Audiokniha Mortificatio

Bretaňské poměry
NEODOLATELNÝ KRIMINÁLNÍ ROMÁN Z LETNÍ BRETANĚ. V malebné pobřežní vesničce je jednoho horkého červencového rána nalezen zavražděný stařičký majitel slavného hotelu. Komisař Georges Dupin, Pařížan přeložený za trest na konec světa, se případu ujímá a v bretaňské letní id…

České temno
Tajemno a temnota. Obojí stejnou měrou láká, jako děsí. Vyprávění plná přízraků, netušených hrůz, napětí, zoufalství i naděje odpradávna přitahují. V této bohatě ilustrované antologii, která vzdává hold domácím klasikům žánru, najdete příběhy inspirované sny, povídačkam…

Let Your English September
>> Mluvte English, a ne Czenglish! ## O audioknize Víte, proč děláme v angličtině všichni podobné chyby? Na vině je náš milovaný mateřský jazyk – do angličtiny nám záludně podsouvá svůj vlastní slovosled, používání jiných časů i zavádějící slovíčka. Skvělá zpráva je, ž…

Stříbrná díra
Novela ze světa Křivého ostří, která navazuje na Zdvořilostní návštěvu. Po návratu z Trasky se o rytíři Jenu Mantichorovi šíří zvěsti, že by mohl být skutečným paladinem, což mnohým vlivným dvořanům není právě po chuti. Nebezpečný úkol v odlehlé části království Sevaru…

Dekameron: Den sedmý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Ďábelské hry
Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného těla – oběť je však zároveň pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však zjistí, že se stala sama terčem nebezpečné os…

Červený a černý
Román, v němž Stendhal (vlastním jménem Henri Marie Beyle) červenou barvou symbolizuje revoluci a černou barvou tmářství a despotismus. Hlavní hrdina románu Julien Sorel chce dosáhnout v životě vynikajícího postavení. Ačkoliv opovrhuje náboženstvím, dává se na kněžskou …

Wager
>> „Výjimečné dílo... námořní dobrodružství, horor i soudní drama v jednom.“ — časopis Rolling Stone

Gutta z Bubnu
Gutta je mladá šlechtična, která je donucena provdat se za zhýralého pána hradu Buben, Evana. Ten po ní chce jediné - dědice panství. Po náročném porodu se místo vysněného syna narodí Guttě dcera Jitka. Evan v návalu vzteku sedá na koně a vyráží tryskem nebezpečnou zasn…

Dvojník
Můžeme napravit své chyby v jiné realitě? Jedinečný technothriller od mistra neotřelých zápletek a napínavých rozuzlení, vydávaného ve 46 zemích. Dylanu Moranovi se jedné deštivé noci zhroutil svět: jeho auto pohltila rozvodněná řeka a pod hladinou zůstala jeho milovaná…

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Dvojitý kříž
Pod luxusním závojem města Los Angeles pulzuje zločin temnější než noc. Dávno popravený vrah ožívá a pokračuje ve svých hrůzných činech. Jak je to možné? Existuje snad nějaký napodobitel, nebo byl odsouzen nevinný člověk? Vrací se snad ze záhrobí, aby pokračoval v nedok…

Šťastné peníze
{'cs': 'Staňte se zenovým mistrem v oblasti peněz a zmírněte své obavy o finance a potenciál výdělku.\nAutor Ken Honda ví, že rychlé zbohatnutí není způsob, jak dosáhnout štěstí. Příliš často jsou peníze zdrojem strachu, stresu a hněvu, často narušují vztahy, a dokonce …

Kartouza parmská
Ze slavného a oblíbeného Stendhalova románu "Kartouza parmská", jehož děj se odehrává v Itálii, zemi dvorských intrik, volných mravů a vášnivých emocí, čte Vladimír Čech. Dramatický a romantický obraz napoleonské doby a osudu Fabrizzia del Donga pro rozhlas upravil a ta…

Vídeňské bratrstvo
Masová vražda na předměstí Osla vypadá nejprve jako náboženská msta. Oběti totiž patří k sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Nicméně vyšetřovatel Fredrik Beier a jeho nová kolegyně Kafa narazí na několik nesrovnalostí. Proč byla v sídle sekty laboratoř…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Dožínkový věnec
Poslechněte si pohádkový příběh Drahomíry Měskové o mladíkovi Janovi, dívce Cilce a taky o jednom nezbedném klásku. Jak to s nimi dohromady dopadne?Hrají: Miroslav Moravec, Martin Štěpánek, Milena Steinmasslová, Zdeněk Řehoř a další. Režie Jan Berger.

Stvůra
V Holicích je nalezeno surově zbité a rozřezané tělo mladé dívky. Vyšetřování se ujímá výkonná a cílevědomá komisařka Laura Linhartová, nepříliš populární mezi svými spolupracovníky, spolu s novým kolegou Adamem Benešem. Hlavním podezřelým se stává nedávno usvědčený vra…

Život víry 2023/07–08
Život víry 2023/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Kateřina Hodecová a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * A. Boppart: Mladí si nemyslí, že potřebují odpuštění (ro…

Výnimočný stav
„Všade, kde sa dá žiť, sa dá žiť dobre.“ Marcus Aurelius. Audiokniha hľadá odpovede ako naplniť tento citát. Martin M. Šimečka ďalej hovorí: "Za celý svoj už relatívne dlhý život som sa nestretol s takou mohutnou vlnou zla, ktoré sa dnes valí z úst takého obrovského mno…

Čarodějnice Bordelína
"Do klidného tichého lesa Bambručáku se jednoho dne nastěhuje lesní čarodějnice Bordelína. A nic z toho, co vidí, jí není po chuti. Však také není čarodějnicí nadarmo – přečaruje celé okolí k obrazu svému... všude rozhází různobarevní papírky, pytlíky a lahve. Špiní vod…

Emilovy další skopičiny
Ve švédské vesničce Lönneberze zná rošťáka Emila každý. Ano, to je ten roztomilý kluk ze statku Kocouří, který vypadá jako andílek a provádí ty neuvěřitelné kousky. Možná že ho znáte i vy z knížky Emilovy skopičiny. A už jsou tu další, a pěkně vykutálené! Však Emil zase…

Jeden musí z kola ven
Musí špehovat špehy. A odhalit krtka tak, aby neodhalil sám sebe. Fiasko operace Svědectví na území normalizačního Československa špičkám londýnské MI6 napoví, že uvnitř něco nehraje. V ústředí jejich zpravodajské služby řádí počátkem 70. let dvojitý agent čili „krtek“ …

Jak svět přichází o doktory
Co se stane, když doktor pověsí svůj plášť na hřebík? Už první kniha Adama Kaye Bude to bolet, doktore?, jeho tajný deník z dob, kdy býval mladým lékařem, se stala knižním fenoménem. Přečetly ji miliony lidí po celém světě, byla přeložena do 37 jazyků a na její motivy v…