Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Moja, Tatu a tiplíci

Audiokniha Moja, Tatu a tiplíci

Délka:

1 hod 9 min

Čte:

Lucie Bílá

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Mít, nebo být?

Mít, nebo být?

Ze štvance chtivosti člověkem, který se řídí svým svědomím a osobní zodpovědností k sobě samému i k svým bližním. Erich Fromm, jehož humanistické knihy již psychologii a filozofii zpřístupnily čtenářům několika generací, zde analyzuje povahu západní společnosti, hledá

Obrázek podcastu Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě

Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě

Velmi úspěšný projekt Supraphonu měl své začátky v roce 2004, kdy vznikla první kompilace Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo. Zvukovou humornou koláž z dobových projevů politických snaživců, tajemníků a papalášů doplňovaly agitační písně, častušky a angažované

Obrázek podcastu Marie Terezie: Symfonie života velké císařovny

Marie Terezie: Symfonie života velké císařovny

Barvitý portrét jediné ženy na habsburském i českém trůně se zaměřuje nejen na státnické působení Marie Terezie v roli císařovny Svaté říše římské v letech 1740–1768, ale líčí i její soukromé záliby a vrtochy, obavy či frustrace. Zkušený popularizátor sleduje její vztah

Obrázek podcastu Bretaňské zlato

Bretaňské zlato

BRETAŇSKÁ SŮL A PERFIDNÍ INTRIKY. Na rozlehlé solné zahrady na poloostrově Guérande se snáší soumrak. Vzduch je prosycen fialkovou vůní fleur de sel, o níž místní obyvatelé tvrdí, že často vyvolává halucinace. Podobný pocit má i komisař Georges Dupin, když na něj někdo

Obrázek podcastu Kouzla skřítka Metroníčka

Kouzla skřítka Metroníčka

Další z řady kouzelných rozhlasových pohádek v režii Jana Bergera a s báječným hereckým obsazením. Nenechte si ujít!

Obrázek podcastu Osudy dobrého vojáka Švejka 3

Osudy dobrého vojáka Švejka 3

{'cs': 'Tragická velkolepá komedie. Kompletní znění III. dílu Slavný výprask a nedokončeného IV. dílu Pokračování slavného výprasku. Čte Oldřich Kaiser.\n\nJaroslav Hašek (1883-1923)\nJaroslav Hašek byl publicista, novinář a spisovatel.\nPo nedokončených studiích na gym

Obrázek podcastu Paranoir

Paranoir

Raven - skladatel, textař, zpěvák, rockový písničkář, kterého zdobí více než desítka sólových alb. Je podepsán pod divadelní scénickou hudbou, stejně jako pod hudbou k desítkám audioknih.. Tentokrát se představuje sbírkou básní, které celý rok, s intervalem jednou týdn

Obrázek podcastu Božský imperátor Duny

Božský imperátor Duny

Když budeš poslouchat, koření tě nemine! Největší dravec, jakého kdy svět poznal, a zároveň nejosamělejší tvor v celém vesmíru nese jméno Leto Atreides II. a už po celá milénia vládne pevnou rukou multigalaktickému Impériu. Jeho otec, Paul Atreides známý jako Muad’Dib,

Obrázek podcastu Hardcore historie

Hardcore historie

Zapomeňte na ospalé hodiny dějepisu a nekonečné seznamy jmen a dat. Zkoumat dějiny s Danem Carlinem je jako vydat se na cizí planetu, kterou také obývají lidé. Biologicky stejní, ale kulturně odlišní. Co všechno se můžeme z trosek vyspělých civilizací dozvědět sami o so

Obrázek podcastu Nesprávná nevěsta

Nesprávná nevěsta

Raven a Ares se znají leta. Ona je mladší sestra jeho snoubenky. On je muž, po kterém vždy tajně toužila – muž, kterého nikdy nemohla mít. Když se její sestra rozhodne neobjevit na vlastní svatbě, Raven nemá jinou možnost než ji u oltáře nahradit. Dohoda mezi mocnými ro

Obrázek podcastu Werich: O žlutém mužátku

Werich: O žlutém mužátku

Werichova málo známá pohádka O žlutém mužátku byla zařazena do knížky Lincoln 1933, která vyšla v roce 1970 a - až na výjimky - už se nedostala ke čtenářům. Téměř celý náklad byl totiž zničen. Podobný osud potkal i zvukový záznam pohádky. Přestože ji autor načetl pro Su

Obrázek podcastu Jak být úspěšný

Jak být úspěšný

Každý může proměnit své sny o úspěchu v realitu. Použitím rad a inspirativních nápadů, založených na zdravém selském rozumu, audiokniha Jak být úspěšný provází posluchače krok za krokem programem sebepoznání, který pomůže nalézt sebedůvěru, nastavit si vlastní cíle, pře

Obrázek podcastu Nenávidím tě, neopouštěj mě!

