obrázek podcastu Barikáda z rozkvetlých kaštanů

Barikáda z rozkvetlých kaštanů

Supraphon vydal v roce 1964 v edici Gramoklub album DV 15223 Barikáda z rozkvetlých kaštanů - pásmo poezie českých básníků s motivy Pražského povstání v květnu 1945. Verše Františka Hrubína (úryvek z Jobovy noci a Pražského máje), Vítězslava Nezvala (sloka z Historickéh

Obrázek podcastu České okamžiky

České okamžiky

Vybrané odvážné a hrdinské skutky či naopak ošemetné a nepříliš lichotivé chvilky z historie 20. století mohou posloužit jako námět k diskusím o Češích, češství a o českém národním charakteru. "Okamžik" je v historii vlastně fikcí. Letopočty, které se děti učí ve školác

Obrázek podcastu Stín větru

Stín větru

Lidé, čtěte, i kdyby bylo nejhůř… Když v hladovém roce 1945 zavítá desetiletý syn antikváře Daniel na prapodivné barcelonské pohřebiště knih, zaujme ho román Juliána Caraxe Stín větru. Melancholický chlapec je příběhem uchvácen, touží o tajuplném spisovateli zjistit víc

Obrázek podcastu Páni mají radši blondýnky

Páni mají radši blondýnky

Odhalte tajemství, proč si pánové vybírají… no víte koho! „Líbat ruku dělá sice divce moc dobře ale brilijantový a safýrový náramek má navěky,“ mudruje Lorelei Leeová, hrdinka legendární humoristické knihy Anity Loosové Páni mají radši blondýnky, která baví čtenáře už c

Obrázek podcastu Plavci na Sázavě

Plavci na Sázavě

Obraz jedné plavecké osady, nenávratně už zmizelý svět a život plavců dřeva po Sázavě. V inscenaci, kterou v roce 1990 natočil režisér Jan Berger podle scénáře Františka Pavlíčka, si zahráli Josef Velda, Lukáš Hlavica, Alois Švehlík, Daniela Kolářová a další. Románem Pl

Obrázek podcastu Uzdrav sám sebe

Uzdrav sám sebe

Dr. LePera nabízí čtenářům podporu a nástroje, které jim umožní osvobodit se od destruktivního chování, získat zpět rovnováhu a vědomí, jak ovládat svůj život a navždy změnit způsob, jakým přistupujeme k duševní pohodě a péči o sebe. Jako klinická psycholožka se autorka

Obrázek podcastu Příběh lvice Elsy

Příběh lvice Elsy

Nesmrtelné přátelství lvice a dospělé ženy je dodnes bestsellerem a dojímá i baví čtenáře po celém světě. Mnohým z nich dokonce naprosto změnilo život. Když se v roce 1956 budoucí slavná Elsa narodila, byla už Joy Adamsonová známou ochránkyní zvířat. Lvíče nešťastnou ná

Obrázek podcastu Spartakus – Před námi boj

Spartakus – Před námi boj

Lidskou touhu po svobodě nelze vymýtit. Jarmila Loukotková vypráví svým nezaměnitelným stylem Spartakův příběh, příběh o největší lidské touze – o touze po svobodě. Spisovatelka Jarmila Loukotková uměla jednu věc dokonale – vyprávět o historii tak, že cítíte, jak před v

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je

Obrázek podcastu Setkání u kulatého stolku IV

Setkání u kulatého stolku IV

Setkání u kulatého stolku č. 12 a č. 16 z roku 1994 Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 12: Deprese s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem, Jiřím Justem a Přemyslem Rutem Téma Setkání č. 16: O sousedech a sousedství s Ester Krumbachovou, Jiřím

Obrázek podcastu Odvaha žít

Odvaha žít

Tato kniha je určena pro tebe, odvážný čtenáři. Této knize můžeš plně důvěřovat, napsal jsem ji proto, že nám oběma jde o stejnou věc – vyměnit zbabělost za odvahu žít život podle sebe. Nebýt otrokem systému a myšlení, skrze které jsi ovládán a redukován na bezvýznamnou

