Audiokniha Mozart v Praze / Mozartiana

Putování za švestkovou vůní - Pitrýsek
Knížka plná poezie, vtipu a dobrodružství vypráví o dlouhém putování trpaslíka Pitrýska, který se vydal do světa hledat spřízněnou duši. Spřátelil se s taxikářem Srdcem, stal se hercem v divadle pro děti, zamiloval se do princezny Pipiny, kraloval v africké říši Bambuti…

Každý z mé rodiny někoho zabil
Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…

Vypravěč
V příběhu malého Vítka Kříže a jeho bratra Jáchyma se ocitáme na Běstvinách, na místě jako stvořeném pro prastarou legendu, ve které se na konci zámecké zahrady hýbe obrovský kompost. Hluboko pod zemí prý žije červ, kterého je třeba krmit – radostí, strachem, výčitkami …

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Ona, oni a já
Vítejte ve světě, ve kterém není místo pro špatnou náladu a kde se nakonec vše v dobré obrátí! Mladík z dobře situované rodiny, s břitkým humorem a zálibou v krásných ženách, se za účelem bližšího seznámení s (další) půvabnou dívkou nechává najmout na místo vychovatele …

Dobrý člověk ještě žije (1960)
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Colas Breugnon, který miluje svou práci, dobré jídlo a pití, rád si zažertuje s pěknou ženou, zárove…

Zítřek ti nikdo neslíbil
Jsou tři, i když každý sám. Probudí se na neznámém místě, netuší kde, neví proč. Nic si nepamatují. Julie procitá na zemi v cizí koupelně, s nevolností a pořádnou bolestí hlavy. Není schopná z paměti vydolovat jedinou smysluplnou vzpomínku, která by se týkala právě uply…

Poslední vlak z Frývaldova
První díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

100 statečných - Host č. 36 - František Míček 07.06.2014
Hostem L. Výborné - F. Míček (maratonský vytrvalec, in-line závodník)

Tajemství zázračné paměti
Audiokniha učí stočlenné paměťové asociační listině (neboli PAL), kterou David Gruber poprvé v této podobě zpracoval do českých poměrů. Paměťová asociační listina už dlouhá staletí patřila a patří ke klenotům duševní výbavy úspěšných lidí - od starořímského Cicera po mo…

Velice tiché ave
Příběh osudu jedné rodiny. Rozhlasovou hru Velice tiché ave (1981), kterou autor Milan Uhde označil jako drama-rekviem, natočila v roce 1992 režisérka Lída Engelová, která do hlavních rolí obsadila: Michala Pavlatu, Danu Syslovou, Josefa Somra, Jaroslavu Adamovou, Ladis…

100 statečných - Host č. 11 - Milan Mikulecký 06.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Mikulecký (asistent trenéra státní reprezentace letecké akrobacie, letecké muzeum Točná)

Pobřežní cesta
Teprve před několika dny se Raynor dozvěděla, že její manžel Moth trpí nevyléčitelnou nemocí. A k tomu právě přišli o dům a s ním i o práci. Nezbývá jim skoro nic – ani čas. A tak se rozhodnou vydat na pouť dlouhou tisíc kilometrů. Chtějí projít Jihozápadní pobřežní ces…

Zimní královna
Historický životopisný román ze 17. století vypráví příběh půvabné a vzdělané Alžběty Stuartovny, dcery anglického krále Jakuba I. Když se provdala za Fridricha Falckého, budoucího českého krále, netušila, jakému dobrodružství vychází vstříc. Fridrichova vláda v Čechách…

Sedmkrát v hlavní úloze
Hostovského román Sedmkrát v hlavní úloze, poprvé vydaný v roce 1942 v americkém exilu, jako jeden z prvních pojmenovává vinu evropské inteligence, která se jednoznačně nepostavila proti nástupu fašismu. O tomto díle prohlásil velký anglický spisovatel Graham Greene: "T…

Prázdné ulice
Děj románu se odehrává v roce 1999 v Praze. Vypravěč objeví na skládce na okraji města věc, jejíž účel nezná – je to nějaký nástroj, emblém, socha nebo snad písmeno neznámé abecedy? Ukáže se, že předmět je nějak spojen se záhadným zmizením mladé dívky. Vypravěč po ní pá…

Vílí pohádky na dobrou noc
Audio verze oblíbené pohádkové knihy. Čte Lucie Moučková. Délka 2h 24m. Okouzlující, někdy hravé a často moudré víly nám pomohou spojit se s rytmem a harmonií světa přírody a naladit se na jeho sílu. Audiokniha obsahuje dvacet příběhů s nejrůznějšími tématy – od toho, …

Zářící den
Napínavý příběh z Aljašky o muži zvaném Zářící den byl inspirován stejnojmenným románem Jacka Londona. Rozhlasová hra nejen pro mládež. Účinkují Petr Haničinec, Miroslav Moravec, Jiří Bartoška, Renata Doleželová, Miloš Vávra, Pavel Rímský, Pavel Pípal, Otto Lackovič, La…

Flórijánkovo štěstí
Flóriján z Kérkonošských hor se vydal do světa. Od kouzelného dědečka dostal tři magické dary. Pomůžou mu získat krásnou princeznu? Napsala: Anna JuráskováOsoby a obsazení: vypravěč (Bořivoj Navrátil), Florijánek (Miroslav Masopust), princezna Fanynka (Slávka Hozová), k…

Nepatrná ztráta osamělosti
Nelehké osudy Petra Steina, mladíka židovského původu, který se po útěku z pochodu smrti vrací v květnu 1945 do rodné Prahy. Knižní předloha získala v roce 2024 cenu Magnesia Litera za debut. Rozhlasová nahrávka z roku 2025.

Eliška Přemyslovna
Princezna Eliška a její dva sourozenci jsou posledními potomky slavného přemyslovského rodu. Kdo z nich usedne na královský trůn? Král Václav III., princezna Anna, nebo Eliška, kterou teta Kunhuta Přemyslovna připravovala na řeholní život ve svatojiřském klášteře na Pra…

Klíčem je klid
RYAN HOLIDAY dokázal nadchnout pro moudrost starověku již mnoho čtenářů. Ve své nové knize Klíčem je klid ukazuje na nadčasových základech stoické a buddhistické filosofie, jak se vnitřní klid může stát naší tajnou zbraní. Všichni velcí myslitelé, umělci, sportovci a vizi…

Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta
Velký otec moderní literatury, Giovanni Boccaccio, napsal své nejslavnější dílo v polovině 14. století. Od té doby žil Dekameron po celá staletí oslavován i zatracován, parafrázován, napodobován. Zesta příběhů, které si v Dekameronu vypráví společnost sedmi mladých uroz…

Andělin popel
"Když povídám lidem, o čem je ta kniha, říkám obvykle, že je o jedné irské rodině a o jednom otci, který pije, a že spousta lidí v ní umírá na různé nemoci a že je to opravdická legrace". Čte David Novotný a Josef Somr Četba z románu vyznamenaného Pulitzerovou cenou, v…