Audiokniha MS v ledním hokeji 1974 - Helsinky (ČSSR-SSSR)

Kubátová: Nová dobrodružství skřítka Nedoubka
Pohádkové příběhy skřítka Nedoubka.

Zvědavost
Rozhlasová hra, jejíž hlavní hrdinkou hry je mladá žena, která ze zvědavosti rozpoutá zvláštní hry s muži ze svého okolí. Hra Zvědavost probíhá v několika plánech: prvním je samotné Alexandřino vyprávění, druhým dramatické zpřítomňování jejích vzpomínek a třetím vnější …

Prašina - Černý merkurit
Prašinu sevřel mráz, neobydlené ulice jsou zaváté sněhem. Od prvního dobrodružství Jirky a En uplynulo několik měsíců, přímo v tajemné čtvrti si vybudovali klubovnu zvanou Doupě a objevili prašinskou část Krchleby, ze které přichází hrozba pro celé město. Přesto se zdá,…

Musela jsem zemřít
Když Anitě Moorjani diagnostikovali rakovinu, odmítla standardní léčbu. S nemocí bojovala čtyři roky, poté upadla do kómatu a lékaři jí nedávali naději. Ona se ale po třech dnech probrala a věděla, že se uzdravuje a že má sílu se vyléčit. Fascinující zážitek blízké smrt…

Cizinci
Mort Castle, veterán americké hororové školy, se českému čtenáři představuje románem Cizinci. Máte rádi svého souseda? Možná má rád i on vás. Anebo si představuje, jak vám drtí lebku kamenem. A pak jsou tu Cizinci. Sousedi, kteří si nic nepředstavují. Tihle sousedi jedn…

Harmonie
1. Mantra „Harmonie“ naladí na vnitřní harmonii a lásku k sobě 2. Meditace „Být sám sebou“ vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a harmonizuje vztah k sobě i k ostatním. Učí jak se mít rád, vážit si sám sebe, zbavit se role ob…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Mrtvé vzpomínky
Zničila jim život. Teď se oni chystají zničit ten její... Smrt mladého narkomana v bytě na sídlišti na první pohled vypadá jako nešťastná náhoda, ale detektiv inspektorce Kim Stoneové do nejmenších podrobností připomene hrůznou událost z jejího dětství. Ačkoli si to zpr…

Hvozd
Co se skrývá v nitru prastarého hvozdu? Jak mocný je šepot neobyčejné propasti? Uniká snad krajina zalitá mlhou zraku poutníka, nebo mu naopak dovede odhalit to, co jindy vidět není? Co čeká rytíře v podezřelé krčmě, kam se uchýlí před mrazivým nečasem? Sbírka mysterió…

Zlaté dukáty
Pohádkových hrdinů, čar a kouzel není nikdy dost. Devět pohádek, v nichž se čtenář setkává s lidskými postavami i pohádkovými hrdiny, čarami a kouzly. Mladý učitelský Jeník miluje pannu Márinku, vzájemně si vyznávají lásku na hrázi u zamrzlého rybníka. Jak ale založit …

Veštica
Detektívi z oddelenia vrážd sa už stretli so všetkými možnými aj nemožnými typmi vrahov – muži, ženy, mladí, starí, malí, veľkí, štíhli, tuční, šikovní, hlúpi, nohatí, čapatí, holohlaví, vlasatí, ale aby mal zákerný zabijak postihnutý chrup presne ako jeho obeť, s tým s…

O statečné princezně
Známý malíř a spisovatel Josef Lada napsal "nezbednou pohádku", ve kterém klasickou pohádku obrátil naruby. Poslechněte si ji ve skvělém a neopakovatelném podání herečky Ivy Janžurové.Sudičky vyvěštily Honzovi, že ho ve dvaceti letech odnese čert! A bylo tomu opravdu ta…

Kód růže
Rok 1940. Zuří druhá světová válka a Británie se připravuje k boji s nacistickým Německem. V zámečku Bletchley Park je založeno speciální kryptografické pracoviště, kde se ty nejbystřejší hlavy učí dešifrovat tajné informace nepřátelských vojsk. Energická Osla, dívka z …

