Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Lada: Kocour Mikeš Díl 1.

Lada: Kocour Mikeš Díl 1.

Původní audio kazetu 71 0309-4 "Josef Lada Kocour Mikeš Díl 1." vydal Bonton Music v roce 1995. Později vyšly některé části vyprávění o kocourkovi, který uměl mluvit v podání herečky Nadi Gajerové na různých CD, ale kompletní titul v původní sestavě a délce vydává Supra

Obrázek podcastu Příběhy z nebezpečné říše

Příběhy z nebezpečné říše

Svět, o kterém si potřebujeme číst Čtyři povídky a sbírka básní nás tentokrát nezavádějí do Středozemě, ale do tajemné pohádkové říše Faërie, kterou Tolkien představuje v závěrečné eseji. Nechte se pozvat do světa fantazie J. R. R. Tolkiena. Tentokrát ne do Středozemě,

Obrázek podcastu Vražda Rogera Ackroyda

Vražda Rogera Ackroyda

{'cs': 'Hercule Poirot — vášnivý pěstitel dýní řeší vraždu se svou typickou rozvahou a důvtipem. \n\nChudák pan Ackroyd. Byl duší poklidného King’s Abbot. Našli jej sedět v křesle s tuniskou dýkou v zádech. Vražda tohoto přívětivého pána otřásla celým městečkem. Vyšetřo

Obrázek podcastu Proč jsem tady doma

Proč jsem tady doma

Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v

Obrázek podcastu Hašek: Ze světa zvířat

Hašek: Ze světa zvířat

Ze svého působení v redakci časopisu Svět zvířat vytěžil Jaroslav Hašek několik povídek, v nichž hlavními hrdiny jsou ježek, slepice, nebo jezevčík. Na osudu svých zvířecích hrdinů v absurdní komické nadsázce ukazuje Hašek vtipně a s lehkostí směšnost lidských vlastnost

Obrázek podcastu Židovka z Toleda - Mistři slova

Židovka z Toleda - Mistři slova

"Židovka z Toleda - audiokniha obsahuje historický román s židovskou tematikou, jehož autorem je Lion Feuchtwanger. Historický román, který popisuje soužití židů, křesťanů a muslimů ve středověkém Španělsku ve 12. století. Evropa žije svatou válkou a na pozadí těchto hi

Obrázek podcastu Šeptuchy

Šeptuchy

Příběh o dospívání v kraji, který by nikdo nevymyslel Podlasí, lesnatá oblast mezi Polskem a Běloruskem, je tak trochu zapomenutý kraj. Dodnes je opředený legendami a mlhami, v nichž žijí na první pohled zvláštní lidé — mají svoji víru, bídu a šeptuchy: ženy, které

Obrázek podcastu Mníchov

Mníchov

September 1938. Hitler sa rozhodol začať vojnu. Chamberlain zúfalo túži udržať mier. O tejto otázke sa rozhodne v meste, čo sa navždy zapíše do dejín vďaka dohode, ktorá nielenže viedla k rozkladu demokratického Československa, ale aj otvorila dvere Hitlerovým politický

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Okouzlení slovem

Okouzlení slovem

Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné,

Obrázek podcastu Designérem vlastního života

Designérem vlastního života

Nalezení problému + Řešení problému = Dobře navržený život Právě se nacházíte v bodě, kde hledáte problém. Jste na správné cestě, protože designérské myšlení klade na nalezení problému stejný důraz jako na jeho řešení. Designérské myšlení vám může pomoci posunout váš os

Obrázek podcastu Dubánek ve světě lidí

Dubánek ve světě lidí

Otevřete dvířka do dubánčího světa. Dubový lesní človíček se vydává na průzkum do světa lidí. Dubánek Borek chce všemu porozumět, ale zvědavost se mu stává málem osudnou. Dubánek Borek je velký neposeda. Když les v zimě utichne a zapadá sněhem, přesunou se dubánci do

Obrázek podcastu Stratené kníhkupectvo

Stratené kníhkupectvo

Tri postavy, ktoré zdanlivo nič nespája. Jedno tajomné kníhkupectvo, ktoré vraj stálo na jednej pokojnej dublinskej ulici. Vydajte sa do sveta neobyčajných, prepletených príbehov naprieč minulosťou a súčastnosťou – príbehov skutočných, ale aj tých knižných. Prvý príbeh

Obrázek podcastu Hovory s T. G. M.

Hovory s T. G. M.