Nenávidím tě, neopouštěj mě!

Zvládání hraniční poruchy osobnosti Zoufalá snaha zabránit reálnému nebo imaginárnímu osamění. Nestabilní a intenzivní mezilidské vztahy s výraznými změnami v postojích k druhým. Trvalé a zřetelně narušené nestálé sebehodnocení nebo mínění o sobě. Impulzivita v nejméně

Obrázek podcastu Hořící říše

Hořící říše

Nad Chazarskou říší se vznáší zlá předtucha. I třetí část cyklu Bohatýr je skvěle namíchanou směsí historie, fantasy, bojů a nových postav. K varjažskému knížeti Svjatoslavovi se vracejí bohatýři v čele s Iljou Muromcem, aby mu pomohli dobýt Chazarskou říši. Prosperujíc

Obrázek podcastu Životopisy císařů

Životopisy císařů

Životopisy římských císařů od Caesara po Domitiana zachycují osobní život a povahové rysy jednotlivých panovníků. Suetonius se narodil v r. 70 n. l. a působil jako římský císařský archivář. Jeho nejznámějším dílem jsou tyto životopisy.Životopisy mají podobnou strukturu,

Obrázek podcastu I'm your man: Život Leonarda Cohena

I'm your man: Život Leonarda Cohena

„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s

Obrázek podcastu Publius Ovidius Naso Básník o svém životě/ Ovidius radí...

Publius Ovidius Naso Básník o svém životě/ Ovidius radí...

Původní EP titul 20251 "Publius Ovidius Naso Básník o svém životě/ Ovidius radí..." vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul ve skvostné interpretaci Luďka Munzara a Marie Málkové vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Sněhurka a sedm trpaslíků

Sněhurka a sedm trpaslíků

Archivní nahrávka známého pohádkového příběhu s Hanou Maciuchovou v hlavní roli z r. 1973.Osoby a obsazení: Sněhurka (Hana Maciuchová), zlá královna (Věra Kubánková), chůva (Libuše Havelková), princ (Jiří Plachý), Miloš Hlavica, Josef Velda, Svatopluk Skládal, Josef Blá

Obrázek podcastu Prečo mi to nikto nepovedal?

Prečo mi to nikto nepovedal?

Ak zažívate ťažké obdobie, alebo si neviete dať rady so spracovaním niektorých emócií, klinická psychologička Julie Smith vám touto audioknihou môže zmeniť život. Vďaka nej zistíte, prečo sa cítite tak, ako sa cítite, a poradí vám, čo sa s tým dá robiť. Vlastná myseľ ná

Obrázek podcastu Duševní lenost

Duševní lenost

Duševní (myšlenková) lenost je silný soupeř. Tehdy se nám nechce cíleně přemýšlet, řešit úkoly, plánovat a měnit své názory. Místo „těžkého“ přemýšlení zabíjíme čas sledováním sociálních sítí, televize a jiných podnětů zvenčí. Kniha Duševní lenost má čtyři části: Úvod P

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 12

Hovory o józe a mystice č. 12

Jak rozumět nedvojné filosofii, Rámagíta, Džňána gíta. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Hrad ve Skotsku

Hrad ve Skotsku

Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná. Izzy se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď je z ní hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekan

Obrázek podcastu Pekelníci

Pekelníci

Oheň proti vodě. Přízrak z daleké arabské pouště proti strašidlu z povodí Hronu. Přicházejí před tureckými oddíly, aby jim vyčistili cestu pekelným ohněm. Pekelníci. Proti nim stojí kapitán Báthory a Stěpan Voronin. Na pomoc jim přichází vodní příšera jménem Blivajz. Ma

Obrázek podcastu Večer s Milošem Kopeckým

Večer s Milošem Kopeckým

"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá

Obrázek podcastu Krev není voda

Krev není voda

Žádný rok v Krauzově krátké detektivní kariéře nebyl tak těžký jako rok 1992. Bezpečnostní analytici tvrdili, že na vině byla neuvážená porevoluční totální amnestie, protože vylidnila věznice a zalidnila ulice násilím. Krauz a jeho kolegové tenkrát nedbali bezpečnostníc