Audiokniha Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Neobvyklá pohádka o Šídlovi a Teplomilovi – šaty pro princeznu
Neobvyklá pohádka o chudém krejčíkovi, který musí ušít princezně šaty na její první ples. Ale takové, jaké nosí víly! Možná mu v tomto nelehkém úkolu pomůže nová pohádková bytůstka, která se právě o kousek dál zrodila z mlhy a par. Setkání potřeštěného krejčího a zasněn…

Zahrada a hlasy z temnoty
Marty a Teza si užívají konec prázdnin a k událostem, které prožili v Zahradě, se už nechtějí vracet. Jednoho dne se však objeví vyhublé kotě, které je vtáhne zpět do světa magie, záhad a nebezpečí. Přivede totiž zástupce armády svobodných zvířat, kteří po Martym žádají…

Karkulín ze střechy
V úplně obyčejné ulici ve Stockholmu, v úplně obyčejném domě bydlí úplně obyčejná rodina Svantessonových. Obyčejný tatínek, obyčejná maminka a tři docela obyčejné děti Albert, Bety a Ben. Nahoře v domečku za komínem však přece jen někdo neobyčejný žije – Karkulín ze stř…

Hovory o józe a mystice č. 7
Vnitřní život, jeho podstata a včem spočívá. Metody vnitřního života - praxe jógy a mystiky. Přednáška v Táboře z října 1998. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Hovory o józe a mystice č. 27
Jiří Vacek: Bože, mám Tě rád! Zvukový záznam z meditace na Morávce v říjnu 2011. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Zinnerová: Růžička a duhový princ
Dramatizace původní pohádky Markéty Zinnerové v interpretaci Svatopluka Beneše, Miroslava Moravce, Hany Maciuchové, Slávky Budínové,Luďka Munzara a dalších

Trapný konec rytíře Bartoloměje
Historický román z druhé poloviny 15. století, tedy z doby vlády krále Jiřího z Poděbrad. Hlavní postavou je rytíř Bartoloměj z Loučky. Postarší rytíř se nechává najímat nejvyšším mincmistrem Království českého k dopravě a ochraně o stříbra a mincí, které byly zasílány…

Bouřková sezóna
Zaklínač Geralt. Muž, jehož posláním je chránit obyčejné lidi před magicky stvořenými nestvůrami. Mutant, který má za úkol zabíjet nepřirozené bytosti. Používá magická znamení, kouzelné lektvary a chloubu každého zaklínače – dva meče, ocelový a stříbrný. Co se však stan…

Meditace dalajlamovy kočky
Přinášíme šest řízených meditací od autora bestselleru Dalajlamova kočka. Každá z meditací začíná příjemným protažením inspirovaným technikou jógy a pilates. Jako první se seznámíte s meditační technikou zaměřenou na dech, pak následuje meditace zaměřená na zvuk předení…

Anne of Green Gables
Audiokniha Anne of Green Gables namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro začínající posluchače. One day, in Canada, an eleven year old girl, Anne, arrives at Green Gables. She is going to live with Marilla and Matthew Cuthbert, who are brother and sister. But …

Psi z Rigy
Rok po událostech předchozí audioknihy Vrazi bez tváře řeší tým komisaře Kurta Wallandera nový případ: ke švédskému pobřeží připlul člun, v němž byly nalezeny dvě mrtvoly, přimrzlé k sobě v hrůzostrašném objetí. Zabití muži byli východoevropští zločinci a do švédského m…

Nebojte se klasiky! Hudební škola - komplet světoví skladatelé
Díky jejich poutavému vyprávění a ukázkám z děl světoznámých skladatelů se mnohému naučíte a poznáte, jak zábavné je být žákem hudební školy. Dříve nudné životopisy klasických skladatelů se naučíte jakoby nic, dozvíte se, jak žil malý sirotek Bach, Jak malý Wolfík Mozar…

Zlatá studánka
Vyprávění o vílách, vodnících, hvězdách, a mnohém jiném, které se jmenuje Zlatá studánka pro Vás napsal Dominik Filip, má krásný podtitul: „pohádky zašlých dní“. A není tomu tak pouze proto, že autor tyhle příběhy slyšel a zaznamenal před více než půl stoletím. „Zašlé d…

Cesta mrtvých
Vydejte se do dálek ruské tajgy a prožijte skutečný příběh lovce ze sibiřského národa Mansů… Saša žije daleko od civilizace na horním toku řeky Pelym, která pramení v podhůří Uralu. Ještě před dvaceti lety zde stávaly osady několika mansijských rodin, jež však jedna po …

Psychologie budoucnosti
Vědomí dohlédne dál než lidský mozek / Léčivá síla změněných stavů vědomí Výjimečně poutavá odborná kniha líčí objevné poznatky o výzkumu vědomí, zážitkových me-todách zkoumání vlastního nitra, léčbě a transformaci osobnosti. Ucelené a přehledné shrnutí znalostí z víc…

Nízké karty
Rozhlasová hra Alexe Koenigsmarka z kraje devadesátých let v režii Lídy Engelové a ve skvělém hereckém obsazení.Účinkují Jan Novotný, Jiří Schwarz, Jan Hrušínský, Miroslav Moravec, Miloš Kopecký, Vlasta Žehrová, Věra Galatíková, Jiří Ornest, Dana Syslová, Petr Pelzer, …

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Jóga vědomí slovem 2
Jóga vědomí slovem 2 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu 2. 12. 2017. Obsah: 1. Princip vědomí – kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (jóga-um prostoru), 3.Kultivace vědomí dechu (jóga-u…

Tajuplný ostrov
Na mapě ho nenajdete. A přece ho všichni znají. Jeden z nejznámějších románů Julese Verna je plný napětí, dobrodružství a gentlemanství. Pro současné čtenáře jej převyprávěl Ondřej Neff. „Stoupáme, nebo klesáme?“ „Něco horšího, pane Smithi! Padáme!“ Slova, která zná…

Arila: Hranice času
Aldolon se rozpadá, jeden svět za druhým mizí. Prorokovaný konec světa je tady. Zbývající přeživší se stáhli do temporálního města, kde plánují poslední odboj. Jak ale zvítězit nad tím, co se nedá porazit? Arila před třemi měsíci v Raalmě zaplatila obrovskou cenu za zác…

Denník Anny Frankovej
Úplné vydanie najznámejšieho denníka na svete pod záštitou Nadácie Anny Frankovej. Je len pár kníh, ktoré majú takú obrovskú výpovednú hodnotu a emocionálny náboj ako denník trinásťročnej Anny Frankovej, ktorá sa spolu s rodinou počas druhej svetovej vojny dva roky ukrý…

Povídky Jaroslava Haška
Povídky Jaroslava Haška v podání Františka Filipovského.

Návrat Medicejů
Když se Cotton Malone pustí do vyšetřování podezřelého kardinála, netuší, že stojí na prahu největšího finančního skandálu v dějinách církve. Statisíce eur, mrtvý člen švýcarské gardy a nájemný vrah spouštějí lavinu událostí, které vedou až do srdce Sieny a Florencie. M…

100 statečných - Host č. 58 - Radana Štěpánková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Štěpánková (partnerská psycholožka)