Četba z rozsáhlé knihy rozhovorů s T. G. Masarykem zaznamenaných v letech 1928-1936 českým prozaikem, dramatikem a překladatelem Karlem Čapkem.Souborné vydání Čapkových Hovorů s T. G. M. vzniklo z devíti let vyptávání, uvažování, vzpomínání a vypravování. Vypravování od

Obrázek podcastu Le Petit Prince

Le Petit Prince

Audiokniha nabízí pohádku Antoine de Saint-Exuperyho, která je převyprávěna zjednodušenou francouzštinou. Nemusíte se proto obávat, že byste textu neporozuměli, je výbornou volbou pro začínajícího posluchače, ať dítě či dospělého. Poslechnete si tak druhou po Bibli nejp

Obrázek podcastu Mrazivý polibek

Mrazivý polibek

Strigojové útočí na vampýrskou akademii Zákeřní Strigojové nepolevují ve svém plánu ovládnout svět vampýrů. Dhampýrka Rose, v jejíchž žilách koluje krev vampýrů a lidí, může útočníkům lépe čelit než její spolužáci. I přesto se ocitá v obrovském nebezpečí. Zákeřní Strigo

Obrázek podcastu Čarodějná země Oz

Čarodějná země Oz

Dosti zvláštní trojice kamarádů, kluk Tipet, Honza Dýně a dřevěná Koza, se vydávají do hlavního Smaragdového města čarodějné země Oz. Chtějí ho ochránit před nájezdem dívčí armády. Té sice velí rázná Bimbam, ale v pozadí všech zlostných snah se ukrývá mocichtivá čaroděj

Obrázek podcastu Zamrzlá loď kapitána Flinta

Zamrzlá loď kapitána Flinta

Mráz a zamrzlé jezero. Skvělá příležitost k výpravě na"severní pól". Čtvrtá kniha ze série o Vlaštovkách a Amazonkách se odehrává na zamrzlém jezeře. Co všechno na své polární výpravě během zimních prázdnin u zamrzlého jezera zažijí? Čtvrtá kniha zé série Vlaštovky a A

Obrázek podcastu Klabzubova jedenáctka

Klabzubova jedenáctka

Humoristický román Klapzubova jedenáctka napsal Eduard Bass v roce 1922. Těžko jej charakterizovat lépe než jako fotbalovou pohádku pro dospělé. Starý Klapzuba, otec jedenácti zdatných synu, přetvoří jejich životní elán do jedinečné fotbalové jedenáctky, která nejdříve

Obrázek podcastu Vládce vzduchu

Vládce vzduchu

Desetidílná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele André Laurieho nese hrdý název Vládce vzduchu.Někdejší spolupracovník Julesa Verna se v tomto vyprávění vydal po stopách svého slavného učitele: hrdinové jeho příběhu sestrojí s pomocí tajemného kovu irk

Obrázek podcastu Doba temna

Doba temna

Výprava z temnot české stand-up komičky, která nesmlouvavě popisuje s ironií sobě vlastní svůj život a trnitou cestu z toxických vztahů k sebe-lásce. Autobiografie české stand-up komičky Adély Elbel jistě šokuje mnohé posluchače. Nejen nesmlouvavým a drsným popisem děts

Obrázek podcastu Fantastický pan Lišák

Fantastický pan Lišák

Klasický příběh o vychytralém plánu nezdolného lišáka, který se stal předlohou filmu Wese Andersona. Farmáři Soudek, Suk a Stýblo jsou neustále vzteky bez sebe, protože z jejich kurníků co chvíli zmizí další kulaťoučká slepička, boubelatá husička nebo pěkný krocan. Na n

Obrázek podcastu Ukradené dětství

Ukradené dětství

Je konec léta 1942 a do dejvického zámečku Jenerálka začínají vozy gestapa přivážet děti od tří do šestnácti let. Jde o nejmladší generaci ze širšího okruhu atentátníků na Reinharda Heydricha. Proč ? Na jak dlouho ? A uvidí ještě někdy své rodiče ? Na odpovědi musí počk

Obrázek podcastu Pyšná princezná

Pyšná princezná

Kde bolo, tam bolo, v krajine kráľa Belovlasa žila princezná Krasava, ktorej na zemi v kráse páru nebolo. No nielen v kráse - ani v spupnosti a namyslenosti. Odmietala všetkých pytačov, každé úprimné vyznanie vysmiala. Ako to už v rozprávkach býva, aj tu sa nájde odvážn

Obrázek podcastu Desatero úspěšného podnikatele

Desatero úspěšného podnikatele

Desatero úspěšného podnikatele odhaluje soubor pravidel, kterých se drží podnikatelé, kteří jsou ve svém podnikání dlouhodobě úspěšní. Podnikání a úspěch v něm ovlivňuje mnoho proměnlivých faktorů, ale ty, které jsou pro úspěch v podnikání klíčové může každý podnikatel