Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Mozek pod vlivem umění

Audiokniha Mozek pod vlivem umění

Délka:

10 hod 43 min

Čte:

Barbora Goldmannová

Vydavatel:

Audiolibrix

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Vymazlené vraždy - Důkaz proti lásce

Vymazlené vraždy - Důkaz proti lásce

Uprostřed Radotínského lesa se nachází zastřelený muž v kontejneru zamčeném zevnitř. Pistole uvnitř není. Na druhém konci Prahy hospodská rvačka končí smrtí. Stejkový nůž prorazil spánkovou kost. V Liberci došlo k otravě extrémní dávkou upravené Viagry. Vzal si ji a ček

Obrázek podcastu Poustevník

Poustevník

Komisař Wisting má co do činění s chytrým sériovým vrahem a zlodějem identit. Tentokrát se ale do případu zaplete i jeho vlastní dcera, novinářka Line. Line zaujme příběh samotáře Viggo Hansena, starého Wistingova souseda. Ten i když celé čtyři měsíce seděl mrtvý u tele

Obrázek podcastu Dům na samotě

Dům na samotě

Výtvarnice Nela po rozchodu s přítelem zůstala sama ve starém mlýně, který původně s partnerem chtěli zrekonstruovat. V téže době bylo v nedalekém lese nalezeno tělo mladé dívky, ucházející se o práci v místních dostihových stájích. Při vyšetřování vyjde najevo, že oběť

Obrázek podcastu Pozor, taťulda kouše

Pozor, taťulda kouše

Kompilace ze čtyř archivních snímků natočených ještě Milošem Kirschnerem, dlouholetým interpretem Spejbla i Hurvínka a ředitelem Divadla S+H, potvrzuje jeho mimořádnou tvůrčí invenci, s níž oslovuje dnešní malé posluchače stejně jako dokázal zaujmout generaci jejich rod

Obrázek podcastu Dcera královská

Dcera královská

Dcera královská, snad nejpopulárnější dílo Františka Křeliny, je nejen románem o životě a díle Anežky České. Spisovatel provází své čtenáře osudy mnoha postav kolem této nejznámější středověké Přemyslovny - a oni se tak stávají svědky dramatických a přelomových událostí

Obrázek podcastu Smrt kouzelného džina

Smrt kouzelného džina

Druhý díl série Sedmý smysl, který navazuje na Ostrov zasvěcení. Studovat na magické škole, za bratra mít draka a za nepřítele jeho dračího bratra, to není snadné. Ani kouzelný džin to nemá jednoduché, když se má postavit proti rodině svého pána.

Obrázek podcastu Marie Rottrová vypravuje pohádky Františka Nepila a zpívá své písničky

Marie Rottrová vypravuje pohádky Františka Nepila a zpívá své písničky

Po jubilejních oslavách v podobě 3CD kompilace a 17CD/DVD boxu přichází digitální chvíle pro všechna důležitá samostatná alba Marie Rottrové. Fanoušci tak dostávají k dispozici maximum albových nahrávek jedné za zásadních ženských postav naší populární hudby, tentokrát

Obrázek podcastu Kolář: Z deníku kocoura Modroočka

Kolář: Z deníku kocoura Modroočka

Něžné a hřejivé vyprávění o malém kocourkovi, který si píše deník o všech zážitcích se "svým člověkem", o objevování okolního světa, o setkáních s přáteli i nepřáteli, vyprávění o tom, kdo je Zelenoočka, Bělovous, Zrzunda, Franta Šramota a hlavně Kiki a také o tom, co s

Obrázek podcastu Hlubiny

Hlubiny

Nález lidských kostí spustí policejní vyšetřování. Pozůstalí oběti se mohou dočkat odpovědí, ne všichni po nich však touží. Lodní kuchařka Gunndís zjišťuje znepokojivé okolnosti úmrtí svého otce. V recyklačním centru v Reykjavíku je nalezena a exhumována kostra, která b

Obrázek podcastu Praha Karla IV.

Praha Karla IV.

Pověsti, mýty a legendy o Praze.

