Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu MS v ledním hokeji 1972 - Praha (ČSSR - SSSR) - finále

Audiokniha MS v ledním hokeji 1972 - Praha (ČSSR - SSSR) - finále

Obrázek podcastu Kainar: Zlatovláska

Kainar: Zlatovláska

Lidovou českou pohádku Karla Jaromíra Erbena, kterou zná téměř každý, v roce 1952 zpracoval básník Josef Kainar jako veršovanou hru pro loutky o čtyřech obrazech, v roce 1958 se ke Zlatovlásce vrátil, přebásnil, upravil ji a dal tak pohádce půvabnou veršovanou podobu. D

Obrázek podcastu Hurvínek na dvoře lucemburském

Hurvínek na dvoře lucemburském

Helena Štáchová, ředitelka Divadla S+H, a scénárista Pavel Cmíral připravili v loňském roce pro Supraphon projekt nové řady S+H, jejíž první díl HURVÍNEK MEZI PŘEMYSLOVCI si rychle našel své posluchače. V druhém titulu plánované řady se Hurvínek s Máničkou ocitají na dv

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči

Obrázek podcastu Novičok nebo kulka

Novičok nebo kulka

„Označují je za zrádce, nepřátele režimu, odpadlíky či prostě jen za nepohodlné oponenty režimu a neštítí se ničeho – ani vraždy.“ Šokující informace o tom, jak Putinovo Rusko zachází s lidmi, kteří jsou mu nepohodlní a že se v rámci jejich umlčení neštítí ničeho – ani

Obrázek podcastu Pražský kavárník

Pražský kavárník

Dalimil Klapka čte z knihy esejisty a historika umění Josefa Kroutvora. Kroutvorovy toulky historií se nesoustředí pouze na samotný prostor kaváren, ale právě skrze ně a společnost v nich sedící jsou akcentovány změny kulturní, společenské i politické. Nabízí se tak jed

Obrázek podcastu Život víry 2026/04

Život víry 2026/04

Život víry 2026/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou: Pavel Hromádka a Kateřina Hodecová. Nahrávka vznikla ve spolupráci s Rádiem 7. Z obsahu čísla: * V Pákistánu je naše víra větší než doma (rozhovor s Agatou a Maciejem Strzy

Obrázek podcastu Zločin jak ho pamatuju

Zločin jak ho pamatuju

České dějiny viděné pod úhlem zločinu. Novinář Josef Klíma pátrá, jak zločin formoval české dějiny od devadesátých let po současnost. V audioknize defilují jména Mrázek, Krejčíř, Roubal, Kajínek a další. Devadesátá léta byla nejen dobou nadějných vyhlídek svobodné spole

Obrázek podcastu Z pražského zátiší

Z pražského zátiší

Arbesova povídka Z pražského zátiší nabízí obrazy života z Prahy, autorova milovaného města. Poprvé vyšla na pokračování v časopise Světozor od října do prosince roku 1879. Arbes v ní vypráví příběh majitele několikapodlažního domu na pražské periferii. Mohlo by se zdát

Obrázek podcastu Naučte mě zabít draka

Naučte mě zabít draka

Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Obrázek podcastu Galerie slávy - Jiří Adamec

Galerie slávy - Jiří Adamec

Galerie slávy - Jiří Adamec - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Jedinečný životopisný rozhovor s režisérem Jiřím Adamcem, který je autorem legendárních seriálů jako jsou Sanitka, Rodáci, Pojišťovna štěstí,

Obrázek podcastu Tajemný cizinec

Tajemný cizinec

Co způsobí příchod laskavého Satana v životě obyčejné rakouské vesnice na sklonku 16. století? Nadčasový příběh o otázkách etiky a morálky, o relativitě pojetí dobra a zla i o nesmyslnosti lidského počínání.Účinkují: Jan Hartl a Boris Rösner.Režie: Dimitrij Dudík.

Obrázek podcastu Nejhorší mazlíčci na světě

Nejhorší mazlíčci na světě

Zapomeňte na roztomilé čumáčky a sametovou hebkost kožíšků. text pro distribuce: U příběhů o nejšílenějších zvířecích stvořeních světa se budete válet smíchy. Už nikdy se na domácí mazlíčky nebudete dívat jako doteď! Většina domácích mazlíčků je roztomilá a přítulná.

