Obrázek podcastu Mrtvé vzpomínky

Audiokniha Mrtvé vzpomínky

Délka:

10 hod 26 min

Čte:

Jitka Ježková

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Les oběšených lišek

Les oběšených lišek

Přátelství nad zlato? Jistě, ale mít obojí teprve není k zahození... Zločinec prchající s kradeným zlatem před bývalým kumpánem, vyhořelý důstojník hledající nový životní směr a devadesátiletá stařenka odmítající vyměnit svůj domek za starobinec – to jsou tři nepravděpo…

Obrázek podcastu Angličtina do ucha 2 - mírně pokročilí

Angličtina do ucha 2 - mírně pokročilí

Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f…

Obrázek podcastu V ráji šumavském

V ráji šumavském

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Miloš Hlavica, Roman H…

Obrázek podcastu O Ježíškovi

O Ježíškovi

Ten kluk je sympaťák! Něžný a hřejivý příběh malého Ježíška, který se po vyhnání z Jeruzaléma ocitne s rodinou na české vesnici. Autor dokázal vystihnout podstatu křesťanské lásky bez jakéhokoli mentorství. Ježíšek na české vesnici, u břehu české řeky, do níž skáče s …

Obrázek podcastu Hurvínkovy příhody 2

Hurvínkovy příhody 2

Další méně známé Hurvínkovy příběhy z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové. „O Nepilově tvorbě pro Spejbla a Hurvínka bych řekla především, že jeho h…

Obrázek podcastu Mládek: Zápisky šílencovy (Trilogie úterý, Moje rodina)

Mládek: Zápisky šílencovy (Trilogie úterý, Moje rodina)

Ivan Mládek, hudebník, zpěvák, textař a malíř amatér, je také autorem několika vyprávění z vlastního života. Tak jako v malířství je Mládek fascinován vlastním objevem zákonu obrácené perspektivy, kdy věci blízké jsou malinké a vzdálené obrovské, tak i ve vyprávění se z…

Obrázek podcastu Rozum a cit

Rozum a cit

Hlavními hrdinkami jsou tři sestry - devatenáctiletá Elinor, sedmnáctiletá Mariana a nejladší sestra Maigret. Po smrti svého otce se přestěhují do nového domova, kde prožívají lásku, ale i zklamaní. Dívky se od sebe liší svým přístupem k životu. Elinor je racionální a o…

Obrázek podcastu Princezna zakletá v čase

Princezna zakletá v čase

4 hodiny poutavého čtení Marka Lambory, představitele Jana z Calderonu, a Simony Háby Zmrzlé, která ve filmu ztvárnila čarodějnici Murien. 144 stránek, 14 originálních povídek, 10 charakteristik postav a spousta dalších kapitol pojednávajících o světě jménem Oberon.

Obrázek podcastu Než stromům dojde dech

Než stromům dojde dech

Audiokniha Než stromům dojde dech je vyznáním lásky stromům a současně výzvou, abychom konečně začali chránit přírodu a pečovat o její nekonečnou mnohotvárnost, i když se nám doposud nepodařilo zcela pochopit její provázanost. A také cestou k pochopení, že to děláme ve …

Obrázek podcastu Hadí kůže

Hadí kůže

Jedna ze starších rozhlasových pohádek dramatika Františka PavlíčkaÚčinkují František Smolík, Luděk Munzar, Růžena Merunková, František Hanus a další.

Obrázek podcastu Válka ve třetím poschodí, Pech pod střechou, Požár v suterénu

Válka ve třetím poschodí, Pech pod střechou, Požár v suterénu

Válka ve třetím poschodí, Pech pod střechou a Požár v suterénu - tři aktovky o nezvaných hostech Hrají: Viktor Preiss, Daniela Kolářová, Miroslav Donutil, David Novotný, Andrea Elsnerová, Miroslav Táborský, Barbora Hrzánová a další...