Janko Gondášik a zlatá pani
Bola raz jedna krajina a v tej krajine vyrástol taký vysoký strom, že mu vôbec nebolo vidno vrcholec. Kráľa tej krajiny to veľmi trápilo. Stoj čo stoj sa chcel dozvedieť, čo za zvláštne ovocie na tom strome rastie. Dlho sa na ten prieskum nikto neodvážil, až jedného dňa…

Písničky a příběhy zvířátek z Večerníčků
Václav Chaloupek proslul svými večerníčky ze života zvířat. Natočil již řadu seriálů, ve kterých měly děti možnost sledovat živé bažanty, divočáky, lišáka, medvědy, vydru či vlky. Všechny jeho příběhy vzbudily obrovský zájem dětského i dospělého publika. Písně Jaroslava…

Tělo sčítá rány
>>„Van der Kolk čerpá z třicetileté zkušenosti v oboru a dokazuje, že trauma je jednou z nejnaléhavějších otázek veřejného zdraví. Kniha plná vědeckých poznatků a lidských příběhů je intenzivním čtením a odolnost jeho pacientů dojímá.“ — New Scientist #O audioknize Tra…

Zlatá studánka
Vyprávění o vílách, vodnících, hvězdách, a mnohém jiném, které se jmenuje Zlatá studánka pro Vás napsal Dominik Filip, má krásný podtitul: „pohádky zašlých dní“. A není tomu tak pouze proto, že autor tyhle příběhy slyšel a zaznamenal před více než půl stoletím. „Zašlé d…

Neděle odpoledne
Každá rodina má své tradice. Některá má navíc i tajemství. Život malého Tea ubíhá v pomalém, ubíjejícím rytmu. Podivínská a samotářská matka ho vzdělává doma a namísto procházek a setkávání s jinými dětmi ho vodí do komunitního náboženského centra. Otec má náročnou prá…

Suďte spravedlivě
Soubor detektivních případů ze středověku, které řeší bystrý a zkušený mistr Petr, je románově propojený a jeho hlavními ingrediencemi jsou tajemství, napětí a láska. V poutavém vyprávění dalších dvou detektivů, Jakuba a jeho sluhy Vítka, barvitě ožívá stará Praha a kaž…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Sedm na rudé řece
Sedm lidí s vymazanou paměti musí riskovat vlastní životy. Ale proč? Dálkově řízené plavidlo a na jeho palubě skupinka cizinců se jmény spisovatelů vytetovanými na rukou. Na nic ze své minulosti se nepamatují, avšak díky svým schopnostem byli zjevně vybráni na nebezpečn…

Lídr s vizí
Začali jste podnikat nebo jste byli povýšeni do pozice s velkou odpovědností a teď jste pod tlakem? Jste lídr nebo se jím chcete stát? Hledáte pro svůj tým a podnikání vizi, cítíte se ale nepřipravení? Pokud se poznáváte, je tato kniha pro vás. Ukáže vám, jak si zpracov…

Mozart
Povídka Mozart není o geniálním rakouském skladateli, jak by se dalo předpokládat, ale jejím hrdinou - tedy spíše antihrdinou - je chudý ruský houslista, přesvědčený o svém mimořádném skladatelském talentu. Jeho tragikomický příběh ve čtyřech pokračováních vypráví Vikto…

Poslední růžička hraběte Šporka
Dva z apokryfních příběhů o známém českém šlechtici a mecenáši přibližují skvělé rozhlasové herectví Vladimíra Brabce.

Jak voní tymián
Vzpomínkové vyprávění Marcela Pagnola dovolí posluchači vstoupit do jeho rodného kraje - francouzské Provence - bujné a překrásné přírody, kde pod jižní sluncem kvete levandule a tymián dorůstá do výšky člověka. Pagnol zpracoval své vzpomínky, když překročil šedesátku, …