Audiokniha Moudrý zlatník (1968)

Kormidelník Vlnovský
Marryatův příběh je klasickou robinzonádou. Rodina váženého pana Rolemila se čtyřmi dětmi a černou chůvou se plaví na obchodní lodi z Evropy do Austrálie. V bouři v Indickém oceánu je loď poškozena, posádka vrak opustí a rodinu ponechá na palubě. Jediný, kdo na potápěj…

Ve vlaku
Spisovatel a terapeutka se potkají ve vlaku. Tak nezačíná anekdota, ale chytlavá konverzační komedie rakouského bestselleristy! Ve vlakovém kupé se během cesty z Vídně do Mnichova náhodně seznámí nesourodá cizí dvojice, postarší vyhořelý autor úspěšných milostných román…

Štičí silvestr
Povídka Štičí silvestr z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy, je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Dějiny světa v 50 psech
Uprostřed všech forem života jsme na Zemi naprosto sami. Jedinou výjimkou je pes, jenž s námi uzavřel spojenectví… Psi se s člověkem druží už od mladší doby kamenné a zvlášť v současnosti lze někdy jen obtížně určit, kdo má koho na vodítku. Mackenzi Leeová se rozhodla s…

Atlasův komplex
Moc má svou cenu… Atlasův komplex je dlouho očekávané pokračování bestsellerů Atlasova šestka a Atlasův paradox – s ještě vyššími sázkami i vášní! Po dramatickém návratu do knihovny Sídla je šestice členů Alexandrijské společnosti zranitelnější než kdy dřív. Stará spo…

Everest 1922
Dramatický příběh prvního pokusu o výstup na nejvyšší horu světa Kniha vychází u příležitosti stého výročí památné expedice. První pokus o výstup na Mount Everest v roce 1922 v podání George Leigha Malloryho a britské výpravy kolem něj je neobyčejný příběh plný kontrove…

Bretaňská pýcha
Čtvrtý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa Na břehu malebné řeky Belon, v oblasti, kde se pěstují světově proslulé ústřice, objeví svéhlavá stárnoucí herečka mrtvolu muže. Jen o něco…

Správná pětka na Pašeráckém vršku
{'cs': 'Vzhůru na Vyvrhel!\nZ plánu strávit velikonoční prázdniny na Kirrinu sešlo hned první večer. Vichřice porazila mohutný jasan a ten poničil dětem pokoje. Strýc Quentin přesto pohotově vymyslel, kde by si děti mohly užít volno, aby se nemusely vrátit do internátní…

Na hraně temnoty
Inspiroval se vrah vraždami spáchanými před desítkami let? Hrdina knihy Davida Morrella, anglický romantický spisovatel Thomas de Quincey, popíše ve své eseji vraždu spáchanou před desítkami let do takových podrobností, že mu policie nevěří, že není pachatelem vražd, kt…

V kopřivách
Jana tuší, že muž, se kterým čeká dítě, něco skrývá. Musí odhalit pravdu. Radka zjišťuje, že její syn provedl něco, co nejde vzít zpět. Musí ho ochránit před následky. A v kopřivách leží dívčí tělo. Na maloměstě, kde si lidé vidí až do kuchyně, ale přitom před sebou maj…

Poslední výprava rytíře Rolanda
Z osmdesáti veršovaných francouzských legend, zachycených mezi lety 1175-1250, vybral Václav Cibula pro knižní vydání pět nejcharakterističtějších, jež nejvíce přibližovaly atmosféru rytířské společnosti. Jednu z nich vám nabízíme v neopakovatelném přednesu Zdeňka Štěp…

Vídeňské zločiny III - Horký červenec 1927
Série Vídeňské zločiny je nejprodávanějším knižním titulem u našich rakouských sousedů. Jednotlivé díly se odehrávají ve významných letopočtech rakouské historie a čtenáři na ní nejvíce oceňují přesnost a atmosféru dobových reálií, do kterých autor své fiktivní zločiny …