Obrázek podcastu Komunikuji, tedy jsem

Komunikuji, tedy jsem

Potřebujeme to denně - sdělovat své myšlenky, přesvědčit okolí, komunikovat. Čeká vás veřejné vystoupení? Pracovní pohovor? Proslov na rodinné akci? S řadou tipů a triků této audioknihy budete jistější a úspěšnější. Lektorka Dita Fuchsová čerpá především ze svých trénin…

Obrázek podcastu Bídníci

Bídníci

Audioknižní událost sezóny. Legendární román francouzského klasika se dočkal mnoha filmových i muzikálových verzí. Hlavní postavu Jeana Valjeana si zahráli například Jean Gabin, Lino Ventura nebo Jean-Paul Belmondo. Ale pouze odvážný čtenář, který vzal do ruky velkolepý…

Obrázek podcastu Stříbrný potok a zářivá hvězda

Stříbrný potok a zářivá hvězda

Příběh z daleké Kamčatky vypráví nejen o lidech a mrazivém počasí, ale taky o osudech jedné zvláštní bílé sobí laněHrají: Vladimír Brabec, Petr Svojtka, Miroslava Špánková-Hozová, Karel Beníško, Václav Mareš a dalšíRežie: Jan Berger

Obrázek podcastu Zima v Thonnierice

Zima v Thonnierice

Thornel měl původně namířeno k elfům. Nechal se však přesvědčit, aby strávil ještě jednu zimu v Thonnierice a pracoval pro mladého krále. Myslel si – a sám to také řekl – že jedna zima v Thonnierice ho nezabije. Neměl však ponětí, jak těžké to bude. Město je vystaveno ú…

Obrázek podcastu Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové

Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové

Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti... Lze řídi o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímav…

Obrázek podcastu Treasure Island

Treasure Island

Audiokniha Treasure Island namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. After Jim Hawkins finds a map in an old sea chest, he starts an exciting adventure which will take him to a far off island in search of treasure. He sets sail with …

Obrázek podcastu Orcigard

Orcigard

Kniha Orcigard je závěrečným dílem Likarijské trilogie. Volně navazuje na Nejlepší den pro umírání a Likario. Orcigard stále ještě ovládá Alarich Touraine, zvaný Temný mág, jeho moc však slábne. Propukají proti němu povstání, na jeho území vnikají hledači pokladů i lov…

Obrázek podcastu Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Obrázek podcastu Pan Masters

Pan Masters

Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Obrázek podcastu Chci

Chci

Chci odhaluje, jak ženy vnímají sex, když mají svobodu být zcela samy sebou. Gillian Anderson v této přelomové knize uvádí sbírku anonymních dopisů stovek žen z celého světa, včetně svého vlastního. Co chcete, když se nikdo nedívá? Co chcete, když je zhasnuto? Co chcet…

Obrázek podcastu Projekt manželka

Projekt manželka

{'cs': 'Profesor genetiky Don Tillman by se rád usadil a měl rodinu jako ostatní, jenže ženy ochotné o tom uvažovat vzápětí vždy něčím odrazuje. Pochopit důvod ale není v jeho moci. Šestnáctistránkový formulář plný dotazů na tělo, s jehož pomocí chce tento vysoce inteli…

Obrázek podcastu Slavné případy Sherlocka Holmese 6

Slavné případy Sherlocka Holmese 6

Dům u měděných buků, Makléřův úředník. Hrají: Viktor Preiss (Holmes), Otakar Brousek st. (Dr. Watson), Iveta Dušková, Simona Stašová, Antonín Molčík, Miriam Kantorková, Ivan Trojan, Jan Přeučil, Jiří Bruder.

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 13 – Radosti zimy

Deník malého poseroutky 13 – Radosti zimy

Když Gregovu školu zasypou hromady sněhu, promění se čtvrť Heffleyových v jedno velké zimní bojiště. Nepřátelské skupiny soupeří o území, staví obrovské sněhové pevnosti a válčí v mnoha nezapomenutelných koulovačkách. V nastalém zmatku čeká Grega a jeho nejlepšího kamar…

Obrázek podcastu Pomíkovy Pohádky pro Aničku 3

Pomíkovy Pohádky pro Aničku 3

Milé maminky, také už vám z toho věčného vysvětlování proč by se „tohle mělo dělat“ a naopak „tohle nemělo dělat“ točí hlava? Tak si v klidu sedněte, a nechte to pro jednou na Pomíkovy. Užijte si klidnou hodinku, poslouchejte a bavte se. Pomík bude neopakovatelným způso…