Audiokniha Mládí v hajzlu 1: Mladík v odboji

Volání divočiny - Mistři slova
Román Volání divočiny vyšel poprvé v roce 1903 a vypráví příběh psa, křížence bernardýna a skotského ovčáka, Bucka. Příběh se odehrává v období zlaté horečky na Klondiku. Buck, který vyrůstá u bohaté rodiny na jihu Spojených států, je prodán jako tažný pes na Aljašku. B…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 10.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je návštěva ze Slovenska: herec Andrej Hryc.

Der fliegende Koffer / Die Bremer Stadtmusikanten
Na titulech 03542 resp. 03543 (pro ARTIA SUK 36542 a SUDK SUK 36541) vydal Supraphon (Supraphon-Artia) v roce 1964 pohádky Létající kufr a Brémští muzikanti v německé verzi - nyní tyto tituly vydáváme poprvé digitálně

Válečný pilot
Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti…

Ako byť šťastný
Ako si môže človek uchovať šťastie v súčasnom nepokojnom a zložitom svete? Jeho svätosť 14. dalajláma je autorom mnohých kníh, no táto je jeho najpopulárnejšou. Prostredníctvom meditácií a príbehov v nej ukazuje, ako čeliť depresii, úzkosti, hnevu, žiarlivosti alebo zle…

Kouzla skřítka Metroníčka
Další z řady kouzelných rozhlasových pohádek v režii Jana Bergera a s báječným hereckým obsazením. Nenechte si ujít!

Spánek rozumu plodí příšery
Pandemie koronaviru přináší záplavu otázek, ale málo jasných odpovědí. Komu věřit, když je všude plno „odborníků“? Může virus zemřít? A jak se z virů chcípáčků stávají světoví šampióni? Jak bude probíhat očkování proti covid-19? Máme se obávat silného státu? Pandemie k…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Zlatý kříž
První díl série Městské války. Václav Vran pracuje jako analytik v bance. Vede všední život, který udržuje pod kontrolou pomocí mobilního telefonu, množství peněz a povrchních přátel. Když si jednoho dne krátí cestu z práce přes park, zaútočí na něj démon. Přestože sráž…

Mycelium VI: Vrstva ticha
Lucas propadl kouzlu psychotroniky, ale to není jediná z jeho tužeb… Touha ovládnout psychotroniku přivedla Lucase k Aš~šádovi. Složil slib, stal se jeho učedníkem, a tím se naprosto vydal do jeho rukou. Emocím, které od začátku byly mezi nimi dvěma, se už nedá uniknout…

Falešný tolar
Královský písař Jiří Adam z Dobronína spolu se svým pomocníkem Petrem Korcem řeší zapeklitý případ na samém jihu Čech. Z cestování přes Šumavu mají v té době všichni strach, všude nekonečné hvozdy, kam snad ještě nevkročila lidská noha. Vesnic poskrovnu, jen tu a tam pá…

Život víry 2024/11
Život víry 2024/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman a Jitka Vyležíková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Věříme v zázraky Má dnes cenu modlit se za zázraky? Proč se občas „ni…

Kukačka
"V Bratislavě byla zavražděna žena bohatého plastického chirurga. Její muž je nezvěstný a v luxusní vile, kde objevili tělo, zůstaly jen dvě adoptivní děti. Sourozenci svorně tvrdí, že nic neslyšeli ani neviděli. Vyšetřování se ujímá kapitán Marek Wolf, který postupně o…

Zlý jelen
Rozhlasová adaptace jedné z nejúspěšnějších komedií Václava Klimenta Klicpery. Věříme, že půvabná Klicperova čeština a smysl pro humor, ale i pohádková zápletka točící se kolem zlého jelena plná omylů, převleků, kouzel a lásky znovu zaujme a pobaví. V obsazení najdete t…

Indiáni z Větrova
Indiáni obsadili zámeček bývalých pánů z Větrova! Nejsou to sice praví indiáni a zámeček slouží jako dětský domov, i tak ale nebude nouze o dobrodružství a vtipné příhody. "Větrováci", tak si totiž říkají děti z dětského domova na jižní Moravě. Knížku Markéty Zinnerov…

Medvídek Paddington
Medvídek Paddington je pro anglické děti asi něco jako pro české Milerův Krteček. Neobyčejně půvabné a vtipné vyprávění o osiřelém medvědu z nejtemnějšího Peru, kterého se ujmou v Londýně manželé Fouskovi, nenechá nikoho chladným.

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Psí poslání
Všichni psi jednou přijdou do nebe… Ale nejprve musí splnit své poslání. Autor románu Psí poslání, který si zamilovali čtenáři po celém světě, Bruce W. Cameron je přesvědčený, že jeden pes se může narodit několikrát za sebou, aby se mohl zdokonalovat v rozličných dovedn…

Nejdražší suvenýr
Třiatřiceletý Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. Co mělo být původně svatební cestou a posléze nechtěnou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím – to, když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce naop…

Game changers
Naučte se ze sebe dostat to nejlepší. Dave Asprey, uznávaný biohacker a podnikatel, nám ve své knize Game Changers prozradí, jak být tou nejlepší verzí sebe sama. Kniha Game Changers nevychází jen ze zkušeností autora, ale i z jeho projektu Bulletproof Radio podcast, te…

Prostě vztahy
Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř…

Jim Pinkerton
Společně a v jednom "balíčku" vám nabízíme 2_5 dílů seriálu o detektivovi kanadské jízdní policie z pera manželů Hany a Miloně Čepelkových. V první sérii v hlavní roli, v režii Ladislava Rybišara, vystupuje Viktor Preiss, v dalších pěti pokračování, v režii Karla Weinli…

O čertovi
Jak láska pekelníka napravila … nevěříte? Překrásný příběh o čertovi Florimónovi, který byl vyslán z pekla na zem zlobit kominíky. Čert Florimón byl Luciferem seslán na zem, aby škodil lidem. Správný čert neudělá ani krok bez kapesního vydání knížky „Kterak lidem škodi…

Cocteau: Lidský hlas
Slavná jednoaktovka, napsaná Jeanem Cocteau pro jednoho herce, je příběhem ženy, která se nemůže vyrovnat s rozpadem milostného vztahu. Během několika telefonických rozhovorů s milovaným mužem se snaží odvrátit jejich rozchod. V nahrávce uslyšíte nepřekonatelnou Jarosla…

Kód Zeta
Antologie Ve stínu Říše, Ve stínu apokalypsy a Ve stínu magie se staly nejúspěšnějšími antologiemi české fantastiky v posledních dvaceti letech. Ve všech zabodoval i František Kotleta. Jeho novely Dos grojse genareraj, Kód Zeta i Sitarane se proto dočkaly samostatné pod…