Audiokniha Můj život

Miroslav Moravec
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čte: Miroslav Moravec.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro osud Oty Pavla a jeho bratří Jiřího a…

Bílý den
Londonův dobrodružný román o Bílém Dni, hrdinovi Aljašky z prvních let zlaté horečky, patří do časů ještě před velkým objevem zlata na Klondyku. Tehdy zprávy o nalezištích přivábily na sever neohrožené průkopníky a zlatokopy, tuláky a dobrodruhy, uvyklé drsnému životu. …

Píseň o Bernadettě
Slavné dílo Franze Werfela (1890-1945) poutavě vypráví o životě sv. Bernadetty Soubirousové, chudobného a prostého děvčátka z podpyrenejských Lurd. Autor psal tento působivý a vypravěčský barevný román v době, kdy se mu podařilo uprchnout z okupované Francie coby výraz …

Hubnutí bez diet a cvičení
Představte si, že stojíte před zrcadlem. Jste nazí. Díváte se na sebe. Jste se sebou spokojení? Nebo chcete zhubnout???? Pokud chcete zhubnout, pak je tato audio kniha pro vás. Martina Králíčková ví, jak na to. Přitom diety nedrží. Nejí ani nízkotučné potraviny. Jí kli…

Lektorské dovednosti
Plná srozumitelných, konkrétních a osvědčených nápadů, tipů, triků a doporučení. Jak pracovat se skupinou i jednotlivcem, jak řešit obtížné a koplikované situace, metody učení a jejich použití. Hlavním záměrem bylo především popsat, co to znamená, jestliže v různých for…

Couchsurfing v Rusku
Co je propaganda a co je skutečnost? O žádné části zeměkoule nepanují tak zmatené a rozporuplné informace jako o Rusku. V tom případě pomůže jediné: vyrazit na cestu a udělat si svůj vlastní obrázek. Po deset týdnu sbírá autor bestselleru Stephan Orth mezi Moskvou a Vla…

Výlet pana Broučka do 15.století
S prozaikem, básníkem a milovníkem Pražského hradu, zejména pak restaurace Na Vikárce Svatoplukem Čechem a s jeho nehrdinským hrdinou Matějem Broučkem, se nečekaně octneme v patnáctém století.Pan Brouček, domácí z Nového města, který si spokojeně žije v osmdesátých lete…

Židovka
Sofia Maniševičová je dcéra Židovky odvlečenej nacistami do Osvienčimu počas druhej svetovej vojny. Detstvo a mladosť prežíva v Československu, v rodine, kde sa dodržiavajú židovské sviatky a zvyky. Pod vplyvom spoločnosti, ale aj rodiny, ktorá nalieha, aby sa vydala le…

Vojna a mír
Rozsáhlá čtyřdílná románová epopej Vojna a mír se odehrává na pozadí rozhodujících historických událostí (válka s Napoleonem I. Bonapartem (1769-1821), zejména jeho tažení do Ruska roku 1812, požár Moskvy a ústup francouzské armády). Tolstoj zde představil život soudobé…

Spravedlivá pistole
První případ kriminalisty na penzi Augustina Velikého. Zamotané pátrání a temné stíny minulosti. Okořeněno osobitým humorem, vtipnými hláškami a brilantní češtinou. Svižně a vtipně napsaná detektivka odehrávající se v šedesátých letech v Liberci. Stopy vyšetřování však …

Řeka zázraků
S touto knihou otevřete vnitřní svět moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody Vladimíra Kořena. Dvanáct strhujících povídek vás jako řeka provede padesáti lety života. Mění se kulisy, lidé i pocity. V detailech a s otevřeností, kterou nenajdete v bulvárn…

Billy Summers
Udělá jen poslední pif paf a vypaří se jako Houdini. Vystačí si ale s maskou, díky níž zatím osudu unikal? Už je to vážně naposled, protože si chce dopřát důchod s milionem na zapikolovaném kontě. Billyho Summerse přestalo naplňovat zaměstnání nájemného snipera, byť odp…

Příběh koně
V novele Příběh koně vypráví ruský romanopisec Lev Nikolajevič Tolstoj o údělu koně Cholstoměra, jehož životní peripetie se překvapivě podobají lidským. Osud koňského hrdiny je velkolepou metaforou osudů lidských - se vší krutostí, nespravedlností i vášní, kterou život …

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Songaré
Příběh guinejského chlapce, který se vzepře proti tradicícm svého kmene a proti zakořeněným pověrám podporovaným kmenovým kouzelníkem. Román o dospívání, odvaze a statečnosti, jehož hrdinou je třináctiletý chlapec.Osoby a obsazení: Bak Urí Tumani, strýc lovec a námořník…

Neřeš to
Dvě jednoduchá slova změní pohled na celý váš život. Pokud se snažíte dosáhnout svých cílů nebo se cítit trochu šťastnější, problém nemusí být ve vás. Problém je v moci, kterou dáváte ostatním lidem. V této knize se dozvíte, jak vás dvě slova mohou osvobodit. Osvobodit …

Kdo to nezná, není Čech
POZNEJTE S DĚTMI NAŠI ZEMI V SRDCI EVROPY JAKÉ JSOU: Státní vlajka – Státní znak – Vlajka prezidenta republiky – Národní strom – Státní hymna – Korunovační klenoty KDO BYLI: Svatý Václav – Karel IV. jak vznikly Československá republika – Česká republika JAK FUNGUJÍ: Úst…

Otec hlava rodiny
Výběr ze známé humoristické knihy o běžných rodinných problémech a situacích. O rodinných figurkách. Hlavní postavou je velmi svérázný tatínek pan Day a jemu zcela na úrovni sekundující maminka paní Dayová...Čte: Svatopluk Beneš.

Duchovní detox: Cesta k probuzení
V této audioknize představuje Oliver Niño, renomovaný energetický léčitel a odborník na duchovní aktivaci, inovativní energetický detoxikační program Spiritual Activator, který vám pomůže eliminovat energetické bloky, jež vám brání v dosažení a udržení stavu maximálního…

Kalmann a spící hora
Islandský Forrest Gump vždy přijde věcem na kloub. Kalmann Óðinsson, svérázný samozvaný šerif vesničky na nejsevernějším cípu Islandu, má mentální schopnosti Forresta Gumpa, ale je právě tak citlivý a vnímavý a snaží se přijít věcem na kloub. Třeba tomu, jestli byl jeho…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Jméno korábu
Rozbouřené moře promočí člověka až na duši. Odplaví nános pozlátka i špíny a ukáže ryzost jeho srdce. Román Jméno korábu vypráví příběh, ve kterém šumí moře a naděje. Příběh o strastiplné cestě jednoho kapitána, který bude muset překonat strach i nenávist, bude se muset…

ČERVENÝ TRPASLÍK 4: Pozpátku
Prý všude dobře, doma nejlíp… Nejlíp? Vážně nejlíp? Vítejte v posledním alternativním světě, který trosečníkům z těžařské lodi Červený trpaslík uchystal jejich odpadlý spoluautor. Po smrti, duplikaci a dalších polízanicích, jimž už srdnatě čelil, čeká Davida Listera v č…

Jak vzpomínám
Třídílnou četbu na pokračování z pamětí spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové v autentickém autorčině přednesu v roce 1966 natočil režisér Jiří Roll.