Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Na dosah ruky

Audiokniha Na dosah ruky

Délka:

4 hod 27 min

Čte:

Tomáš Jirman

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů

Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů

Audiokniha Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů Autor Randall Munroe. Čte Jan Eisler. Nejzábavnější a nejneužitečnější domácí rádce. Od nápaditého tvůrce populárního webového komiksu xkcd a bestsellerů Co kdyby? a Velký vysvětlovač. Ať

Obrázek podcastu Živé stříbro

Živé stříbro

Dva světy. Jeden pakt krve. A vášeň, která spálí všechno mezi nimi. Saeris Fane nikdy nechtěla být hrdinkou. Chtěla jen přežít v poušti, kde voda patří nesmrtelné královně a každý den může být poslední. Jenže ukradená rukavice z královniny zbroje jí do života přinesla v

Obrázek podcastu Houbeles

Houbeles

Bláznivé příběhy rytíře Houbelese Břečky, drobného šlechtice a majitele panství Opodál. V jeho osobě se snoubí to nejlepší z Alexandra Velikého, Tomáše Bati, Jiřího Gutha-Jarkovského, Járy Cimrmana, delfína obecného a Heleny Fibingerové. Zdánlivě pro děti určená nahrávk

Obrázek podcastu Amber 2 - Pušky Avalonu

Amber 2 - Pušky Avalonu

Proslulá fantasy sága pokračuje! Vstupte opět do mýtické říše Amberu! Volné pokračování „Devíti princů Amberu“ vás uvrhne do světa velkolepých bitev, mocné magie a záludných intrik. V závěru předchozího příběhu došlo k zásadnímu zvratu, který měl rozhodující význam neje

Obrázek podcastu Donbas: Reportáž z ukrajinského konfliktu

Donbas: Reportáž z ukrajinského konfliktu

Strhující a mrazivá reportáž je očitým svědectvím slovenského novináře přímo z místa konfliktu a živým kaleidoskopem mnoha životních příběhů, jež autor na východě Ukrajiny posbíral na obou stranách fronty. osudu Gruzínce Mamuky, bojujícího s ruskou agresí s kalašnikovem

Obrázek podcastu Pan Masters

Pan Masters

Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v

Obrázek podcastu Buď se mnou

Buď se mnou

Tereza Hamiltonová má za sebou těžký rok. Zamilovala se do nejlepšího kamaráda svého bratra a od jejich prvního, nezapomenutelného polibku s ní Jase nepromluvil jediné slovo. K tomu se přidává bolestivý rozchod a zranění, které jí může navždy zavřít dveře ke kariéře tan

Obrázek podcastu Konec civilizace

Konec civilizace

Prorocká distopie o civilizaci inženýrů lidských duší Kultovní satirická antiutopie Aldouse Huxleyho je zneklidňujícím, prorockým obrazem budoucnosti, které vládne genové inženýrství, všeobecná diktatura, zábavy a chemicky navozovaného pocitu štěstí. Neveselé podobenst

Obrázek podcastu Stínem políbená

Stínem políbená

Noční můry ochránkyně Rose. Další strhující příběh z prostředí vampýrské akademie. Rose se připravuje na maturitu, ale jejím větším úkolem je chránit princeznu Lissu. Vše se začne komplikovat, když se Rose zamiluje do strážce Dimitrije. Naši hrdinové jsou zpět. Princezn

Obrázek podcastu Africká sopka

Africká sopka

Jiří Pobuda vypráví Ervínův dobrodružný příběh z východoafrického prostředí. Přibližuje nám napínavé putování farmáře Jeffa a mladé výzkumnice Margot africkou divočinou, kde si za dramatických okolností osvojí opuštěnou opičku Mindu. Pověrčiví domorodí Jaluové vytrvale

Obrázek podcastu Šeptuchy

Šeptuchy

Příběh o dospívání v kraji, který by nikdo nevymyslel Podlasí, lesnatá oblast mezi Polskem a Běloruskem, je tak trochu zapomenutý kraj. Dodnes je opředený legendami a mlhami, v nichž žijí na první pohled zvláštní lidé — mají svoji víru, bídu a šeptuchy: ženy, které

Obrázek podcastu Hotýlek na Islandu

Hotýlek na Islandu

Zachumlejte se do hřejivé deky a vychutnejte si panenskou přírodu Islandu a útulnou atmosféru ve stylu hygge. Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna nehoda a dostane padáka i kopačky. Její život je náhle v troskách, takže když jí personá

