Audiokniha Nadace

Avonam: Kapitoly o sionismu a trauma viny
Historie podává ruku současnosti. Esej vrchního rabína se zabývá zásadní otázkou judaismu: setrvávat ve vyhnanství, nebo požadovat politickou samostatnost? Podrobně je rozebráno i téma asimilace. Přínosná kniha pro všechny, kdo se chtějí orientovat v současných událoste…

Husitská epopej I-VII
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, …

Trujkunt I. - Kruhy
Je to jen náhoda? Tajemé kruhy v obilí, piktogram v jehož středu je nalezena mrtvola a vedle ní knoflík od brucliku, vesty gorolského kroje. Je to jen náhoda? Druhý díl detektivní trilogie odehrávající se v nejvýchodnějším cípu naší země. Trujkunt je autorův název pr…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Zemí šelem
Přitápíme pod kotlem. Parní slon, táhnoucí dvojici pojízdných domů vyráží na dobrodružnou a nebezpečnou cestu. Dobrodružný román představí další Vernův vynález - obojživelný dopravní prostředek, obrovského ocelového slona poháněného párou. Strhující příběh se tentokrát…

Případ podivného gombíku
Jaroslav ležel v pokroucené poloze. Bylo zřejmé, že Starigrad bude potřebovat nového župana. Druhá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Druhá kniha ze série hist…

Zloději ostatků II.
Poslední cesta Martina ze Stvolna k hranicím známého světa. Nepředvídané události na cestě do Svaté země strhnou výpravu Martina ze Stvolna mimo vytyčený směr. Jaká tajemství odhalí rytíři muslimský svět? Českého rytíře se složitou minulostí Martina ze Stvolna postaví K…

Zakázaný chtíč
Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…

Muž a žena
Vědí ženy, o čem sní muži? Dvě novely Family Frost a Čarodějka z Křemelky nejznámějšího českého spisovatele ironicky zkoumají vztahy mezi zástupci opačných pohlaví. V první z nich se zkrachovalý restauratér (Martin Finger), který z nutnosti a trochu i na truc rozváží ho…

Život na nikoho nečeká
Tato audio kniha (formát mp3) Ti v mnohém pomůže. Je vysoce praktická a nehraje si s žádnými umělými termíny. Život na nikoho nečeká a Ty také na nikoho nečekej. Svět se točí, jak na kolotoči, a pokud s ním nedržíš krok, jsi pozadu. Proto si urči svůj Skutečný Sever a v…

Emil a detektivové
Kdo ukradl Emilovi peníze pro babičku? Oblíbená detektivka plná napětí a vtipu, která těší děti od prvního vydání dodnes. Maminka dvanáctiletého Emila Tischbeina pracuje jako kadeřnice, protože po smrti manžela na tom nejsou finančně nejlíp. Aby si chlapec alespoň troš…

Přetíženy
>> „Užitečná kniha plná hlubokých vhledů a praktických technik. I mě pohladila.“ – Daniela Vodáčková, psycholožka a psychoterapeutka << >> Vyskládat myčku, nachystat svačiny, partnerovi připomenout nákup, vyřešit sourozeneckou hádku... a to vše ještě před snídaní. Pak …

Let Your English September
>> Mluvte English, a ne Czenglish! ## O audioknize Víte, proč děláme v angličtině všichni podobné chyby? Na vině je náš milovaný mateřský jazyk – do angličtiny nám záludně podsouvá svůj vlastní slovosled, používání jiných časů i zavádějící slovíčka. Skvělá zpráva je, ž…

Barabizna
Mates a jeho kamarádi mají vlastní youtubový kanál, ale moc lidí jejich videa nesleduje. Pak ale dostanou skvělý nápad – budou se natáčet, jak plní skautské bobříky! To, co zprvu vypadá jako velká legrace, se ale brzy změní v noční můru. Jaká tajemství ukrývá rozpadlý s…

Vy jste placebo – Na stavu mysli záleží
Je možné vyléčit se jen prostřednictvím myšlenek – bez léků a operací? Pravda je taková, že se to stává mnohem častěji, než byste očekávali. Víra mysli skutečně uzdravuje V knize Vy jste placebo doktor Joe Dispenza předkládá několik doložených případů těch, kteří překon…

Ultrazpracovaní lidé
>> „Pokud byste měli přečíst pouze jedinou knihu o výživě, pak právě tuhle“ — Bee Wilson, novinářka a spisovatelka se zaměřením na výživu

Život víry 2025/02
Život víry 2025/02 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Temná strana Síly Bible jasně mluví o existenci duchovní bytosti jménem Satan či Ďábel. …

Svědkyně na útěku
Cleo tomu nemůže uvěřit. Zrovna ona má jako družička organizovat svatbu své nejlepší kamarádky po boku Daemona Hella? Daemon, který je nesnesitelný a s nímž před několika měsíci zažila jedno z nejhorších rande svého života. Když s ním navíc musí na krátkou dobu sdílet b…

12. století ze série Život ve staletích
Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb…

Pozdní život
Šestasedmdesátiletý Martin Brehm je šťastný a se svým životem spokojený. Jeho o mnoho mladší žena je úspěšnou malířkou, on píše články do novin, podílí se na filmovém scénáři a ve volném čase pečuje o zahradu. A hlavně se stará o šestiletého syna Davida. Když se dozví, …

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Vzpomínky na něj
CO MUSÍ KENNA UDĚLAT, ABY SE MOHLA OPĚT STÁT SOUČÁSTÍ ŽIVOTA SVÉ DCERY? Kenna Rowanová si odseděla pět let ve vězení za tragický omyl. Nyní se vrací do města, kde se vše zvrtlo, a doufá, že se znovu setká se svou čtyřletou dcerkou. Ukazuje se však, že mosty, které za se…

Nepriateľ štátu
Mafiánsky bos Michal Harvan je donútený bojovať do posledného dychu nielen za záchranu štátu, ale aj o život Sone – dievčatka, ktoré je jeho posledným spojivom s ľudskosťou. Stretne sa s najmocnejším nepriateľom, vplyvnou organizáciou založenou ešte dôstojníkmi Hlinkove…

Ďábel z Frejštejna
Na hrad Frejštejn se sjíždí urození hosté, aby se zúčastnili hostiny pořádané Jindřichem z Frejštejna, který zde vládne koncem 13. století. Během tohoto veselí ale dochází nejen ke krádeži jedné cenné věci, ale dokonce k vraždě. Na objasnění zločinů osobně záleží Vilémo…

100_100 – 100 povídek na 100 slov
Co se dá vyjádřit stovkou slov? Velmi krátké povídky Dalibora Demela naznačují, že i v tak stručném textu může být zakódovaný román, drama, písnička, fantasy epos, báseň, filmový scénář, pohádka, nebo třeba konverzační komedie. Různost žánrů i témat sice spojuje počet s…