Obrázek podcastu Můj bratr

Audiokniha Můj bratr

Délka:

9 hod 57 min

Čte:

Vanda Hybnerová

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Bajaja

Bajaja

Česká pohádková klasika Boženy Němcové o třech královských dcerách a němém sluhovi. Pohádka, které dominuje herectví Františka Smolíka, Luďka Munzara, Josefa Beyvla, Vladimíra Hlavatého, Jiřiny Petrovické a dalších, byla natočena v roce 1962.

Obrázek podcastu Karafiát: Broučci

Karafiát: Broučci

Dramatizace jednoho ze základních děl české dětské literatury - pohádkového vyprávění evangelického kněze Jana Karafiáta o Broučkovi, o jeho tatínkovi a mamince, o jeho kamarádce Berušce, o jejím tatínkovi Kmotříčkovi a mamince Kmotřičce, o tetě Janince a dalších broučc…

Obrázek podcastu Za zavřenými dveřmi

Za zavřenými dveřmi

Dokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Páry, jako jsou Jack a Grace, musíte obdivovat, ať chcete nebo ne. On dobře vypadá a umí vydělat peníze, ona je elegantní a šarmantní. Skoro je vám líto, že se s ní nemůžete spřátelit a poznat ji o trochu víc. Oni dva jsou totiž p…

Obrázek podcastu Strážci brány

Strážci brány

Rok 2012 byl omyl. Staří matematici a astrologové se osudně spletli. Konec světa teprve přijde. Kdy a kde ten mejdan tisíciletí vypukne? Na rok 2017 čekali přes 400 let. Chvíle, kdy se v Praze otevře trans dimenzionální díra mezi světy mimo čas a prostor, se blíží. Kar…

Obrázek podcastu Babí léto

Babí léto

V roce 1981 vytvořil Miloš Nedbal v rozhlase brilantní roli ve hře Mirko Stiebra s názvem Babí léto. Jde o příběh založený na generačním střetu otce a syna, na sporu, v němž si oba účastníci musí postupně přiznat mnohé dosud nevyřčené a nevyřešené vnitřní konflikty. Mil…

Obrázek podcastu Režná nitka

Režná nitka

V zemi tak malé, že by ji za noci přeletěl hlas pasáčkovy flétny, se princezna Radka rozhodla, že chce ženicha. Ale ne ledajakého! Musí mít oči modré jako chrpa, srdce dobré a rozum nesmí mít z vaty. K tomu musí být vysoký, ramenatý a v pase jako nitka. Splní někdo tako…

Obrázek podcastu Faraon

Faraon

Ramses je mladý následník egyptského trůnu, tak trochu horká hlava, zapálený válečník. Před sebou má vidinu trůnu, chce na něj usednout po svém otci, chce vládnout dobře. Jenže to, s čím se jako nový vládce Egypta musí utkat, je nepřehledný propletenec vztahů a vazeb, m…

Obrázek podcastu Delfy

Delfy

Vedralův "spotřební Oidipús pro konec 80. let", jak zní podtitul hry, zdánlivě staví na konfrontaci tragické velikosti antického hrdiny a tragikomické malosti jeho dnešního protějšku s velkým H na začátku příjmení. Aktuálnosti hry však Vedral dosahuje tím, že cesta jedi…

Obrázek podcastu Moderní Vánoce

Moderní Vánoce

Jak si představuje ideální svátky slavná autorská dvojice? Zpívají Luboš a Jana Svobodovi, Miroslav Paleček a Michal Janík. Režie Jan Fuchs.Vánocční, lehce nostalgická, ale také příznačně vtipná vzpomínka na jedno z mála rozhlasových vystoupení Jiřího Grossmanna a Milos…

Obrázek podcastu Já, robot

Já, robot

Děsíte se nástupu umělé inteligence? Prozkoumejte vyhlídky lidstva v devíti legendárních povídkách otce robotické etiky! Lidstvo vyvinulo zástupy umělých bytostí a může si pískat. Mechaničtí pomocníci obstarají vše, na co si jejich pánové vzpomenou. Pohlídají děti, zast…

Obrázek podcastu Život víry 2023/03

Život víry 2023/03

Život víry 2023/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Hana a Ota Pinknerovi: Ani slepé uličky nejsou marné Hana a Ot…

Obrázek podcastu Bílé apartmá

Bílé apartmá

Bílé apartmá, to je název jedné z nejznámějších povídek spisovatele a bývalého politického vězně Jiřího Stránského. Neskrývá se kupodivu v luxusním hotelu, ale vězňové tak přezdívají marodce v komunistickém lágru. Když se jednomu z nich splní sen a v "bílém apartmá" se…

Obrázek podcastu Horníček: Dobře utajené housle

Horníček: Dobře utajené housle

Knihu Dobře utajené housle napsal Miroslav Horníček v roce 1967 a načetl o čtyři roky později. Pro psaný i mluvený projev autora a interpreta v jedné osobě je typický, příznačný a propojujícíkultivovaný a ironický humor. Ono ideální spojení je navíc představeno i obsaho…

