Audiokniha Modrý kříž

Severní zámek
Tam, kde vládne smrt a čas se zastavil, kde nit osudu neubíhá, vězní zrádný troll princeznu Astrid. Podaří se rybáři Halvorovi rozluštit poselství run a princeznu vysvobodit? Uslyšíte v původní rozhlasové pohádce s nádechem severského mýtu z roku 1986. S Martou Vančurov…

Barí, syn Kazanův
Vlastní kořeny nezapřeš. Román amerického spisovatele Jamese Olivera Curwooda o Barím, potomku slavného zvířecího hrdiny Kazana a jeho družky Šedky, nás opět zavede do nádherné americké divočiny. Jeho otcem je Kazan, ze čtvrtiny vlk, ze tří čtvrtin severský vlčák. Jeho …

Dokonalá lítost
Edinburgh ochromily vražedné bombové útoky. Oběti se počítají v desítkách a smrt neušetří ani místní policejní oddělení. Šéfinspektorka Ava Turnerová a inspektor Callanach ale nesmějí dovolit, aby jim utrpěné osobní ztráty zabránily vypátrat pachatele. Jak je možné, že …

Návod k použití železnice
Osobitě poetický průvodce pro všechny železniční lidi… Nechybělo moc a česká i německá literatura mohla být o jednoho talentovaného spisovatele chudší. Jaroslava Rudiše to k železnici táhlo odjakživa, jenže kvůli oční vadě ho nakonec k „modré armádě“ nevzali – na rozdíl…

Nightflyers
Sci-fi horor od autora Hry o trůny Sci-fi horor od autora bestselleru Hra o trůny napsaný svižným jazykem, vtipem a pečlivě vybudovanými pointami. Devítičlenný tým akademických vědců se vydává na výpravu za volkryny, mýtickou rasou mezihvězdných nomádů, a jedinou lodí, …

Kolébka
Podobně jako v o mnoho let pozdější a úspěšnější Lucerně, i v Kolébce zasazené na Křivoklátsko hraje roli dávné zvykové právo. K veřejnému potrestání nevěrných žen v kraji sloužila kolébka, na které biřici záletnici přede všemi pohoupali. V Jiráskové komedii se takto ch…

Mráz v kostech
Jedné noci přirazí ke břehu ostrova Snagov loďka se dvěma plavci. Azyl na zdejší klášterní půdě si žádá sám transylvánský kníže Vlad se svou milovanou Alexis. Potíž je jen v tom, že už před časem padl v bitvě a se vší slávou i žalem byl pohřben v kryptě svého hradu. Pro…

Můj strýc Odysseus
Majitel pohřebního ústavu vidí život trochu jinak. Román zachycuje dobu od přelomu století do třicátých let, v němž ožívá stará dobrá Vídeň i tehdejší Praha, a líčí příběh majitele pohřebního ústavu Pepiho Frajvalda, člověka širokého srdce. Výborně napsaný román zachycu…

Lolita
Výstřední zpověď čtyřicátníka Humberta Humberta o jeho zničující erotické posedlosti kouzlem „nymfičky“ Dolores Hazeové vzbudila krátce po svém vzniku bouři odporu i nemístná očekávání, aby pak zajistila svému autorovi celosvětový věhlas. Postupně začala být chápána jak…

Dodatky
Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

Toulky českou minulostí 801-900
Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich proagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce.

Zámek
Příběh zeměměřiče K., který přijíždí do vesnice u zámku ujmout se svých nových povinností, o kterých bohužel téměř nic neví. Marně se snaží získat instrukce ze zámku. Ocitne se bez prostředků na ulici, ale ze zámku nepřichází stále odpověď.

Život víry 2021/09
Život víry 2021/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Jarmila Beková: Vždycky jsem měla přetlak tvořivosti Samu sebe popisuj…

Angličtina - Nepustilova metoda – Vedlejší věty
CD Vedlejší větyje poslechovou verzí všech drilových cvičení obsažených ve stejnojmenné knize. Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část cvičení je namluvena americkými rodilými mluvčími. CD je určeno pro středně a více pokročilé studenty (B1…

Ztracené stříbro
Nejlepší detektivka ze starého Říma První díl úspěšné řady Marcus Didius Falco představuje soukromého informátora Falca, který se z Říma vypraví do Británie, aby odhalil politické spiknutí a vyšetřil krádež stříbra. Řím, rok 70. U moci je nový císař. Proudy peněz a moc…

Pohádky tisíce a jedné noci 31-40
Pohádky tisíce a jedné noci - čtvrtá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Před bouří
Audiokniha Před bouří Zuzany Hartmanové je prvním dílem úspěšné české fantasy trilogie Krysy apokalypsy. Hlas románu propůjčil Ondřej Brett. Bohové byli svrženi před osmdesáti lety. A jejich pád zanechal Ler pustý, zjizvený a z větší části neobyvatelný. Magií kontaminov…

Přízraky
Skandální rodinné drama norského autora ve skvělém přetlumočení Františka Fröhlicha. Rodinné drama, které norský dramatik Henrik Ibsen dokončil na podzim roku 1881, bývá označováno za "přelomové dílo" v cestě moderního dramatu. Má rozměr tragédie, je ale psáno všední pr…

May: Vinnetou
Hrdinové nestárnoucí klukovské četby ožívají ve velkolepé dramatizaci s předními interprety, bohatými zvukovými efekty a westernovou hudbou Ladislava Štaidla. Komplet 4 alb nabízí více než pět hodin poslechu plného romantiky a napětí!

O mé radostné cestě od kolébky ke krematoriu
V roce 1993 vznikla velmi ojedinělá nahrávka humorných vzpomínek ak. malíře Vladimíra Komárka. Interpretem byl Josef Vinklář, hudební doprovod vytvořilo trio Ladislav Gerendáš, tehdy ještě neznámá Leona Machálková a Václav Knop. V nahrávce je použit i autentický hlas Vl…

Zahrada
Fantazijní příběh Jiřího Trnky má pět dětských hrdinů, dále pět slonů, jednoho zlomyslného kocoura, jednoho trpaslíka a spoustu psů, kteří si do tajemné zahrady, kde se dějí zázraky, chodí pít psí víno... Pohádkový příběh mohou znát děti i z animovaného filmu Břetislava…

Gigolo – Zpověď luxusního společníka
Řekněme, že se jmenuje Dominik. Možná jste ho potkala v metru, ohlédla se za ním a chvíli nato jej nadobro pustila z hlavy. Dominik je gigolo. Zapomeňte ale na všechno, co si myslíte, že o mužských společnících víte. Odhoďte předsudky, snad trochu morálky a nahlédněte …

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Volání
Odlehlý ostrov s jediným domem – útočiště, kam lidé míří, aby zde zanechali své starosti. Právě sem bere po rodinné tragédii Martin své blízké v naději, že učinil pro všechny to nejlepší rozhodnutí. Majitel vilky s ním však nesouhlasí. Podle něj si ostrov sám volá ty, …