Audiokniha Mucholapka

Kruh dní
Stonehege - stavba, která je jednou z největších světových záhad v dějinách lidstva se stává dějištěm strhujícího vyprávění. Nadaný kopáč pazourků Seft se za letního vedra ubírá po Velké planině, aby přihlížel obřadům ohlašujícím začátek nového roku. Přichází také využ…

Rytíř zeleného kříže
Malomocenstvím stižený Mikuláš, posel rytířského řádu svatého Lazara, se roku 1212 vrací ze Svaté země do Čech. Má za úkol přesvědčit krále Přemysla Otakara I. k podpoře křižáků, ale také se touží setkat s Barborou, s níž se kdysi nesměl oženit. Po příjezdu do Prahy zji…

Bílý pramen
V německém názvu Aše se připomíná popel. Dějiny jejího předurčení se málem naplnily, ale naděje žije dál… V nejzápadnějším výběžku našeho státu, který se k českému území přidružil jako jeden z posledních cípů, odjakživa hospodařili téměř výlučně sudetští Němci. Pro Čec…

Tělo sčítá rány
>>„Van der Kolk čerpá z třicetileté zkušenosti v oboru a dokazuje, že trauma je jednou z nejnaléhavějších otázek veřejného zdraví. Kniha plná vědeckých poznatků a lidských příběhů je intenzivním čtením a odolnost jeho pacientů dojímá.“ — New Scientist #O audioknize Tra…

…stačilo jen říct Jáchymov
Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí…

Florencie, moje (sebe)láska
Chcete se cítit dobře na duši? – Jeďte do Itálie! Formou deníku psaná zpověď vyčerpané sedmadvacetileté ženy, která se odhodlá změnit prostředí a odjet na sto dní do Florencie. Její zápisky jsou osobitým cestopisem o italské kultuře, umění, gastronomii a Italech samotn…

Šifra mistra Leonarda
ODHALTE TAJEMSTVÍ VEPSANÉ DO OBRAZU SVĚTOZNÁMÉHO RENESANČNÍHO MALÍŘE LEONARDA DA VINCI. Profesor náboženské symbologie Robert Langdon je přivolán do pařížského Louvru kvůli smrti správce uměleckých sbírek Jacquese Sauniéra. Proč zrovna on? Vedle těla je nalezena šifra, …

Vilda
Hrdinou můžeš být, i když se soupeř osobně nedostaví. Spoléhej na české ručičky! Zázračný boxer Vilda Jakš, ranař z vesničky u Brna, se navzdory nevalnému školnímu prospěchu vypracoval v celebritu, s níž se v mladém Československu mohl měřit jen málokterý sportsmen. I z…

Révi a Město snů
Proč je důležité nepřestat snít. A ještě důležitější nepřestat bdít. Révi je 15letý kluk, který vyrůstá ve Městě snů. Na dokonalém místě, které řídí vševědoucí umělá inteligence Omnicloud. Všichni zde žijí v bezpečí, v dostatku a také ve zdraví. Tedy takřka všichni. Rév…

Ako sa menia názory
Prekvapujúca veda o viere, názore a presviedčaní Audiokniha vás prevedie dôkladným výskum dôvodov, prečo niektorí ľudia nikdy nemenia svoje názory a iní áno, a samozrejme nevynecháva ani jeden z najväčších problémov súčastnosti – postfaktickosť a svet konšpirácii. Čo pr…

Duch Llana Estacada
Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta…

Třetí pečeť
V příběhu zasazeném do středověké Anglie se opět setkáme s Grace a Simonem de Wallrey, s nimiž jsme se seznámili v historické detektivce Sedmý hřích se trestá smrtí. Nedaleko godstowského kláštera, nacházejícího se poblíž sídla Wallreyových, byla spáchána vražda a další…

Útěky někam jinam
Helena kdysi utekla na samotu do lesů a dnes se vrací do města, kam tvrdila, že už nikdy nevkročí, a i Petra odešla na venkov za novým životem. Co bude muset dokázat Pavla, aby ji sousedé ve vesnici konečně přijali? Sen o útulné obci, kde lidé žijí v souladu s krajinou …

