Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu N0S4A2: Vánoční říše

Audiokniha N0S4A2: Vánoční říše

Autor:

Joe Hill

Délka:

21 hod 52 min

Čte:

Pavel Batěk

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl

Obrázek podcastu Deset nejčastějších podnikatelských chyb

Deset nejčastějších podnikatelských chyb

Chybami se člověk učí a těch deset nejzásadnějších, kterých se podnikatelé dopouštějí dnes a denně, představuje další vzdělávací audiokniha pro podnikatele. Většinou jde o stejné chyby, které dělají podnikatelé opakovaně. Proto je cílem této audioknihy naučit je těmto c

Obrázek podcastu Devátý muž

Devátý muž

Osudného 22. listopadu 1963 se v texaském Dallasu změnil chod amerických dějin – došlo k atentátu na Johna F. Kennedyho. Skutečně však 35. prezidenta Spojených států zastřelil Lee Harvey Oswald? Oficiální verze má spoustu trhlin a pravdu zná jen tajemný muž jménem Thoma

Obrázek podcastu Twain: Tom Sawyer

Twain: Tom Sawyer

Původní supraphonské 2LP album 1018 2951 vydané v roce 1980, bylo ve velmi zkrácené formě poprvé vydáno na CD (SU 5920-2) v roce 2004 - nyní vychází digitálně 1:1 i s původním obalem.

Obrázek podcastu Jen vzpomínky zůstanou... 2 Eduard Vojan, Jindřich Mošna, Jaroslav Vojta, K.H.Hilar

Jen vzpomínky zůstanou... 2 Eduard Vojan, Jindřich Mošna, Jaroslav Vojta, K.H.Hilar

Nový kompilační titul určený pouze pro digitální trh "Jen vzpomínky zůstanou..." představuje archivní nahrávky vzpomínek mnoha známých osobností na jiné vzácné a důležité osobnosti našeho kulturního života. Tentokrát na skvělé české herce EDUARDA VOJANA, JINDŘICHA MOŠN

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: část Náboženství

1001 myšlenek: část Náboženství

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že

Obrázek podcastu Kateřina z Poděbrad

Kateřina z Poděbrad

Hvězdně obsazené drama z roku 1970 o klíčovém rozhodnutí dcery husitského krále. Vydá se cestou srdce, anebo pomůže otci? Karel Höger jako Jiří, Radovan Lukavský jako šašek Paleček, nebo Růžena Merunková jako Kateřina. Hrdiny hry jsou král Jiří, jeho šašek bratr Paleček

Obrázek podcastu Rapl z Bartolomějský

Rapl z Bartolomějský

A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo

Obrázek podcastu Tri zakliate kniežatá

Tri zakliate kniežatá

Audiokniha Tri zakliate kniežatá – obsahuje 2 rozprávky Tri zakliaté kniežatá a Pár, čo mu niet páru, ktoré na motívy rozprávok Pavla Dobšinského napísala Olga Janíková.

Obrázek podcastu Konec patriarchátu

Konec patriarchátu

Soubor vzpomínkových próz dramatika Františka Pavlíčka popisuje svérázné sousedy a prostředí rodného Lukova, moravské obce u Zlína. Půvabné vyprávění laskavě a s humorem oživuje svět, který definitivně zmizel. František Pavlíček vyprávění psal v době, kdy po podpisu Cha

Obrázek podcastu Rozprávky od nás pre nás

Rozprávky od nás pre nás

Spoločné dielo tímu klientov ZPB SPEM o. z. obsahuje 5 obľúbených rozprávok z ľudovej tvorby Dobšinského vrátane farebných obrázkov. Diela boli nahovorené viachlasne a spracované do formy audio knihy s popridávanými zvukovými efektmi. Kombinovaná CD kniha je vhodná na č

