Audiokniha Moudrost lesa

Dievča z kalendára
Alma bola hneď po narodení za zvláštnych okolností daná na adopciu. V spise sa píše: „Totožnosť rodičov nesmie byť v žiadnom prípade vyzradená. Matke hrozí smrteľné nebezpečenstvo!“ O jedenásť rokov neskôr však Alma bojuje o život – potrebuje darcu kostnej drene. Jej ad…

Zapomenuté věci zapomenutého génia (výběr z her)
Nabízený titul je cimrmanovsky voňavý. Všechno, co zahrnuje, bylo původně součástí jednotlivých her, avšak z nejrůznějších důvodů /většinou časových/ se to do inscenací jaksi nevešlo. Scénky, básněa písně seřazené na tomto albu jsou tedy historickou mozaikou cimrmanovsk…

Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování
Kdo chce mít budoucnost, musí pochopit minulost. Cukuru Tazaki sám sobě odjakživa připadá trochu neslaný nemastný. Nemůže zapomenout na dobu na střední škole, kdy mu pocit výjimečnosti dodávala čtveřice osobitých přátel, z nichž každý měl přímení, které obsahovalo nějak…

Inspektor Šmidra zasahuje I
Dvě unikátní dramatizace z archivu Českého rozhlasu z konce šedesátých let. Detektiv Jan Šmidra je trochu Sherlock Holmes, trochu Josef Švejk a trochu inspektor Clouseau. Svou intuicí řeší závažné zločiny tak suverénně, že na konci vrah pyšně odchází středem a želízka z…

Večer s Bohumilem Bezouškou (2)
Původní LP album 1118 2786 Večer s Bohumilem Bezouškou (2) vydal Supraphon v roce 1981 - nyní titul vychází poprvé digitálně (první díl byl vydaný v březnu pod kat. číslem VT 0413-2) Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce …

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Útěk na koloběžce
I lidé s mentálním postižením mají své potřeby, příběhy a bláznivé činy. Lehce humorná a provokativní sonda do milostného života mladíka, který má o kolečko méně v hlavě, ale o kolečko více v srdci, a na dvou kolečkách prchá z ústavu sociální péče. Laurin Petrska se nar…

Měsíc s dýmkou
Minulost nás vždycky dožene. Horác a Vašátko se představují. Měsíc s dýmkou, 6 + l a Zvláštní případ. Amatérský detektiv malíř Horác a kriminalista Vašátko hrdiny výtečných detektivních povídek. Tři zapeklité příběhy řeší Horác, sympaťák a smolař, malíř na volné noze, k…

Strážcové Varadínu
{'cs': 'Dobrodružství kapitána Báthoryho, kniha první. Představte si Hru o trůny, přenesenou do osmansko-habsburských válek 17. století. \nNapínavý mix historického románu a fantasy, ve kterém jedna bitva střídá druhou, a přitom se toho člověk dozví víc, než v hodinách …

Na Silvestra v Helemichli
V bláznivém silvestrovském muzikálu "Na Silvestra v Helemichli" autorů Pavla Šruta, Jana Vodňanského a Petra Skoumala se vypravíme do císařství v Helemichli, kde je sice všechno "tak trochu" na ruby, ale kde vládne veselí a dobrá nálada. Uslyšíte mj. Jiřího Šaška, Jiřin…

Proč jsem tady doma
Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v…

Adventní kletba
Královský prokurátor Oldřich z Chlumu se spolu se svým pomocníkem panošem Otou ocitne jedné bouřlivé noci na hradě Krašově. O pomoc ho požádá hradní paní, neboť se tu během adventu zjevují předci jejího manžela, kteří tu dříve zemřeli za podivných okolností.

V kopřivách
Jana tuší, že muž, se kterým čeká dítě, něco skrývá. Musí odhalit pravdu. Radka zjišťuje, že její syn provedl něco, co nejde vzít zpět. Musí ho ochránit před následky. A v kopřivách leží dívčí tělo. Na maloměstě, kde si lidé vidí až do kuchyně, ale přitom před sebou maj…

O písaní
Vedeli ste, že Stephen King si na písanie niektorých svojich textov ani nepamätá, pretože trpel závislosťou od drog a alkoholu? Že viackrát unikol smrti a zachránila ho len láska rodiny – a láska k príbehom? Že jeden z najúspešnejších a najbohatších spisovateľov na svet…

Pohádky z horkého léta
Původní pohádkový seriál pro nejmenší napsala Alena Riegerová. V režii Márie Křepelkové účinkují mj. Eduard Cupák, Ivan Trojan, Dagmar Veškrnová nebo Petr Nárožný. Obsah: 1. Jak si užovka odložila obleček. - 2. Skokani - 3. O jabloňce s letňátky. - 4. Pavučinka.

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Gott – Československý příběh
Říkal to písní. Písní, která dojímala i rozdělovala… První nezávislé shrnutí umělecké kariéry Karla Gotta (1939–2019) vykročilo na nelehkou cestu, protože zpěvák si legendu o své osobě úzkostlivě aranžoval a dirigoval. Přední hudební publicista Pavel Klusák byl proto ně…

Zlý duch Lumpacivagabundus aneb Ludrácký trojlístek
Tři svobodní mládenci - truhlář, švec a krejčí - vedou lehkomyslný život plný zahálky a často nad poměry svých skromných živností. Ani jeden z nich se nechce usadit a vést spořádaný rodinný život. Za všechno může zlý duch Lumpacivagabundus, který má povedený trojlístek …

Vango
Odjakživa se cítil nejlíp poblíž nebe. Jenže svět začal být nesnesitelně přízemní… Romantikové mladí duchem, těšte se! Nejvýřečnější Francouz dneška pro vás umotal klubko úkladů, do jehož středu skryl záhadu hrdinovy totožnosti v čase nelidských ideologií 30. let 20. st…

Cari Mora
Šestý román tvůrce Hannibala Lectera, na který čekal celý svět. Cari Mora uprchla před válkou v rodné Kolumbii do USA a pod dohledem imigračního úřadu žije na dočasné povolení pobytu v Miami. Aby se uživila, stará se o luxusní sídlo přímo na pláži Miami Beach. Nemá ale …

Pravidla skutečných ninjů
Do třídy přišel nový kluk a s ním spousta problémů. S nikým se nebaví, sprostě nadává, a navíc se pere. Spolužáci zjišťují, že to s ním nebude lehké. Ale jednoduché to nemá ani sám Ivoš. Naštěstí je tady Lenka, sociální pracovnice věnující se bojovému umění. Díky ní a k…

Olomoucký bestiář
Na panství olomouckého biskupa se stalo několik žen obětí bestiální vraždy, kterou vesničané připisují vlkodlakovi. I když se místním po usilovné snaze podaří vraha chytit vraha a odsoudit k smrti na hranici, po čase vraždy pokračují. Přemysl Otakar II. dojde k závěru, …

Písničky z Večerníčků
Písničky z Večerníčků Napsali či zpívají Zdeněk Svěrák, Marek Eben, Jiřina Bohdalová, Libuše Šafránková, Petr Skoumal, Boleslav Polívka, Petr Nárožný, Ondřej Suchý, Josef Dvořák, Pavel Zedníček… Znělky a písničky ze 40 Večerníčků Rumcajs, O Křemílkovi a Vochomůrkovi, O …

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Nesmírný
Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádně tragickému případu dopravní nehody, při níž byla mladá dívka vymrštěna vysoko do větví stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí zvláštní záhadě a jeho protivník, zkušený manipulátor se želez…