Obrázek podcastu Macbeth (2001)

Macbeth (2001)

Další v řadě nového nastudování rozhlasových inscenací Shakespearových her. Tragédie Macbeth byla napsána v roce 1606, kdy byl William Shakespeare na vrcholu své tvůrčí dráhy. Jedná se o drama zločinu, svědomí a trestu a zároveň jde o sondu do hlubin lidské duše. Osoby

Obrázek podcastu Operace Banány

Operace Banány

Máte rádi banány, špionážní mise a gorily plivající do obličeje? Bondovsky laděný příběh z druhé světové války, v němž není nouze ani o humor. Londýn, 1940. Británie je ve válce s Německem. Jedenáctiletý sirotek Erik tráví dny na místě, kde se cítí nejvíc šťastný, v

Obrázek podcastu Peer Gynt (1958)

Peer Gynt (1958)

Poetické drama nejznámějšího norského dramatika a zakladatele moderního dramatu. Kam až člověk musí utéct, aby si uvědomil, že už mu nic nezbylo?Ibsen v původně literárním dramatu reagoval originálně na Goethovu variaci faustovského příběhu, ale posunuje v Gyntovi tento

Obrázek podcastu Jane utíká

Jane utíká

Jane Whittakerová najednou neví, kdo je. Nevzpomíná si na své jméno, netuší, kolik jí je let. Bloudí ulicemi Bostonu v zakrvácených šatech a s deseti tisíci dolary v kapse. Nezbývá jí než důvěřovat hezkému mladíkovi, o němž říkají, že je to její muž. Pomáhají jí vůbec l

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Dvojitý kříž

Dvojitý kříž

Pod luxusním závojem města Los Angeles pulzuje zločin temnější než noc. Dávno popravený vrah ožívá a pokračuje ve svých hrůzných činech. Jak je to možné? Existuje snad nějaký napodobitel, nebo byl odsouzen nevinný člověk? Vrací se snad ze záhrobí, aby pokračoval v nedok

Obrázek podcastu Nachové pustiny

Nachové pustiny

Sedmnáct let uplynulo od chvíle, kdy OSN schválilo bombardování Prahy. Katastrofu to neodvrátilo. Agresivní parazit pohlcuje zbytky zdevastované civilizace a proměnil krajinu v Nachové pustiny. Tomáš dosud žil v relativním bezpečí jedné z posledních výsep Čech. To se vš

Obrázek podcastu Tiché hlasy

Tiché hlasy

Devátý případ inspektorky Lottie Parkerové. Krev vám bude tuhnout v žilách! Rachel Mullenová byla zavražděna, a když inspektorka Lottie Parkerová objeví v jejím hrdle skleněný střep, obává se, že může jít o oběť sériového vraha. Noc předtím byla dívka na večírku v nové

Obrázek podcastu Angličtina – slovná zásoba pre pokročilých B2

Angličtina – slovná zásoba pre pokročilých B2

Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina – slovná zásoba pre pokročilých B2. Kurz je určený pre pokročilých používateľov. Jeho pomocou si rozšírite pokročilejšiu slovnú zásobu a upevníte alebo rozšírite si svoje vedomosti o zložitejšie gramatické témy. Kurz je založený

Obrázek podcastu Boží mlýny

Boží mlýny

V posledním románu Pavla Hrdličky se opět přesuneme o několik století do minulosti, konkrétně do 14. století, kdy na Velikonoce probíhala v Praze pohroma na Židy. Autor v románu opět velmi barvitě popisuje nejenom Prahu této doby, ale také rozplétá napínavý detektivní p

Obrázek podcastu Steny záhrobí

Steny záhrobí

Benedikta Klausnera pronásledují stíny minulosti. Pátrání po smrtícím tajemství vede až ke kořenům mezinárodní pojišťovací společnosti. Nenávist nepřátel a touha po pomstě zasáhnou nekromantovu rodinu i kolegy v plné síle. Někdo chce, aby Benedikt trpěl. Tentokrát bude