Obrázek podcastu Národní umělec Karel Vacek vzpomíná

Národní umělec Karel Vacek vzpomíná

Původní LP album "Národní umělec KAREL VACEK vzpomíná" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Poznámka slovesné redakce Supraphonu na LP albu (1983): Záznam vzpomínek Karla Vacka vznikl v prostředí jeho domova s použitím neprofesionální techn

Obrázek podcastu Verdi - román opery

Verdi - román opery

Velký román o vztahu dvou vůdčích osobností hudebního světa - Verdiho a Wagnera, kteří byli jak v hudbě, tak životní filozofii jeden druhému protipólem. Dramatizovaná četba na pokračování Osoby a obsazení: vypravěči (Pavel Soukup, Alena Vránová), Verdi (Jiří Holý), sená

Obrázek podcastu Alena

Alena

Kubkovy Karlštejnské vigilie, 21 povídek zasazených do doby vlády Karla IV., tvoří jakousi českou obdobu Boccacciova Dekameronu. Kniha patří k nejslavnějším dílům svého autora. Byla poprvé vydána v roce 1944. Povídka Alena je příběhem o ženské kráse, ctnosti, ale i pror

Obrázek podcastu Jsem obklopena historií...

Jsem obklopena historií...

Autobiografický text historičky fotografie Anny Fárové (1928 - 2010) vznikal původně jako rozhovor, který s autorkou vedl Viktor Stoilov v letech 2004-2005. Poprvé byl publikován v knize Anny Fárové Dvě tváře (Torst 2009) spolu s jejími texty o fotografii a úplnou bibl

Obrázek podcastu Záhada zlaté štoly

Záhada zlaté štoly

Další z příběhů královského prokurátora Oldřicha z Chlumu se tentokrát odehrává v okolí Prahy. Nevysvětlitelným způsobem se při cestě z královských dolů v Jílovém u Prahy ztratí truhlice plná zlata. Král Přemysl I. Otakar povolá Oldřicha z Chlumu, protože je jasné, že v

Obrázek podcastu Život víry 2023/10

Život víry 2023/10

Život víry 2023/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. * Terry Virgo: Propojit lidi Ducha a lidi Slova (rozhovor) Britský vedouc

Obrázek podcastu Nepil: Pět báječných strýčků

Nepil: Pět báječných strýčků

Kdo by nechtěl mít báječného strýčka! Malá Minka jich má dokonce pět. Všechno začalo o Vánocích. Pod stromečkem našla Minka lyže a brzy nato vyjela s tatínkem a jeho pěti kamarády na hory.A tam zažila úplně jiná dobrodružství, než čekala… Všechny nevšední příběhy můžete

Obrázek podcastu Mycelium II: Led pod kůží

Mycelium II: Led pod kůží

Věci, které zůstávají utajeny naší mysli, nad námi získávají moc. Tak dlouho Lodě čekaly – a konečně ho našly. Jejich sdílené vědomí se obrací ke Studni planetárního ticha, kde je Aš~šád z Fomalhiwy i Lucas Hildebrandt, a vybírají si svou oběť. Össeanka Kamëlë cítí Jeji

Obrázek podcastu Venuše v kožichu

Venuše v kožichu

Klasické erotické dílo autora, jemuž vděčí masochismus za své jméno. Strhující hra sexuální přitažlivosti, nadvlády a podřízenosti. Mladý muž Severin von Kusiemski se vášnivě zamiluje do Wandy von Dunajev, která v jeho očích ztělesňuje dokonalou ženu – chladnou krásku

Obrázek podcastu Život víry 2022/01

Život víry 2022/01

Život víry 2022/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Přítel je bližší než bratr Jaký je dobrý přítel a jak ho získat? Kde je

Obrázek podcastu Bouře

Bouře

Příběh o lásce a nenávisti, o mstě a odpuštění, vypráví o ztroskotancích, kteří se na pustém ostrově setkávají se zázraky a divy. Hra, spojující vrcholnou poezii s groteskní komikou smutných klaunů, ukazuje lidský život jako úchvatnou marnost. Slavná Shakespearova Bouře

Obrázek podcastu Život víry 2022/12

Život víry 2022/12

Život víry 2022/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Daniela Nováková: Nesplňovala jsem církevní standardy Maminka současného p