Obrázek podcastu Mistborn I.: Finální říše

Audiokniha Mistborn I.: Finální říše

Délka:

25 hod 10 min

Čte:

Klára Suchá

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Dostojevskij, dramatizace E.F.Burian: Bílé noci

Dostojevskij, dramatizace E.F.Burian: Bílé noci

Z komentáře Lubomíra Poživila k původnímu LP albu 11 0220-1 "F.M.Dostojevskij - dramatizace E.F.Burian Bílé noci" vydanému v Supraphonu v roce 1988 a nyní vydávanému poprvé digitálně: V době vydání této desky uplynulo třicet let od úmrtí národního umělce E.F.Buriana. Re…

Obrázek podcastu Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Lidé mají rádi zvířata - nejen, že je pozorují, ale že se v nich vidí. Tuší a čtou z nich vlastnosti, jež v nich samých bývají utajeny. To je všeobecná věc. Někdy si z nich odvozují vlastnosti, které jim samým chybí. U psů hledají věrnost, přítulnost, nahrazují jim kama…

Obrázek podcastu Léto v Altamiře

Léto v Altamiře

Příběh o klukovském přátelství v době těsně před druhou světovou válkou, který Jiří Fried (1923-1999) nazval Léto v Altamiře, se odehrává na malém městě v česko-německém pohraničí. Je to prostředí, které autor dobře znal. Sám totiž vyrůstal v Prachaticích, odkud musela …

Obrázek podcastu Kulhavý poutník

Kulhavý poutník

Princ Bajaja, Potrestaná pýcha - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Obrázek podcastu Život víry 2021/6

Život víry 2021/6

Život víry 2021/6 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ztracený rok? Byl Duch svatý v uplynulém roce taky v karanténě? Co nám mů…

Obrázek podcastu Začátečník na cestách

Začátečník na cestách

Představte si, že jste na cestě v zahraničí a máte se jednoduše domluvit anglicky. Může to být třeba v hotelu, v autobuse nebo na letišti. Víte, když jste v cizině, tak už není čas na učení. Tam už musíte reagovat a mluvit. Procvičovat mluvení byste měli doma, ještě než…

Obrázek podcastu Život víry 2019/12

Život víry 2019/12

Život víry 2019/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Ludmila Hojková a Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Bogdan Lach: „Všichni vědí, kde máme klíč od do…

Obrázek podcastu Vánoční vražda

Vánoční vražda

Mladá Phyllis přijíždí na oslavu Vánoc k babičce, kde se setkává se vzdáleným příbuzným Rowlandem Maybrickem. Z přítomnosti žoviálního, neomaleného, sebevědomého mladíka, který přijel ocenit babiččiny staré mince, není Phyllis nadšená. Na klidu jí rozhodně nepřidá, když…

Obrázek podcastu Ano, jsem robot

Ano, jsem robot

Píše se rok 2032 a na Měsíci, na osmé translunární dálnici nedaleko kráteru Collin, došlo k události, která odporuje všem fyzikálním zákonům. Co se vlastně stalo, se bude snažit vypátrat zpravodaj agentury Zprávy dne, který bude o svých zjištěních neprodleně informovat …

Obrázek podcastu Grym, Erben, Němcová: Čertovské pohádky a Loupežníci v začarovaném lese navíc

Grym, Erben, Němcová: Čertovské pohádky a Loupežníci v začarovaném lese navíc

Klasické české pohádky s čertovskou tématikou, které napsali Božena Němcová, Karel Jaromír Erben, doplněné loupežnickou pohádkou Pavla Gryma. Do mluveného slova převyprávěli Václav Vydra, Miloš Kopecký,Martin Růžek a další.

Obrázek podcastu Zlatá brána. Výběr veršů a pohádek Františka Hrubína

Zlatá brána. Výběr veršů a pohádek Františka Hrubína

Odkud ten náš holub letí? Letím z lesa, milé děti....vrkú , vrkú, vrkú.. Cos tam viděl, holoubku? Perníkovou chaloupku u černého smrku..... V překrásném a nestárnoucím výběru veršů a pohádek Františka Hrubína a v laskavém a hravém podání Karla Högera, Františka Smolíka,…

Obrázek podcastu Za vše můžu já

Za vše můžu já

Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

Obrázek podcastu Jedeme na dovolenou

Jedeme na dovolenou

Na Šumavu, do Itálie, do Kalifornie nebo na Warnemünde. Autem, vlakem, lodí, letadlem. S rodinou, přítelem, čerstvou známostí, zaměstnavateli, ale i sama, jen tak s batohem. Míst, kam se vydat na dovolenou, je nespočet, způsobů, jak se tam dopravit, celá řada, a možnost…

