Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Na věky věků

Audiokniha Na věky věků

Délka:

48 hod 35 min

Čte:

Vasil Fridrich

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Pekingský rozparovač

Pekingský rozparovač

Odpověď se stejně jako ďábel vždycky skrývá v detailech. Mej Jüan a strýc I-fuo. Jeho vzorem je očividně nikdy nedopadený londýnský sériový vrah Jack Rozparovač. Podle Li Jena, velitele pekingského policejního oddělení závažných trestných činů, není jen šílený, ale bohu

Obrázek podcastu Sedm a půl kapitoly o mozku

Sedm a půl kapitoly o mozku

Už vás někdy napadlo, k čemu vlastně máme mozek? Známá neurovědkyně Lisa Feldman Barrettová přináší nejnovější poznatky neurovědeckého výzkumu. V sedmi stručných kapitolách a jednom příběhu o vývoji mozku vrhá světlo na tento tajemný objekt, který máme uložený v lebce.

Obrázek podcastu Poslední kapitán

Poslední kapitán

"Rafinovaný, napínavý román lásky a intrik ze zlatých časů Hollywoodu, to je Fitzgeraldův Poslední kapitán. Příběh skvělých ambicí a podivnou náhodou zrozené milostné vášně stoupá k dramatickým vrcholům a vzápětí se propadá do černých hloubek. Naděje a zoufalství mění v

Obrázek podcastu Škola malého stromu

Škola malého stromu

Víte něco o duši amerických Indiánů? Víte, že stromy mluví? Víte, jak posílat zprávy prostřednictvím hvězd? Víte něco o smíchu a slzách v lidském srdci? Zaposlouchejte se do Školy Malého stromu a pochopíte pozoruhodnou jednotu člověka, přírody a kosmu. Příběh Malého str

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Na kole přes Afriku

Na kole přes Afriku

Jet do Afriky a poznat tamní přírodu, to je sen kdejakého kluka. Ne každý ale v sobě později najde sílu na to, aby takový dětský sen skutečně prožil. Tohle je příběh snu, který se opravdu stal. Začíná pod horou Libín a v sedle kola. Čím vším se jeho hlavní hrdina na své

Obrázek podcastu Jak si správně přát

Jak si správně přát

Utvářet si svůj život tak, aby člověk dostal ve správnou chvíli to, co právě potřebuje – partnera, auto, bydlení – kdo by to nechtěl! Pierre Franckh nám na základě 7 praktických pravidel ukazuje, že se tato přání mohou stát skutečností a že každý může získat schopnost d

Obrázek podcastu Záhada na zámku Styles

Záhada na zámku Styles

„Dohlédněte na ni, pane Hastingsi. Moje ubohá Emily. Jsou to žraloci – všichni.“ Třicátník kapitán Hastings se v létě roku 1917 na pozvání přítele Johna Cavendishe ocitá na styleském panství v Essexu, aby zde po propuštění z armády strávil zdravotní dovolenou. V domě pa

Obrázek podcastu Čtyři ženy Alexandra Makedonského

Čtyři ženy Alexandra Makedonského

Když Alexandr Makedonský získá do svého zajetí čtyři ženy perského krále Dareia III., jeho matku, ženu a dvě dcery, doufá, že jeho dlouholetý nepřítel konečně kapituluje. Jenže Dareios se k ničemu nemá a urozené ženy nehodlají nečinně čekat, jak boje mužů dopadnou. Mají

Obrázek podcastu Pochovejte mě pod podlahu

Pochovejte mě pod podlahu

„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: část Náboženství

1001 myšlenek: část Náboženství

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že

Obrázek podcastu Bezvýznamná žena

Bezvýznamná žena

Bezvýznamná žena - audiokniha obsahuje konverzační komedii, jejímž autorem je Oscar Wilde. Účinkují Josef Červinka, Viktor Preiss, Dana Syslová, Svatopluk Beneš, Petra Špalková, Jaroslava Adamová, Pavel Chalupa a další. Režie Markéta Jahodová. Rozhlasová nahrávka z roku

Obrázek podcastu Rapa Nui

Rapa Nui

Muž, který naučil chodit sochy na Velikonočním ostrově. Pavel Pavel v roce 1986 naučil „chodit“ sochy moai přímo na Velikonočním ostrově jako člen expedice Thora Heyerdahla. O své daleké cestě napsal tuto knihu-deník. Mladý, ani ne třicetiletý muž z komunistického Česk

