Obrázek podcastu Nadělení

Audiokniha Nadělení

Délka:

5 hod 31 min

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu O Rumcajsovi

O Rumcajsovi

Dnes už pozapomenuté dramatizace pohádkových příběhů z lesa Řáholce z konce šedesátých let. A jedna rozhlasová "řáholecká" pohádka z roku 1993.

Obrázek podcastu Nikdy

Nikdy

Nejnovější dramatický špionážně-politický thriller z pera mistra vypravěče přináší poutavý, akční i hluboce lidský příběh ze současnosti, ve kterém se mírově smýšlející představitelé tajných služeb a špičky světových velmocí snaží zabránit katastrofě. Na začátku čelí dr…

Obrázek podcastu Krvavé slzy

Krvavé slzy

Detektivka z přemyslovských Čech. Další ze série historických detektivek s královským prokurátorem Oldřichem z Chlumu. Ten má tentokrát zjistit, zda vrahem zbožného šlechtice nebyl sám ďábel. Královský prokurátor Oldřich z Chlumu má opět plné ruce práce. Když je v Opavě…

Obrázek podcastu Kadlečíková, Kopecký: Řeč o lásce

Kadlečíková, Kopecký: Řeč o lásce

Původní LP album 1218 0469 vydal Supraphon v roce 1982 - nyní vychází poprvé digitálně. Miloš Kopecký a Marta Kadlečíková uvádí své autorské dílo ŘEČ O LÁSCE slovy klasika "Lásko, tvé pravé jméno je touha; touho, jak často se ti říká láska..." A tak Miloš Kopecký ve své…

Obrázek podcastu Americká elegie: Memoáry o krizi rodiny a kultury

Americká elegie: Memoáry o krizi rodiny a kultury

Cesta do hlubin duše voličů Donalda Trumpa. Ve své autobiografii vzpomíná nynější viceprezident USA na své dospívání v Middletownu v Ohiu, kde se dělníci po zrušení továren propadli na samé dno a nemohli se vymanit z bezútěšného života. Ve své autobiografii vzpomíná nyn…

Obrázek podcastu Král Beznaděje

Král Beznaděje

Všechno zavinil. To on se stal zkázou pro celé království. Zůstala v něm jen smrt a hniloba. Hroby v Necropolis pod hradem jsou plné mrtvých. A to vše, protože upsal duši démonovi. Snad jedině, že by se našel blázen nebo naivní dobrodruh, který by dokázal kletbu zlomit.…

Obrázek podcastu Temné variace

Temné variace

Temné variace jsou poctou hororu — žánru, který děsí i fascinuje, provokuje i hladí po duši. Oldřich Suchý v nich skládá hold mistrům a mistryním temnot, kteří formovali jeho čtenářské sny i noční můry. Každá povídka je jiná, a přece je spojuje cit pro jazyk, napětí a t…

Obrázek podcastu Na smrť 2

Na smrť 2

Mrazivý príbeh o zrade, pomste a vykúpení. Dvaja bývalí kamaráti sa nečakane stretnú uprostred hrôz nemeckého koncentračného tábora, stoja však na opačných stranách. Kým bývalý židovský gangster Viktor sa zúfalo snaží zachrániť svojich blížnych, fanatický esesák Karl zo…

Obrázek podcastu Pohádky s pejsky, psy a hafany

Pohádky s pejsky, psy a hafany

Věřte nebo nevěřte, ale ani pohádky (zvláště ty moderní), se neobejdou bez našich čtyřnohých miláčků. Ať už jsou malí (Škubánek, Štaflík a Špagetka), střední, (tedy psi Jonatán a Žeryk, Hurvínkůvkamarád), velcí (Hektor a Sultán z Ladovy Chytré kmotry lišky) či dokonce m…

Obrázek podcastu Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1966)

Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1966)

Klasická pohádka Karla Jaromíra Erbena v přednesu národního umělce Františka Smolíka.

Obrázek podcastu Dary pre rybára

Dary pre rybára

Pred ľudskou závisťou sa treba mať na pozore. Lebo aj dobrého, úprimného človeka dokáže veľmi rýchlo ožobráčiť. Presvedčil sa o tom aj jeden rybár. Našiel zraneného vodného vtáka žeriava a keďže mal dobré srdce, nezištne mu pomohol. Nebol to však len taký obyčajný vták.…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Začněte s PROČ

Začněte s PROČ

# O knize Při studiu vůdčích osobností a organizací, které velkou měrou ovlivnily svět, Simon Sinek zjistil, že všichni uvažovali, jednali a komunikovali přesně stejným způsobem – vždy začali s otázkou PROČ a až poté řešili, JAK a CO realizovat. Autor tento model nazýv…

Obrázek podcastu Já, robot

Já, robot

Děsíte se nástupu umělé inteligence? Prozkoumejte vyhlídky lidstva v devíti legendárních povídkách otce robotické etiky! Lidstvo vyvinulo zástupy umělých bytostí a může si pískat. Mechaničtí pomocníci obstarají vše, na co si jejich pánové vzpomenou. Pohlídají děti, zast…

Obrázek podcastu Dál nechoď!

