Audiokniha Muklové a Šlajsny

Zelený děs a Neodbytný duch
Dva tajemné příběhy z pera irského spisovatele, jednoho ze zakladatelů detektivního žánru a hororu. Spojuje je motiv hrozivého přízraku. V dramatické miniatuře Zelený děs má podobu opice, která dožene hrdinu k zoufalému činu. V hlavních rolích František Němec a Taťána M…

Dívka, která upíjela měsíc
Každý rok obětují lidé v Protektorátu jedno novorozeně čarodějnici žijící v hlubokých lesích, aby ochránili město před zlými kouzly. Jenže čarodějnice Xan není krutá – o opuštěné dítě se postará, nakrmí ho výživnou hvězdnou září a najde mu novou rodinu na druhé straně l…

Srdce, ve kterém bydlím
Každý člověk má dvojí domov. Jedním je jeho prostředí, dům, pokoj - druhým místem, ve kterém žije, je jeho srdce. Děti se zabydlují jak v prvním, tak v druhém domově. Ten druhý je pro ně však základní a hlavní, a navíc plný dobrodružství. Jsou dospělí, kteří podobně jak…

Adventní kletba
Snaha rozřešit záhadu starší než jedno století přivede Oldřicha z Chlumua jeho pomocníky do řídce obydlených lesů kolem Berounky. Zdánlivě obyčejná návštěva hradu Krašova se změní v noční můru. Královský prokurátor Oldřich z Chlumu slíbil pomoci příbuzné, která se mu sv…

Pelyněk: Díl 1
Epocha vzducholodí, paromobilů a mechanických knih je na pokraji zkázy. Podaří se našim hrdinům odhalit tajemství ztracené elektřiny nebo zvítězí šáh ovládající záhadné síly pelyňku? Na dobrodružnou výpravu do země mýtických bytostí a vzácného dřeva se vydává lehkomysln…

Tábor ztracených - 2. část
Druhá část dobrodružných povídek českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnáních."…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Život víry 2023/12
Život víry 2023/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Carri MacFarlanová: „Pane, chci na všech semaforech zelenou!“ Rozhovor s manželkou Johna Mac…

Lasička
Lasička. Pohádka o nešťastné pasačce ovcí s Ivanem Trojanem a Eliškou Balzerovou v hlavních rolích.Víla Lorelai potká milou dívku, které se říká Lasička. Za její dobrotu ji vzácná paní odmění krásným darem i svou přízní. A smutný osud Lasičky se změní k lepšímu.Na motiv…

Oldřiška
Pod jménem Františka Nepila jsou čtenáři a rozhlasoví posluchači zvyklí nacházet úsměvné a laskavé příběhy.Nepilův příběh s názvem Oldřiška nás vrátí do druhé poloviny 10. století, kdy českou zemi ovládl bratrovražedný boj mezi Přemyslovci a ostatními rody. Apokryf z ča…

Volání divočiny
O hlubokém přátelství mezi člověkem a psem. Dobrodružný román Volání divočiny je mistrovským dílem jak svým stylem, tak i proto, že povyšuje dobrodružné příběhy na úroveň klasické literatury. Buck je čtyřletý pastevecký pes hýčkaný svým pánem a jeho rodinou. Jeho živo…

Nejkrásnější dárek
DVANÁCT AUTORŮ. DVANÁCT PŘÍBĚHŮ. Společným jmenovatelem dvanácti young adult povídek současných českých autorů je období vánočních svátků, během nichž se odehrávají. Vedle známých jmen české literatury pro mládež, jakými jsou Theo Addair, Anna Musilová nebo Kateřina Šar…

Slavná Nemesis
Psychedelická cesta do hlubin nitra, ze které se vám nebude chtít zpátky. Jedna z nejpozoruhodnějších povídek české literatury, v níž se láska mění v posedlost a sku-tečnost splývá s přízrakem. Povídka Ladislava Klímy Slavná Nemesis, která poprvé vyšla v roce 1936, je j…

