Audiokniha Mrtvý posel

Kočky od 311. peruti
Mohly obyčejné kočky zasáhnout do leteckých soubojů druhé světové války? Jasně že mohly! A dokonce zásadně! Hangáry v Honingtonu jsou základnou československých letců bojujících v Anglii proti Německu, ale také domovem dvou koček, Čertiny a Božky. Obě šelmičky si tu vce…

Kozák: Mariana Radvaková
Komentář autora k původnímu LP albu 1218 0438 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem před dvaceti lety Marianu psal, netušil jsem, že zůstane stále tak mladá a že zdomácní i čtenářům v řadě jiných zemí. Vidím ji třeba na obálc…

Mýty a naděje digitálního světa
>>Všimli jste si portrétu ženy na obálce audioknihy? Líbí? Během pár vteřin ho nakreslila Midjourney – stačilo jí dát pár pokynů a navíc za to nic nechtěla. Midjourney je totiž umělá inteligence a třeba o tisíc originálních obrázků ji můžete požádat i vy. Ještě před pů…

Správný krok
Ryan Shay je kapitánem basketbalového týmu Chicaga a nepotřebuje, aby se k němu přistěhovala Indy Iversová, nepořádná, emocionální a až příliš svůdná letuška a kamarádka jeho sestry. Když mu dá manažer klubu najevo, že osamělého vlka v roli kapitána neschvaluje, nezbude…

Dostojevskij, dramatizace E.F.Burian: Bílé noci
Z komentáře Lubomíra Poživila k původnímu LP albu 11 0220-1 "F.M.Dostojevskij - dramatizace E.F.Burian Bílé noci" vydanému v Supraphonu v roce 1988 a nyní vydávanému poprvé digitálně: V době vydání této desky uplynulo třicet let od úmrtí národního umělce E.F.Buriana. Re…

Zvěrolékař a psí historky
Zvěrolékař a psí historky - audiokniha obsahuje příběhy o psech, jejichž autorem je James Herriot. Čte Jiří Lábus. Režie Hynek Pekárek. Jiří Lábus čte příběhy o psech z knihy populárního britského spisovatele a veterináře Když se v roce 1966 objevila na knižních pulte…

Pravý výlet pana Broučka do Měsíce
Svatopluk Čech. Dramatizace satirického románu, ve kterém je pražský měšťan ze sklonku 19. století konfrontován s éterickými Měsíčňany.Libreto Viktor Dyk. Osoby a obsazení: Tomáš Töpfer (Matěj Brouček), Ladislav Frej (redaktor), hostinský Würfl (Jiří Lábus), Hvězdomír B…

Tatínek není k zahození
Audioverze úspěšné knihy Arnošta Goldflama, která získala v roce 2005 prestižní cenu Magnesia Litera za nejlepší knihu pro děti a mládež, přináší pět pohádek nabitých osobitým kouzlem, humorem a dobrodružstvím. Autor je věnoval svým dětem a také všem tatínkům, aby se mo…

Beethoven: Ó vy lidé... Úryvky závěti a dopisů přátelům
Nesmrtelná slova Ludwiga van Beethovena - úryvky z dopisů, konverzačníh sešitů, vzpomínek současníků z let 1792, 1802, 1812, 1819 čte Karel Höger Mluvené slovo doplňují a propojují ukázky autorovy hudby.

Chaloupka na vršku
Další příběhy z večerníčku! Vraťte se do doby, která na vás dýchne svou mírností, hlubokým spojením s přírodou a duchovním odkazem předchozích generací! Vyprávění o dětech z malé podhorské vesničky působí v dnešní době trochu jako z pohádky. Do příběhu se promítá prosto…

Odvrácená tvář lásky
Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu…

Urmefisto
Skutečný příběh herce velkého talentu, jehož touha vyniknout byla silnější než jeho svědomí, inspirovala dvoudílnou rozhlasovou hru dramatika Jana Vedrala. Hru v roce 1987 režíroval režisér Jiří Horčička, který hlavní roli svěřil Eduardovi Cupákovi. Podkladem pro rozhla…