Obrázek podcastu Za devatero mlhovinami

Za devatero mlhovinami

Sbírka tří povídek. Odehrávají se v různých obdobích a na vzájemně vzdálených místech, a přesto mají něco společného. Ta první(Podej ďáblovi prst)vás zavede do Třicetileté války. Zapadlý klášter v Čechách čelí útoku loupeživých žoldáků a pomoc se dostaví v podobě napro

Obrázek podcastu Kmotra tetka Poledka

Kmotra tetka Poledka

Pořádnice si usmyslela, že jí patří miminko Martínek, a tak si ho odnesla... Co bude s Martínkem dál a co s tím má společného kmotra Poledka?Rozhlasová pohádka režisérky Markéty Jahodové v režii Karla Weinlicha.Hrají: Eva Horká, Jiří Langmajer, Stella Zázvorková a další

Obrázek podcastu POE

POE

Mrazení v zádech povoleno. Mistr hororu Edgar Allan Poe uměl tak mistrně vyprávět hrůzostrašné příběhy, že mrazení v zádech pocítíme po pár větách. Soubor obsahuje výběr povídek, které se řadí k nejlepším: Jáma a kyvadlo, Černý kocour, Berenice, Medailón a další. Lidé s

Obrázek podcastu Noc v Lisabonu

Noc v Lisabonu

„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am

Obrázek podcastu Moc a sláva

Moc a sláva

Děj se odehrává v Mexiku v první třetině 20. století, v době tvrdého pronásledování katolické církve. Kostely jsou zavřeny, biskupové a kněží vyhnáni nebo popraveni. Sloužení mše a udělování svátostí se stávají hrdelním zločinem. Před revoluční mocí prchá poslední kněz.

Obrázek podcastu Dívka, která se dotkla nebe

Dívka, která se dotkla nebe

Na počátku 16. století a na pozadí spletitých benátských uliček a kanálů, ve víru nečekaných dějových zvratů, obklopeni plejádou plasticky vy kreslených postav, které balancují mezi dobrem a zlem, kráčejí Mercurio a Giuditta po trnité cestě plné nebezpečí, výzev a pádů,

Obrázek podcastu Slepá místa medicíny

Slepá místa medicíny

> Medicína se často mýlí ne proto, že ví málo, ale protože si je až příliš jistá.

Obrázek podcastu S malou pomocí přátel

S malou pomocí přátel

Druhý díl detektivní série ze současného Brna, kterým vás opět provede svérázný detektiv Viktor Náplava. V Brně před justičním palácem je za bílého dne postřelen muž, v jehož kapse se najde vizitka detektiva Náplavy. Soukromému očku tak nezbývá nic jiného než rozlepit v

Obrázek podcastu A vy jste?

A vy jste?

Co všechno se může stát, když se dvacetiletá studentka francouzštiny ocitne před velkými starými dřevěnými dveřmi? Ještě včera byla zapřisáhlou romantičkou se zdravým sebevědomím, jenže teď má v hlavě jen nevěru člověka, který jí sliboval společnou budoucnost. Nad jejím

Obrázek podcastu Případy Kim Stoneové - Tichá modlitba

Případy Kim Stoneové - Tichá modlitba

Ztratily se dvě. Vrátí se jen jedna. Ti druzí mají smůlu. Jejich holčička zemře… Zmizení Charlie a Amy, devítiletých nejlepších kamarádek, znamená pro jejich rodiny tragédii. Textová zpráva potvrzuje to, čeho se všichni obávali: obě se staly oběťmi únosu. Další esemeska

Obrázek podcastu Ezopovy bajky

Ezopovy bajky

Svět se od Ezopových časů změnil od základu, lidé létají do vesmíru a dorozumívají se přes celou zeměkouli, ale ovládají je tytéž radosti, vášně a zlozvyky jako Ezopovy současníky. Proto příběhům o zvířatech s lidskými vlastnostmi tak dobře rozumíme – dospělí i děti. Vz

Obrázek podcastu Větrnička

Větrnička

Zkušený rozhlasový "pohádkový" režisér Jan Berger připravil pro vysílání původní text Evy Košlerové. Po letech je Větrnička stále oblíbenou pohádkou dětí i jejich rodičů.Osoby a obsazení: Vojta (Oldřich Vízner), Větrnička (Hana Maciuchová), maminka (Vlasta Matulová), ví