Nebojte se klasiky! 19 Žesťové nástroje aneb Jak troubí potrubí
Na začátku byla roura. A někdo, kdo do té roury fouknul! Narodily se žesťové nástroje. Proč ale vypadají jako zakroucené vedení ústředního topení? Který se nástroj umí s tóny klouzat, jako na tobogánu? Jak zní neduživý pozoun? Hraje lesní roh v lese? A co je to dusítko,…

Pěšky mezi buddhisty a komunisty
Svět z televize je někde tam venku. Jen si pro něj někdy musíš dojít pěšky.” To je motto excentrického poutníka Ladislava Zibury, který se tentokrát vydal zdolat Himálaj a probádat údolí čínských a nepálských řek. Ať už zrovna trpí výškovou nemocí, zachraňuje lidský živ…

Hranice
"Máte len silu zmeniť seba. Nemôžete zmeniť iného človeka." V bestselleri New York Times s názvom Hranice vám doktor Henry Cloud a John Townsend pomôžu naučiť sa, kedy povedať áno a vedieť povedať nie, aby ste prevzali kontrolu nad svojím životom a stanovili si zdravé …

Pohádky s Naďou Konvalinkovou
Nový kompilační titul pro děti tvoří výběr z pohádek Martínkova čítanka, Počítání oveček, Nezbedné pohádky, Velikonoční pohádkový kalendář a další pohádky. Jejich společným jmenovatelem je letošní jubilantka, usměvavá, hojně obsazováná herečka a hlavně skvělá vypravěčka…

České temno
Tajemno a temnota. Obojí stejnou měrou láká, jako děsí. Vyprávění plná přízraků, netušených hrůz, napětí, zoufalství i naděje odpradávna přitahují. V této bohatě ilustrované antologii, která vzdává hold domácím klasikům žánru, najdete příběhy inspirované sny, povídačkam…

Stories of Mystery and Suspense
Audiokniha Stories of Mystery and Suspense namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. In this reader you will find nine of Edgar Allan Poe’s most famous stories of mystery and suspense. They range from Gothic historical stories such as The …

Indiánský lovec objevuje Prahu
Jednou ze senzací, které Praha zažila v roce 1908, byl pobyt indiánského chlapce Čerwuiše. Přivezl ho sem cestovatel Alberto Vojtěch Frič, aby ho vyléčil ze záhadné choroby a zároveň ho mohl "demonstrovat" jako živou ukázku svých výzkumů.Šestidílná četba na pokračování …

Černík: Pohádky o kohoutkovi a slepičce
Vyprávění pro děti předškolního věku navazuje na známou pohádku O kohoutkovi a slepičce a přibližuje jim dění na dvorku venkovské chalupy. Skvěle napsaný text Michala Černíka umocňuje herectví Ivana Trojana, Nadi Konvalinkové a Libuše Havelkové. Hravou náladu zvýrazňuje…

Zázrak svatého Wolfganga
Autorem povídky Zázrak svatého Wolfganga je německy píšící šumavský spisovatel Hans Watzlik (1879-1948). Povídka vyšla poprvé v českém překladu v roce 1930. Mystická povídka vypráví tajemný příběh o ztracené lebce svatého Wolfganga. Tato nahrávka byla natočena ve spolup…

Bivoj běsobijce
Originální akční fantasy ze slovanských časů aneb Škoda rány, která padne vedle. Ikonické postavy ze Starých pověstí českých – Bivoj, Kazi, Teta, Libuše, Přemysl, Ctirad, Šárka, Vlasta – jsou aktéry historické fantasy. Ikonické postavy ze Starých pověstí českých – Biv…

Stíny minulosti
"Ve světě lží… se pravda skrývá ve stínu. Zřícený strop, mrtvé tělo. To, co začíná jako rutinní telefonát na linku 999, nabere nečekaný spád, když detektiv šéfinspektor Erika Fosterová dorazí na místo a v prázdném bytě objeví tělo ženy a stopy kokainu. Pátrání přivede E…