Přítelkyně
Přítelkyně - nová kniha Ireny Obermannové vypráví o ženském přátelství i nepřátelství. Jde o retro příběh končící v současnosti. Ženské přátelství je neprobádané území, vztah opředený tajemstvím a leckdy i pohrdáním ze strany mužů. Vyznačuje se velkou vzájemnou podporou…

Božský imperátor Duny
Když budeš poslouchat, koření tě nemine! Největší dravec, jakého kdy svět poznal, a zároveň nejosamělejší tvor v celém vesmíru nese jméno Leto Atreides II. a už po celá milénia vládne pevnou rukou multigalaktickému Impériu. Jeho otec, Paul Atreides známý jako Muad’Dib, …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Čepel entropie
Tonda Vořezálek otevře oči do světa, v němž zemřel. Znovu potká svou milující ženu i přátele z útulného domova důchodců — a vzápětí je všechny pozabíjí. Démon, kterého si přinesl z druhé strany, má totiž hlad a chce si užívat. Záhy však démon zjistí, že svět lidí není t…

Jirka postrach rodiny
Takového rošťáka by si přála každá rodina! Takového ztřeštěného kluka s originálními nápady by si přála každá rodina! Jen ta jeho s ním má někdy problém… „Kdyby náhodou přepadl Jirka přes palubu, žádná škoda,“ prohlašuje Jirkův bratr Robert. Ani sestra Ethel nezůstává p…

Posunutá hranice
Statisíce Čechoslováků se přes noc z 29. na 30. září 1938 stalo cizinci ve svých domovech. Během několika týdnů odešlo ze zabraných území v pohraničí téměř 350 tisíc Čechoslováků. Ti, kteří zůstali, se stali občany nepřátelského státu. Byl to podzim, který napsal mnoho …

Indiánský erotikon
Indiánská moudrost české ženy. Češka poznává v New Yorku svou životní lásku, Čerokéze Tammyho, s kterým pak stráví život mezi členy jeho kmene v Severní Karolíně. Něžné a vtipné vyprávění o přátelství, rodině, lásce a přírodě. Spokojená a šťastná žena, to je základ pev…

Alias Grace
OZNAČENÍ VRAŽEDKYNĚ JE CEJCH. ZATOČILO S NÍ PRÁVO NEPRÁVEM? Ve staré Kanadě se píše rok 1859 a původem irská služtička Grace Marksová sedí už šestnáctým rokem ve vězení za vraždu svého pána a jeho rozverné hospodyňky. Soud dospěl k přesvědčení, že Grace je oba ještě v d…

Svět levného dopaminu
Mimochodem… Víte, jak instantní štěstí ovlivňuje váš život? Proč chceš to, co chceš? Co ovlivňuje tvé motivace, touhy a potěšení? Jedním z hlavních vyjednavačů v mozku, který se podílí na rozhodování o tom, co považujeme za důležité, je neuropřenašeč dopamin. Má vliv na…

Hamnet
Přišli o syna, jeho jméno však učinili nesmrtelným… Když strádající domácí učitel William Shakespeare potká energickou a svobodomyslnou Agnes, vznikne mezi nimi silné a osudové pouto. Jejich láska přivede na svět tři děti – starší Susannu a mladší dvojčata Hamneta a Jud…

Můj bratr albatros a jiná rodinná zvěrstva
Že je bratr proutník a jsou s ním jenom problémy, věděla Sylva, vypravěčka prvního debutového románu populární blogerky Zuzany Hubeňákové, vždycky. Jenomže ani tak by ji nenapadlo, že když se tento podařený sourozenec rozhodne z pohnutek veskrze čistých a upřímných vzdá…

Lidstvo: Dějiny naděje
Při pochybnostech vycházejte z dobra! Zajímavý pohled na problematiku krizových situací, lidskosti, dobra a zla. Jedno z autorova desatera zní: Při pochybnostech vycházejte z dobra! Je člověk od přirozenosti sobecký a nedůvěryhodný, nebo v něm převládá dobro, laskavos…