Audiokniha Mrazík s pendrekem v ruce

Andělský let
Řešit tenhle případ je jako hrát si s ohněm v továrně na střelný prach… Po rasových nepokojích z roku 1992 a soudním procesu s fotbalistou černé pleti O. J. Simpsonem panuje ve Městě andělů napjatá atmosféra. A tak není divu, že když je v kabince historické lanové dráh…

100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014
Hostem L. Výborné - D. Kalinová (ředitelka knižního veletrhu Svět knihy)

Lovci mamutov a tí druhí
Audiokniha pre mladých čitateľov, kde autor na základe nových paleontologických objavov vyrozprával históriu Slovenska v praveku. Devätnásť príbehov o dejinách praveku a životných osudov objaviteľov vyšlo po prvý raz v roku 1983. Autor už mal za sebou prvé štyri "knihy …

Dubánek a noční bouře
Další příběhy z Dubánčího světa jsou tady. Nové příběhy dubánka Borka, které volně navazují na knihy Dubánek a tajný vzkaz a Dubánek ve světě lidí. Skučení větru, praskání větví, bubnování deště. Najednou všechno utichlo. Les strnul a znehybněl. Další dobrodružství du…

100 statečných - Host č. 31 - Šimon Pánek 07.06.2014
Hostem L. Výborné - Š. Pánek (ředitel nadace Člověk v tísni)

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka II.
Pokračování četby světově proslulého románu Jaroslava Haška v interpretaci nejpopulárnější, v podání Jana Wericha. Voják Švejk zabloudí při cestě ke svému pluku, omylem se dostane místo do Budějovic do Putimi, kde je podezříván ze špionáže, posléze ze zběhnutí. Nakonec …

Ty to zvládneš, Lukáši!
V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát ale budou potřebovat pomoc i zvířátka… Chrochtík, Makovička a Daňka si užívají teplé pod…

Sněhurka z vesmíru
Spisovatel Sebastian neprožívá zrovna nejšťastnější období svého života. Vztah s manželkou skomírá, syn se proti jeho vůli chce vydat také na spisovatelskou dráhu. On sám je totiž slavný, uznávaný a bohatý, ale vůči svým schopnostem, a vlastně i vůči možnostem literatur…

Tleskač
Jan Tleskač vyrůstá ve stínadelském sirotčinci na Rváčově. Jeho jedinou památkou na rodiče je kovový hlavolam ježek v kleci a v něm ukrytý medailonek s portrétem maminky. Chlapec musí svádět boj nejen s bandou místních výrostků, ale i s nelítostným Správcem či záhadným …

Růže pekelná
Poslechněte si příběh z pera velkého pohádkového vypravěče Josefa Štefana Kubína. Hlavním hrdinou je veselý a temperamentní Matěj, který si v pekle vyslouží čarovnou růži.Účinkují: Vladimír Hlavatý, Alois Švehlík, Jaroslav Kepka, Jana Dítětová, Ladislav Šimek, Josef Pat…

Stín Černého hvozdu
Audiokniha Stín Černého hvozdu - je klasickým fantasy příběhem plným odvahy i zbabělosti, intrik i lásky, zrady i přátelství, vedoucího až za brány smrti.

Hodný, zlý a soudce Ti
Žena by byla méně krásná, kdyby neměla tajemství. Věhlasný soudce Ti musí učinit přítrž vydírání vraha, který hrozí, že každý den zavraždí jednu namátkou vybranou osobu. Napínavý kriminální příběh ze staré Číny s legendární postavou světové detektivní literatury, sou…

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Hodiny
Rozhlasová groteska o nešikovném pašerákovi hodin. "Asi nejrozkošnější věc, kterou jsem kdy dělal... Báječná groteska" Jiří Horčička Osoby a obsazení: Mrázek (Josef Kemr), pan doktor (Oldřich Musil), pan Tadeusz (Jaroslav Marvan), Budil (Pavel Spálený), Tvrdek (Ivo Gübe…

100 statečných - Host č. 29 - René Kujan 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - R. Kujan (maratonský běžec)

Hrůza v Dunwichi a jiné příběhy
To nejlepší z tvorby zakladatele žánrů fantasy a sci-fi H. P. Lovecrafta v jedné audioknize. Do napínavých příběhů s propracovanou atmosférou se vkrádají vetřelci z jiných planet i bezejmenní obyvatelé hlubin moří, staří bohové ožívající nešťastnou náhodou i při skrytýc…

Krvavá voda
V istú septembrovú noc roku 1989 v malom mestečku na dalmátskom pobreží zmizne dievča. Po sedemnásťročnej Silve akoby sa zľahla zem a policajné pátranie neprináša nijaké výsledky. Naposledy ju videli na miestnej rybárskej zábave, a hoci existuje viacero teórií a podozri…

Ďáblova pevnost
Třetí dobrodružství kapitána Báthoryho. Třetí pokračování dobrodružství kapitána Báthoryho a kozáka Voronina. Opět jsou barvitě vylíčeny válečná vřava i milostné zápletky. Příznivci slovutného rytíře a oficíra armády Jeho Veličenstva císaře Leopolda I. kapitána Kornel…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Hrdinův atlas smrtících draků
Jak nejspíš neslavit dvanácté narozeniny! Hned po probuzení si Škyťák nejvíc ze všeho přál, aby byl tenhle prazvláštní slavnostní den příjemný, tichý a KLIDNÝ. Bez ztroskotání, bouří, osobních setkání s vraždícími zlosyny s háky místo rukou a se zvlášť krvelačnými drak…

Šeptalka
Píše se rok 1897 a Peggy Devonová má tajemství, které nehodlá světu jen tak prozradit, protože by to nejspíš všechny vyděsilo. Umí totiž mluvit s duchy. A co kdyby jí mrtví prozradili něco, co má zůstat navždy skryto? Vše se ale změní ve chvíli, kdy je její nejlepší kam…

La Fontainovy bajky
Nejznámější příběhy francouzské literatury ani po 360 letech neztrácejí na aktuálnosti a stále baví děti po celém světě. Znovu a znovu čtou nové generace bajky O lišce a čápu či O lišce a vráně a mnoho dalších, které vyšly z pera Jeana de La Fontaina a svým vtipem a chy…

Saturnin
Kultovní český humoristický román v rozhlasové dramatizaci z roku 2025 Hrají: Miloslav König (pán), Martin Pechlát (Saturnin), Hana Seidlová (teta Kateřina), Eliška Zbranková (slečna Barbora), Miroslav Hanuš (doktor Vlach), Vojtěch Hrabák (Milouš) a Milan Šteindler (dě…

100 statečných - Host č. 58 - Radana Štěpánková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Štěpánková (partnerská psycholožka)