Audiokniha Na západní frontě klid

Conan - Meč s fénixem, Šarlatová citadela
Barbar Conan je zpět! Jeden z otců fantasy přivádí neohroženého Conana na bitevní pláň, kam spěchá na pomoc svým spojencům. Je to však zrádná past. Království Aquilonské. Sem přišel Conan, zvaný Cimmeřan, černovlasý a zachmuřený, s mečem v pěsti, zloděj, pobuda a rváč…

Vyzbrojení
Záznam všech promluv ze semináře, který v říjnu 2017 pořádala KMS. Hlavními řečníky byli Peter Butt a Paul Randerson z Velké Británie, kteří mj. otevřeli tato témata: Co je to duchovní boj, naše účast v něm, zbraně duchovního boje, naše autorita nad duchovními mocnostmi…

Bratrstvo křišťálu
Napínavá detektivka z rudolfinské Prahy. Dcera dvorního alchymisty z Itálie Fiorella alias učedník Rafael spolu se svými přáteli vyšetřuje případ zmizelých peněz a neznámého mrtvého…

Hovory o józe a mystice č. 13
Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Knieža smrť
Oddelenie vrážd a smrť sú ako zamilovaná dvojica v parku, kráčajú vedno ruka v ruke vedľa seba a tvoria neoddeliteľnú jednotu. Zvykli si na seba, naučili sa rešpektovať jeden druhého a báť sa. Aj detektívi z oddelenia vrážd sa boja smrti a hoci si s ňou tykajú, jej návš…

Pohádky 9
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již devátý titul miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody právě vychází...

Havran a slunce
Korijacký lovec Havran zabloudil tundrou k ledové hoře. Žije v ní sněhová panna. Říká se, že kdo ji spatří, promění se v ledový kámen. Svým mrazivým pohledem prý sežehne všechno živé. Král slunce, bratr sněhové panny, roznesl tuhle pověst po světě. Ze zlosti totiž vyhna…

Pohádky 6
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již šestý díl naší miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody je tady.

Josef Fouché - portrét jednoho politika
Rakouský prozaik Stefan Zweig (1881-1942) začal psát biografii J. Fouchého "pro svoje soukromé potěšení" v Salcburku v roce 1929. Autorovi šlo podle slov předmluvy spíše o biografii "antihrdiny" než o biografii diplomata. Zweig sice několikrát zdůrazňoval, jak nesympati…

Familiár
V ošuntělém domě uprostřed Madridu si posluhovačka Luzia Cotadová pomáhá střípky magie, aby přečkala dny nekonečné dřiny. Když jsou její skrývané schopnosti odhaleny, je Luzia vržena do světa věštců, svatých mužů a podvodníků, kde každý hájí jen své vlastní zájmy. Jedin…

Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy
Kniha z pera známého literárního historika navazuje na úspěšnou dvojici Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity (2015) a Obrazy z kulturních dějin americké religiozity (2010). Na svých literárně-historických toulkách prochází Martin Putna širokým územím někdejšího r…

Krása ženy pro muže středního a vyššího věku
Krása ženy pro muže středního a vyššího věku je sbírkou 66 básniček přinášející někdy až humorné pohledy na ženy očima zralého muže z nejrůznějších stránek a úhlů. Navazuje na některé předchozí knihy autora o ženách jako například Všechny moje plesové sezóny, Dana, di…

Vodníkovy pohádky
Vodníka, o kterém mistrovsky vypráví paní Kubátová ve svých pohádkách, se děti bát nemusí. Má je rád a bude jim dobrým průvodcem vodní říší, seznámí malé čtenáře s tajemstvími jejích obyvatel, dovolí jim nahlédnout do zákonů, které jsou zapsány v Knize přírody...

Pirát jménem Šampaňský
Malý Jirka by si rád hrál s kamarády, ale žádné ještě nemá. A tak na sídliště, kde bydlí, přivolá pirátskou loď s kapitánem a mluvícím papouškem. Ta loď je podivuhodná, protože umí plout, i když kolem ní není moře. Díky tomu se Jirka spřátelí s dvěma kluky, společně nas…

Italština pro mírně pokročilé B1 - část 2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky italštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to zn…

Píseň písní
Starozákonní Píseň písní bývá také nazývána Velepísní, či písní Šalomounovou – za autora této sbírky milostné lyriky je totiž tradičně považován právě král Šalomoun, který se prý inspiroval mnohem starší milostnou poezií staroegyptskou. Texty svatebních židovských písní…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Překupník na darknetu
Neuvěřitelný, ale skutečný příběh muže, který vystavěl online drogové impérium v hodnotě miliardy dolarů z ložnice – a málem mu to prošlo. V roce 2011 spustil šestadvacetiletý libertarián, vystudovaný fyzik a amatérský programátor Ross Ulbricht dokonale svobodné tržiště…

Zloděj osudů
První díl temné fantasy série o střetu božské a lidské touhy po moci Magie. Kdysi ve světě lidí na Gambale zcela vládla, jenže jednoho dne se zničehonic vytratila a moc čarodějů pohasla. Teď hrozí, že se vrátí a uvrhne svět do chaosu, s jakým nikdo nepočítal ani v nejdi…

Rytíř Sedmi království
Než začala Hra o trůny... Dlouho před událostmi, které znáte ze Hry o trůny, sedí Targaryenové pevně na Železném trůně. To ovšem neznamená, že v Západozemí panuje klid. Bratrovražedný boj uvnitř vládnoucí dynastie rozpoltil Sedm království. A právě v té době křižuje kra…

Italština pro středně pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština – slovní zásoba B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou lovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se ne…

Arila: Pád temnoty
Vítězství v Citadele získalo všem drahocenný čas, během nějž se svět Aldonolu připravoval na příchod nevyhnutelného. Ale vypůjčený čas vypršel. Temnota z oblohy padla na lidský svět a bohové jdou do války. Arila si konečně přizná skutečný rozsah svých sil a zjistí, jest…