Obrázek podcastu Vlak z Paddingtonu

Vlak z Paddingtonu

Slečna Marplová, dáma z anglické vesnice, tentokrát řeší záhadu zločinu zahlédnutého v kupé jedoucího vlaku. Její mladá pomocnice Lucy pronikne do ponurého měšťanského domu, aby hledala ukrytou mrtvolu. Dívka slečnu Marplovou průběžně informuje o svých objevech a ta už …

Obrázek podcastu Vypařený mozek

Vypařený mozek

Mysteriózní až tísnivá povídka německy píšícího spisovatele, ovlivněného atmosférou staré Prahy, především pak pražského židovského ghetta... V povídce Vypařený mozek Gustava Meyrinka se objevují mnohá výrazná herecká jména nejen rozhlasové práce. Z překladu Františka M…

Obrázek podcastu Revizor

Revizor

Zaposlouchejte se do mistrovské scény, kdy notně podroušený Chlestakov rozvíjí velkolepou vizi o důležitosti své osoby předstíráním, že je místo obyčejného úředníka vysoce postavenou osobou, revizorem, který může ohrozit postavení a majetkové poměry v městečku, které se…

Obrázek podcastu Do vody

Do vody

Je Beckford místem sebevražd? Nebo se tu lze jen snadno zbavit potížistek? Malé městečko Beckford obtáčí řeka, jejíž tichá zátočina vytváří tůň, nad kterou strmí vrcholky skal. Její poklid je však jen zdánlivý - smrt tu během historie našlo nemalé množství žen, pověsti …

Obrázek podcastu Hlava XXII

Hlava XXII

„Hlava XXII. ta mi zamotala hlavu.“ Ve své nejslavnější knize Joseph Heller na základě vlastních zkušeností s armádou píše o světě, v němž je vše postavené na hlavu; a protože absurdita je věčná, zamotal tento skvělý protiválečný román hlavu už několika generacím čtenář…

Obrázek podcastu Ondra a klaun

Ondra a klaun

Ne každému klukovi se stane, aby nasedl do tramvaje a potkal tam klauna. A což teprve, aby ho tramvaj dovezla po staré tajné koleji ke klaunské maringotce! V knížce Ondra a klaun se právě tohle stane Ondrovi a jeho kamarádce Amálce. A nejen to. V jejich škole shánějí no…

Obrázek podcastu Vánoce s Františkem Nepilem

Vánoce s Františkem Nepilem

Výběr povídek Františka Nepila s vánoční tematikou (od Adventu až po Silvestr) z knih Dobré a ještě lepší jitro, Dobrou a ještě lepší neděli, Dobrá a ještě lepší jitra a Hledání radosti. Výběr připravil a dramaturgicky sestavil sám autor, a poté se samozřejmě osobně d…

Obrázek podcastu Princ se žlutou hvězdou

Princ se žlutou hvězdou

Život a podivuhodná putování Petra Ginze … z Prahy přes Terezín a Birkenau do Vesmíru a dál. Kniha přibližuje život a tvorbu literárně a výtvarně neuvěřitelně nadaného pražského chlapce, který byl jako židovský míšenec v roce 1942 internován v terezínském ghettu. Zde s…

Obrázek podcastu Život víry 2025/06

Život víry 2025/06

Život víry 2025/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Když je vědec poctivý, začne se ptát „proč“ Odborník na organickou chemii T…

Obrázek podcastu Barikáda z rozkvetlých kaštanů

Barikáda z rozkvetlých kaštanů

Supraphon vydal v roce 1964 v edici Gramoklub album DV 15223 Barikáda z rozkvetlých kaštanů - pásmo poezie českých básníků s motivy Pražského povstání v květnu 1945. Verše Františka Hrubína (úryvek z Jobovy noci a Pražského máje), Vítězslava Nezvala (sloka z Historickéh…

Obrázek podcastu Obsluhoval jsem anglického krále

Obsluhoval jsem anglického krále

Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d…

Obrázek podcastu Řbitov zviřátek

Řbitov zviřátek

Doktor Louis Creed našel konečně ten pravý domov pro svou rodinu. Se ženou a dvěma dětmi se přestěhoval z Chicaga do velkého domu uprostřed venkovské krajiny v Maine. Radost mu trochu kazí jen blízká rušná silnice. Ale okolní lesy v sobě skrývají něco daleko nebezpečněj…