Obrázek podcastu Princeznovská pravidla 1

Princeznovská pravidla 1

Že je Květuše pěkné kvítko? Vždyť taky není jako ostatní princezny… Dědička země zvané Sedm království nemarní čas starostmi s vyšíváním, módou, dietami, natož s pomstou zhrzené sudičky – ostatně ji ani žádná neproklela. A rozhodně nemíní tvrdnout ve věži, až ji přijde

Obrázek podcastu Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Je rok 1928 a v malém městečku ve státě Illinois začalo léto. Dvanáctiletý Douglas Spaulding má napilno: lisuje pampeliškové víno, pobíhá po lesích v nových teniskách, musí se svézt tramvají, která brzy ustoupí modernějším autobusům, a zachránit figurínu čarodějky z ruk

Obrázek podcastu Cesta k billboardu

Cesta k billboardu

Sbírku krátkých próz básníka, publicisty a divadelního režiséra Ondřeje Škrabala spojuje téma pokroku a potřeby neustále se zdokonalovat. Cesta na blízký Západ je jako určitá fascinace čímsi lepším, tím, k čemu vzhlížíme v naději, že nám bude dovoleno něco odpozorovat.

Obrázek podcastu Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku

Upřímná zpověď našeho nejznámějšího neurochirurga. O životě, smrti, naději i zázracích moderní medicíny. Co vše víme o mozku? A co o něm naopak nikdy vědět nebudeme? Proč mozek jako jediný orgán nebolí? Dokážeme předejít těžkým nemocem, jako jsou parkinson, alzheimer, m

Obrázek podcastu Zámek Gripsholm

Zámek Gripsholm

Zámek Gripsholm vyšel v roce 1931 a byl příběhem milenců, kteří prchají z velkoměsta a od všedního dne plného práce a starostí. Vtipný, ironický, nezávazný a nesentimentální příběh o letní dovolené spisovatele Petra a Princezny Lýdie u švédského jezera Mälaren na zámku

Obrázek podcastu Legendy a latéčka

Legendy a latéčka

Když strávíte celý život s partou dobrodruhů, co si troufnou i na tu nejobávanější obludu, nemáte moc času sami pro sebe. To spíš kryjete záda druhým, ostříte meč, perete skvrny od krve i od ichoru. Takže není divu, že když orkyně Viv ucítí poprvé v životě kávu, zatouží

Obrázek podcastu Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Vyprávění úspěšného herce a režiséra (ale také automobilového závodníka a sportovního pilota) je zajímavou sondou do jedné z oblastí jeho zájmu - letectví. Ale zdaleka nevypráví jen o něm. Luděk Munzar čte z vlastní stejnojmenné románové prvotiny. Luděk Munzar (1933) J

Obrázek podcastu Ze světa lesních samot (četba)

Ze světa lesních samot (četba)

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.Klostermannův příběh nabízíme nyní i jako jednohlasou četbu na pokrač

Obrázek podcastu Pod jednou střechou

Pod jednou střechou

Abigail přijme přes léto práci na ranči v Ashbourne v naději, že si konečně urovná život, který se jí pod rukama rozpadá rychleji než vztahy její matky. Potřebuje pauzu, odstup a klid. Rozhodně ve svých plánech nepočítá s Gideonem Coltranem – mrzutým šerifem, který má n

Obrázek podcastu Můj bratr

Můj bratr

Jana Kippo se vrací na rodný statek na severu Švédska. Kdysi odsud utekla poté, co její bratr napadl otce lopatou. Bratr se nyní upíjí k smrti a matka po mrtvici chátrá v domově důchodců. Návštěva v Janě oživí vzpomínky na dětství plné násilí, přesto se rozhodne zůstat,

Obrázek podcastu I'm your man: Život Leonarda Cohena

I'm your man: Život Leonarda Cohena

„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s

Obrázek podcastu Gomora

Gomora

Využít všechno jako prostředek a sebe jako účel… Dnes již kultovní výpověď italského spisovatele a novináře, který jako sedmadvacetiletý reportér odvážně pronikl do nemilosrdného světa současné neapolské mafie. Zasvěcené a mnohdy šokující svědectví o působení camorry a

Obrázek podcastu Vánoční povídky ze Šumavy

Vánoční povídky ze Šumavy

Šumava pokrytá sněhem a mrazem. Zcela neznámé i slavné adventní, vánoční i novoroční povídky Karla Klostermanna spojuje vánoční čas. Odehrávají se v drsných podmínkách sněhem a mrazem udolané Šumavy. „Napsal jsem tyto řádky na památku zemřelým, na slávu posud žijícím,