Dál nechoď!

Po jednom z nejlépe hodnocených českých krimi románu "Poslední nadechnutí" přichází autor Václav Křivanec s novou napínavou detektivkou „Dál nechoď!“. Poklidné léto na Berounsku naruší nález mrtvoly mladé dívky pod skalním masivem. Případ provází řada podivných okolnost…

Obrázek podcastu Rudé paprsky severního slunce

Rudé paprsky severního slunce

Špionážní thriller, odehrávající se v Praze a obou částech Korejského poloostrova. Český vědec dostává nabídku na pracovní cestu do Asie. Odjede i s manželkou v domnění, že nové prostředí zachrání jejich chátrající vztah. Jenže oba čeká nové milostné vzplanutí, které po…

Obrázek podcastu Vražda v Opatství

Vražda v Opatství

Co se skrývá za smrtí mladé malířky, která byla otrávena kyanidem? Kdo ji zradil a proč? Smrt Elizabeth Barrettové, krásné a vášnivé malířky, se zpočátku zdá jako důsledek strašlivých legend, které obklopují místní opatství. Vyšetřovatelé však brzy zjistí, že vražda je…

Obrázek podcastu Petrohradský lichvář

Petrohradský lichvář

Ruský spisovatel Nikolaj Alexejevič Někrasov proslul zejména svými kriticko-společenskými díly. V příběhu o nápadníkovi, který byl nucen podvést lakomého lichváře, aby dostal svolení k sňatku s jeho dcerou, uslyšíte v titulní roli Josefa Somra.V inscenaci režiséra Jose…

Obrázek podcastu Oko bouře

Oko bouře

Audiokniha Oko bouře Zuzany Hartmanové je druhým dílem úspěšné české fantasy trilogie Krysy apokalypsy. Hlas románu propůjčil Ondřej Brett. I bohové potřebují naději. Mocní se perou o vládu nad známým světem, zatímco magie je čím dál nevyzpytatelnější. Každý dobrý skute…

Obrázek podcastu Toto mali čítať naši rodičia

Toto mali čítať naši rodičia

Všetci sme raz boli deťmi. A všetci sme si mysleli, že keď vyrastieme, budú z nás tí najlepší a najtolerantnejší rodičia. Ale naozaj sme sa poučili z vlastných skúseností? Táto audiokniha hovorí o tom, ako si vytvoriť plnohodnotný vzťah so svojím dieťaťom. Poradí, ako t…

Obrázek podcastu Slabé odpolední slunce

Slabé odpolední slunce

Jakou podobu má životní úspěch? A podle čeho poznat, jestli jsme ho dosáhli, nebo jsme napřeli síly špatným směrem? To jsou otázky, které klade svým hrdinům dramatik, scenárista a novinář Karel Steigerwald v rozhlasové hře Slabé odpolední slunce z roku 1976. Vytvořil v …

Obrázek podcastu Umění odolnosti

Umění odolnosti

Kde jsou hranice, které skrývá lidská mysl a tělo? - 157 dní na moři - 2 884 kilometrů - 1 nezničitelný člověk Extrémní dobrodruh Ross Edgley se už léta věnuje extrémním experimentům, při nichž se jeho tělo dostává až na samé hranice možností. Stal se prvním člověkem v …

Obrázek podcastu Růžový palouček

Růžový palouček

Audiokniha Růžový palouček obsahuje příběh ze Starých pověstí českých od Aloise Jiráska. Mistr slova Norbert Lichý vás za bohaté zvukové skladby provede Růžovým paloučkem u Litomyšle, kde se naši exulanti loučili se svojí vlastí. Režie: František Jílek Natočeno v roce …

Obrázek podcastu Bůh je z Brna

Bůh je z Brna

Milí čtenáři, autor se k vám obrací s úctou a pokorou, v naději, že nezavrhnete toto skromné dílko a bude vám vděčný nejen za úsměv, ale i za pouhé pozvednutí jednoho koutku. Ovšem i to je význačným přínosem českému zdravotnictví, zvláště v současné, těžké době. Obsah k…