Obrázek podcastu Červený kapitán

Červený kapitán

Pri rekonštrukcii starého cintorína v centre Nášho Mesta vykopú robotníci truhlu s pozostatkami bývalého kostolníka z kostola svätej Barbory. Nešetrným zaobchádzaním sa truhla náhodou otvorí a chlapi zistia, že v lebke je zatlčený klinec. Na miesto záhadného nálezu priv

Obrázek podcastu Tma

Tma

Triler, z ktorého vás zamrazí až do špiku kostí! Jozef Karika nám už neraz dokázal, že má jedinečný talent na vybudovanie mrazivej atmosféry, ktorý sa snúbi s rozprávačským majstrovstvom. Aj preto je jeho knihy tak ťažké odložiť. Napriek tomu, že nám pri nich behá mráz

Obrázek podcastu Souboj na Araluenu

Souboj na Araluenu

Audiokniha Souboj na Araluenu obsahuje čtrnáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #14 Král Duncan a princezna Kasandra jsou uvězněni v jižní věži hradu Araluenu a musejí se bránit neustálým útokům klanu Rudé lišky. Horác a hraničář Gilan jsou za

Obrázek podcastu Lolita

Lolita

Výstřední zpověď čtyřicátníka Humberta Humberta o jeho zničující erotické posedlosti kouzlem „nymfičky“ Dolores Hazeové vzbudila krátce po svém vzniku bouři odporu i nemístná očekávání, aby pak zajistila svému autorovi celosvětový věhlas. Postupně začala být chápána jak

Obrázek podcastu David Hecl: Mluví k vám kapitán

David Hecl: Mluví k vám kapitán

Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim

Obrázek podcastu Dumas: Tři mušketýři

Dumas: Tři mušketýři

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrůa jejich mladého přítele d'Artagnana se dočkala několika filmových podob

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 89 - David Vávra 08.06.2014

100 statečných - Host č. 89 - David Vávra 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - D. Vávra (architekt a herec)

Obrázek podcastu Angličtina v pohode 2

Angličtina v pohode 2

V rebríčku jazykov, ktoré by Slováci chceli ovládať, patrí angličtine suverénne prvá pozícia. Súhrn 320 anglických fráz so slovenským prekladom vám pomôže začať rozhovor, predstaviť sa, osloviť či pozvať niekoho, získať informácie, požiadať či ponúknuť pomoc, poďakovať

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Táňa Medvecká.

Obrázek podcastu Čtvrtý králův pes

Čtvrtý králův pes

Děj románu zavádí posluchače na přelom 14. a 15. století do doby vlády Václava IV. Do království, kde každý bojuje s každým, se po mnoha letech vrací z Itálie Hynek Tas z Boru, tvrdě vycvičený středověký osobní strážce. Po konfliktu s královským městem Berounem má velmi

Obrázek podcastu Kozák: Lovcem v Tajze

Kozák: Lovcem v Tajze

Původní LP album 2 18 0425 "Jan Kozák Lovcem v tajze" vydal Supraphon v roce 1977 - nyní titul vychází poprvé digitálně. JAN KOZÁK (*25.3.1921 – †5.5.1995 ) vypráví ve své knize o svých cestách na Sibiř, o svých osamocených toulkách či o společných výpravách s přátelsk

Obrázek podcastu Svět jako duhová kulička

Svět jako duhová kulička

Knížku Svět jako skleněná duhová kulička psal publicista a někdejší "prezidentův vězeň" Vladimír Škutina v 70. letech 20. století ve vězení jako dopisy malé dceři Janě, aby věděla, odkud její otec pochází, jaké město je Praha a jaký vůbec byl život v Čechách před únorem

Obrázek podcastu Brány Skeldalu: Bílá věž

Brány Skeldalu: Bílá věž

Autorské čtení druhého dílu fantasy tetralogie Brány Skeldalu: Bílá věž. Divoká jízda tří vyvolených zmetků pokračuje. Z jihu ostrova se šíří neznáme zlo, ostrov umírá a zdá se, že s ním počal umírat i svět. Katynka, Vlaherova snoubenka zmizela v den svatby. Tulák a mu

Obrázek podcastu Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já

Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já

První díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího sv