Obrázek podcastu Stručné odpovede na veľké otázky

Stručné odpovede na veľké otázky

Počas celej svojej výnimočnej životnej a profesionálnej dráhy Stephen Hawking rozšíril naše poznatky o vesmíre a objasnil niektoré z jeho najväčších záhad. A hoci jeho teoretická práca o čiernych dierach, imaginárnom čase a viacnásobných históriách zaviedla jeho myseľ d

Obrázek podcastu Miroslav Karas: A odkud bych asi tak byl

Miroslav Karas: A odkud bych asi tak byl

Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie. Přinášel reportáže z dění v Donbasu i na Krymu, informoval o soudu s pilotkou Savčenkovou, zblízka sledoval Vladimira Putina a z prvn

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Pohádka o polepšené sani

Pohádka o polepšené sani

Jsme sedmihlavá saň a každá hlava má stejné právo. Ale jakmile se přestane diskutovat a za čne se hovořit v heslech, s královstvím to jde z kopce.

Obrázek podcastu Hurvínkovy přírodozpytné výlety

Hurvínkovy přírodozpytné výlety

Další titul archivních nahrávek protagonistů Divadla S+H /bývalého ředitele a dlouholetého interpreta Spejbla a Hurvínka a současné ředitelky divadla, Heleny Štáchové, interpretky Máničky a tety Kateřiny/ nabízí čtyři scénky, jejichž společným jmenovatelem je Hurvínkovo

Obrázek podcastu Osudy dobrého vojáka Švejka 3

Osudy dobrého vojáka Švejka 3

{'cs': 'Tragická velkolepá komedie. Kompletní znění III. dílu Slavný výprask a nedokončeného IV. dílu Pokračování slavného výprasku. Čte Oldřich Kaiser.\n\nJaroslav Hašek (1883-1923)\nJaroslav Hašek byl publicista, novinář a spisovatel.\nPo nedokončených studiích na gym

Obrázek podcastu Všem klukům, které jsem milovala

Všem klukům, které jsem milovala

Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala. Nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 51 - Jaroslav Svěcený 07.06.2014

100 statečných - Host č. 51 - Jaroslav Svěcený 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - J. Svěcený (houslový virtuóz)

Obrázek podcastu Halas: Ženy

Halas: Ženy

Z komentáře k původnímu LP albu 1118 2988 vydanému Supraphonem v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Snad že svou matku ztratil už v osmi letech, snad že mu stále více časem chyběla a pořád ji hledal, její doteky, které "jsou na všem", barvy a linie, "aby s

Obrázek podcastu Intimní historie od antiky po baroko

Intimní historie od antiky po baroko

Co vám v hodinách dějepisu zatajili! Zábavnou formou sledujeme proměnu společenského chování v ohledu na intimní činnosti (např. antikoncepce či spodní prádlo) od starověku až po novověk. V učebnicích historie i vědeckých dílech najdeme především údaje o panovnících, sl

Obrázek podcastu Faëthon

Faëthon

Starořecká báje o synovi boha slunce Hélia se stala základem rozhlasové pohádkové hry. Pohádková hra vypráví příběh mladíka, který chtěl dokázat svůj božský původ, a proto si vypůjčil Héliovo čtyřspřeží a vydal se vzhůru oblohou po sluneční cestě...

Obrázek podcastu Osm žen z Hradu

Osm žen z Hradu

Pavel Kosatík a dramatizovaná četba z jeho knihy, v níž popisuje osudy manželek československých prezidentů. Na základě dostupných materiálů (literárních a archívních pramenů, vzpomínek dosud žijících členů rodiny a dalších pamětníků), se pokusil zrekonstruovat obraz je

Obrázek podcastu Paní Hemingwayová

Paní Hemingwayová

První kapitulovala před druhou, která byla odvržena pro třetí, po jejímž odchodu nastoupila čtvrtá. Vyprávění čtyř osudových žen jednoho slavného muže. Žhavé Antibes, bohémská Paříž, válečný Londýn, měnící se Amerika, veselá Kuba… všude tam se odehrávaly jejich lásky, v