Audiokniha Misery

Tři muži ve člunu (o psu nemluvě)
Klasický, rozmarný literární příběh tří přátel, kteří se společně vypraví na několikadenní dovolenou po řece Temži. Vybrané epizody ze slavného díla anglického humoristy čte Otakar Brousek ml.

Hurvínek a pohádky
Sedmnáctý titul archivní řady nahrávek Divadla S+H zahrnuje loutkovou hru Hurvínek a pohádka s hádankou /stopáž 42 minuty/ a dvě krátké scénky Loutkové divadlo u Spejblů a Cirkusová pohádka. Variace na pohádková témata se v repertoáru Divadla S+H objevují často a Miloš …

Antická knihovna
Z obsáhlého komentáře k původnímu 2 LP kompletu 2 58 0431 Antická knihovna, jenž vydal Supraphon v roce 1970 a nyní jej vydává poprvé digitálně:..Podle vzpomínek na skutečný proces se Sókratem, ale především podle své ideální představy o tom, jak má vypadat opravdový fi…

Únosce draků
Kam se ztratila dračí vejce? Jak mohla zmizet, aniž strážci líhně něco zpozorovali? Poradí si Hanka s rolí dračí chůvy? Třetí díl série Šestý smysl.

Život víry 2025/12
Život víry 2025/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek, Karolína Vološinová a Pavel Hromádka. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor s Reném Ferkem: V prostředí, kde jsem ž…

Vyjednejte nemožné
Jak na patové situace ve vyjednávání - Některá vyjednávání jsou snadná. Jiná o něco složitější. A pak existují situace, které se zdají být vyloženě neřešitelné. Za daných okolností vám příliš nepomohou dokonce ani vaše obrovské zkušenosti. Konflikt se stupňuje, spor zab…

Tábor ztracených - 2. část
Druhá část dobrodružných povídek českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnáních."…

Vítězství orla
"Se vstupem na britskou půdu roku 43 našeho letopočtu si centurion Macro uvědomí, že má před sebou jedno z nejobtížnějších tažení své vojenské kariéry, naplněné množstvím bitev. Během řady krvavých šarvátek musí Macro, jeho mladý podřízený Cato a římská armáda najít a z…

Všechny barvy duhy
Antologie českých young adult povídek s LGBTQ+ tematikou JEDENÁCT ČESKÝCH AUTORŮ, JEDENÁCT YOUNG ADULT POVÍDEK O ODVAZE, PŘÁTELSTVÍ, PRVNÍCH LÁSKÁCH I SÍLE A ODHODLÁNÍ BÝT SKUTEČNĚ SÁM SEBOU. Vedle známých autorů pro mládež, jakými jsou Theo Addair nebo Alžběta Bílkov…

Růže a prsten
Růže a prsten, čili příhody prince Vavřína a prince Bulky. Dramatizovaná četba na pokračování ze slavného fantaskního příběhu z tzv. vánočních knížek klasika anglické literatury.

Četník nezná slitování
Své půvabné komické hříčky zaplnil Georges Courteline dobře odpozorovanými typy kožených úředníčků, hřmotných vojáků či napálených manželů, kteří vytvářejí svět lidského hemžení nepostrádající rozměry absurdity. Takový je i groteskní příběh Četník nezná slitování.Osoby …

Egypťan Sinuhet
Četba z jednoho z nejvýznamnějších světových románů 20. století. Mika Waltari (1908-1979) dopsal a dal k vydání román Egypťan Sinuhet v roce 1945 a ačkoli popisoval život egyptského lékaře doby největších faraonů, vypovídal především o válečných traumatech jeho současní…

Neviditelné dítě a jiné příběhy
Sbírka příběhů, které Tove napsala během svého toulání muminím údolím. „Musíte se vydat na dlouhou cestu, než opravdu zjistíte, jak nádherný je domov.“ Tove Janssonová Jediná sbírka povídek o Mumíncích, kterou Tove napsala. Obsahuje oblíbené příběhy Neviditelné dítě a V…

Kapitánská dcerka
Ve druhé polovině 18. století vypukne v carském Rusku, jemuž vládne carevna Kateřina Veliká, povstání, které postupně zachvátí celou říši. Jeho iniciátorem je kozák Jemeljan Ivanovič Pugačov. Na pozadí těchto dějinných událostí se odehrává příběh lásky mladého důstojník…

Mlýn na čelinském potoce
Terezce se líbí Toník a Toník může oči nechat na Terezce, ale jak tahle jejich láska dopadne? Pohádka Věry a Jiřího Kafkových z roku 1972. Osoby a obsazení: mlynář Toník (Ladislav Mrkvička), Terezka (Miroslava Slávka Hozová), krajánek Kloubek (Josef Patočka), zakletá du…

Vlčpanna
Vlčpanna žije s kmotřičkou, sbírá byliny a těší se z náklonnosti kováře Petra. A právě v tuhle chvíli se dozvídá do té doby skryté tajemství - má bratra Wolfiho. Už jeho jméno napovídá, že to není obyčejný muž, ale napůl člověk, napůl vlk, snad i vlkodlak! A dívka se ro…

Lenochovy myšlenky
Lenochovy myšlenky jsou pokračováním humorně laděných zamyšlení Jalové nápady lenivého člověka. Klapkův postřeh a vtip tentokrát míří takříkajíc do vlastních řad, když podrobují trefné kritice to, co je Angličanům tak drahé - střídmý a racionální úsudek J. K. Jerome se …

Podivuhodná dobrodružství výpravy Barsacovy
Rozhlasové zpracování Verneova románu, v němž se cestopisné poznatky střídají se s technickými fantasiemi, předstihujícími svou dobu. Příběh nás zavádí do pouště Západní Afriky. Tam, opevněn téměř neproniknutelnou pustinou, vybudoval pološílený zločinec za pomoci geniá…

Večer s Milošem Kopeckým
"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

English Effectively
Anglická část knihy Jak se efektivně učit cizí jazyk namluvená rodilým mluvčím. Tato kniha umožnila tisícům lidí dostat se "za vodu" v angličtině. Pomohla zlomit jejich věčné začátečnictví, dodala jim sílu znovu a znovu nalézat chuť, čas, odvahu, motivaci. Pomohla najít…

Macourek: Mach a Šebestová za školou
Trojice tvůrců - M. Macourek, P. Nárožný a A. Born - přivedla na svět nesmrtelné postavičky dvou žáků III. B, kterým se dějí neuvěřitelné věci. S pomocí kouzelného sluchátka mohou hrdinové létat, cestovat do minulosti i do budoucnosti, zmenšovat se a zvětšovat, měnit zv…

Tamtamy času
Svět, o kterém jsme si mysleli, že už neexistuje – Nová Guinea. Nové aktualizované vydání. V této audioknize se poprvé potkávají největší legendy českého cestování Jiří Hanzelka & Miroslav Zikmund & Miloslav Stingl. Tito proslavení cestovatelé publikují společně, aby př…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Moudrost lesa
Moudrost lesa je audiokniha o tom, že les má schopnost dostat z lidí to nejlepší. Napsal Peter Wohlleben, čte Aleš Procházka. Procházka lesem s nejproslulejším německým hajným.

Tajný život stromů
Les je pro mnohé z nás vytouženým místem odpočinku. Je synonymem ticha a nedotčené přírody. Renomovaný lesník Peter Wohlleben nám dává nahlédnout do skrytého života stromů a odhaluje nečekané skutečnosti: stromy mají paměť, předávají si informace, pociťují bolesti, doko…