Obrázek podcastu Jak se zbavit Mstivý Soni

Jak se zbavit Mstivý Soni

Nejzlobivější třída páťáků v Žabokudlách je natolik nezvladatelná, že je třeba nasadit speciálně trénovaný pedagogický kalibr. Na místo, odkud jsou učitelé vynášeni zlomení na těle i na duchu, nastupuje obzvláště nezničitelná Soňa Ticháčková, která si nenechá nic líbit,…

Obrázek podcastu Sběratel kostí

Sběratel kostí

Vraha, co se nedá chytit, odhalí jedině detektiv, který se nemůže hýbat. Newyorské bezpečnostní složky jsou v pohotovosti kvůli konferenci OSN, situaci však zkomplikuje nález těla bizarně zavražděného muže. Pod tlakem okolností požádá policie o pomoc bývalého detektiva …

Obrázek podcastu Němeček, Štíplová: Čtyřlístek v pohádce

Němeček, Štíplová: Čtyřlístek v pohádce

Kocour Myšpulín, prasátko Bobík, pejsek Fifinka a zajíček Pinďa jsou čtyři kreslení přátelé, jejichž dobrodružné a legrační kreslené komiksové příběhy baví od roku 1969 děti i jejich rodiče. Zadesetiletí své existence v časopisech, knihách, na poštovních známkách, mincí…

Obrázek podcastu 103 inspirativních příběhů, které ukazují, že život je DAR

103 inspirativních příběhů, které ukazují, že život je DAR

Život nám chystá výzvy! Ve své nevyzpytatelnosti umí být krutý i nádherný, složitý i lehce plynoucí. Ve své další knize Stefanos Xenakis znovu na rozličných událostech na toto vše poukazuje a zároveň situace s lehkostí a humorem glosuje, až je nám najednou až zázračně j…

Obrázek podcastu Nejhorší děti na světě 1

Nejhorší děti na světě 1

Sbírka deseti báječně zlomyslných historek o děsných dětech jako Slinta Sam, Špindíra Štěpka, Všivák Véna, Brečivá Berta nebo Dlouban Dan… Seznamte se s pěti příšernými kluky a pěti hroznými holkami! Třeba s Žofkou, která stojí jen o jedno: válet se celý den na pohovce …

Obrázek podcastu Život na nikoho nečeká

Život na nikoho nečeká

Tato audio kniha (formát mp3) Ti v mnohém pomůže. Je vysoce praktická a nehraje si s žádnými umělými termíny. Život na nikoho nečeká a Ty také na nikoho nečekej. Svět se točí, jak na kolotoči, a pokud s ním nedržíš krok, jsi pozadu. Proto si urči svůj Skutečný Sever a v…

Obrázek podcastu Musela jsem zemřít

Musela jsem zemřít

Když Anitě Moorjani diagnostikovali rakovinu, odmítla standardní léčbu. S nemocí bojovala čtyři roky, poté upadla do kómatu a lékaři jí nedávali naději. Ona se ale po třech dnech probrala a věděla, že se uzdravuje a že má sílu se vyléčit. Fascinující zážitek blízké smrt…

Obrázek podcastu Hodinář

Hodinář

Ota Dub po osvobození pracoval nejprve jako primář interního oddělení liberecké nemocnice, od roku 1953 tamtéž jako krajský internista; v letech 1955-1978 působil ve stejné funkci v Ústí nad Labem. Významněji se prosadil teprve v sedmdesátých letech, kdy publikoval řadu…

Obrázek podcastu V hotelu Bertram

V hotelu Bertram

Hotel Bertram. Ten si slečna Marplová zvolila jako místo, které chce navštívit. Když ji synovec Raymond West s manželkou Joan zvali na dovolenou, navrhovali různá přímořská letoviska, ona si ale vybrala londýnský hotel, ve kterém už bydlela kdysi v dětství. Může to vypa…

Obrázek podcastu Kubula a Kuba Kubikula

Kubula a Kuba Kubikula

Známá pohádka Vladislava Vančury z časů ušatých čepic o povedeném medvědáři Kubovi, jeho svěřenci medvědu Kubulovi a vymyšleném strašidle Barbuchovi, kteří se po setkání s rychtářem dostanou až do vězení ve Vařečkách a Hrncích.Osoby a obsazení: Kubula (Ivan Trojan), Kub…

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu Cirkus Humberto (seriál)

Cirkus Humberto (seriál)

Román Eduarda Basse Cirkus Humberto vyšel v letech okupace, přestože byl napsán už v roce 1930. Většina čtenářů jej chápala jako morální povzbuzení v těžké době války, vždyť příběh několika generací cirkusových umělců ukazoval nezdolnost a pracovitost českých umělců, ak…