Děti Volhy
Osudy malého člověka v běhu velkých dějin. Osudy povolžských Němců koncentrované v příběhu venkovského učitele němčiny, s nímž od roku 1916 do roku 1946 prožijeme třicet hladových, krvavých, revolučních, a přesto nesmírně zajímavých let. Do Ruska přišli na pozvání carev…

Klub nenapravitelných optimistů
Píše se rok 1959 a dvanáctiletý Michel Marini prožívá první krizi v rodině. Rodiče se nemohou na ničem shodnout a bratr Franck přes jejich odpor narukuje do války v Alžírsku. Michelovým jediným útočištěm se stávají knihy a utajený šachový klub ve čtvrti Montparnasse, kd…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Nejlepší špatný táta
Další z řady rozhlasových her Miloně Čepelky, tentokrát na aktuální společenské téma v zákulisí jednoho rodinného života.Osoby a obsazení: MUDr. Bořivoj Vágner (Vladimír Ráž), Alena, jeho žena (Libuše Švormová), ing. Lukáš Dobeš (Petr Pelzer), Román Vágner (Otakar Brous…

Čokoláda pro wehrmacht
Dieselpunkový román z alternativní historie druhé světové války. Vítejte v Praze roku 1942 — ve městě plném dieselpunkové estetiky velkých strojů a divokých jazzových večírků, stejně jako každodenního strachu z nacistických represí. Ulicemi se prohánějí jezdci na hyperm…

Půjdeš s námi ven?
Dají se květiny jíst? Kdo to rozryl trávník v parku? Jak si vlastnoručně sestrojit kompas? Proč některé stromy zrovna nevoní? Příroda je všude kolem nás – i ve městě. Na mnoha nečekaných místech se překvapivě daří různým živočichům i rostlinám. Bydlí tam s námi třeba my…

Arsène Lupin kontra Sherlock Holmes
Představte si modrý diamant. Precizně vybroušený, dokonalého tvaru, jedinečné barvy, nedozírné hodnoty! Co víc by mohlo vydráždit chtíč Arsena Lupina? No jistě! Modrý diamant ukraden. Policie je v koncích. Z Anglie povolán proslulý Sherlock Holmes! Sledujte souboj geniá…

Hříšné pravdy
Becker Hunt je neuvěřitelně bohatý. Pro Eleanor je ale mnohem zajímavější oblast jeho podnikání – pracovat v oboru starožitností byl vždycky její sen. Když však odhalí Beckerovo tajemství, zdá se, že útěk je její jedinou možností. Ale Becker není připraven Eleanor pusti…

Ada
Je důležité najít svoje kořeny. Román je inspirovaný osudem autorčiny německé praprababičky, jejíž rodina v květnu 1945 prošla nechvalně proslulým internačním táborem pro Němce v Nových Hodolanech, přezdívaným Hodolanské peklo. Mladá novinářka Anastázie prochází osobní…

Povídky malostranské
Vrchol prozaického Nerudova díla – mistrný obraz starosvětského malostranského prostředí před rokem 1848 – osudy lidiček, v nichž autor vytvořil vzor literární charakteristiky postav. Tato nahrávka obsahuje povídky: Pan Ryšánek a pan Šlégl, Hastrman, Přivedla žebráka na…

Lekce chemie
V lásce a chemii je dovoleno všechno. Nacházíme se v Kalifornii šedesátých let a jsou věci, které ženy zkrátka nedělají. Když se vědkyně Elizabeth Zottová ocitne v roli moderátorky televizního pořadu o vaření, odstartuje revoluci, která zpochybňuje vše, co se doteď pova…

Hříšná dohoda
Svatba má být tím nejšťastnějším dnem v životě, ne dnem, kdy zjistíte, že váš nastávající je nevěrný zmetek. Při zoufalém útěku od oltáře mě zachytí silné ruce. Škoda, že patří úhlavnímu nepříteli mého ex – Oliveru Deubelovi. Je bohatý a mocný, tenhle muž je ztělesněný …