Cyrano z Bergeracu
Cyrano z Bergeracu - audiokniha obsahuje rozhlasovou hru podle předlohy, jejímž autorem je Edmond Rostand. Účinkuje Jiří Langmajer, Kateřina Lojdová, Daniel Bambas, Otakar Brousek ml., Milan Stehlík a další. V dějinách divadla je datum 28. prosince 1897 bezpochyby jed…

Děti Duny
Potomci božského otce zdědili nejen jeho schopnosti, ale i vizi budoucnosti... Paul Atreides, spasitel Duny, zmizí v poušti a za sebou zanechává Arrakis ve stavu, který jen zčásti odpovídá jeho představám – v pustině se sice objevuje stále víc zeleně, ale bují také kněž…

Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší
Nikdy to nebyl jenom příběh – stal se mým životem. Na nebezpečné výpravě za osvobozením svých druhů potkávají Jacob a Emma další laskavé i kruté podivné, poznávají zradu, nebezpečí závislosti, závist i chorobnou touhu po moci. Pokud se jim podaří své přátele zachránit, …

Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce. Darrell Standing si však i v těchto podmínkách dokázal získat svobodu, jakou poznal jen málokdo.…

Suchý: Nahá a další povídky
Umělecký rozmach Jiřího Suchého je porovnatelný s renesančními mistry - grafik, scénograf, kostýmní návrhář, textař, hudebník, dramatik, prozaik, básník, zpěvák, herec, režisér, ředitel…Audiokniha jeho povídek patří tedy k oné řadě publikovaných Suchého prací, čítající …

Hovořil se zvěří, s ptáky a rybami
Mříže? Jistě. Přece nechcete, aby se zvířata zase vloupala do domu. Jak si představíte držitele Nobelovy ceny za fyziologii a lékařství? Pokud jako vědce trávícího život výlučně v přítomnosti zkumavek, nelze být v případě Konrada Lorenze dále pravdě. Autor s hlubokou od…

Pod toskánským sluncem
Audiokniha vzpomínek vznikla na základě deníku z prvních pěti let autorčina pobytu v Toskánsku. Spolu s přítelem Nedem zakoupila opuštěnou vesnickou usedlost a rozhodla se ji zrenovovat tak, aby nenarušila její původní kouzlo. Kdo někdy renovoval dům, dobře ví, že na po…

Veci ktoré v nás ostanú navždy
Bradatý zlý chlapec Knox si rád užíva život presne tak ako svojuj kávu: osamote. Teda ak nerátate jeho baseta Waylona. Knox neznáša drámu a nepoľaví, ani keď sa k nemu dostaví v podobe zúfalej nevesty, ktorá ušla spred oltára. Naomi práve utiekla z vlastnej svadby, no z…

Nejčernější les
"Osloví-li nás znenadání povětří či pták, čistotný oblak, studna vprostřed skal, až zkameníme náhlým úžasem. Však osloven-li chlapec něčím, co má něžný dívčí hlas, jako by na něj promluvil sám zázrak." To je malý úryvek ze scénáře nedělní rozhlasové pohádky. A jak už te…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Volání divočiny
O hlubokém přátelství mezi člověkem a psem. Dobrodružný román Volání divočiny je mistrovským dílem jak svým stylem, tak i proto, že povyšuje dobrodružné příběhy na úroveň klasické literatury. Buck je čtyřletý pastevecký pes hýčkaný svým pánem a jeho rodinou. Jeho živo…

Atomové šelmy: Základna
Po světě běhají atomové šelmy – zmutovaní lidé, pozůstatky poslední války –, a ti, kdo atomové šílenství přežili bez mutací, se před nimi skrývají v krytech a opevněných městech. Základna je jedním z nejbezpečnějších lidských obydlí. Kdesi uprostřed Česka, pod ochranou…